Na Karczemkach czuć wysypisko!!!

Kiedy, niedawno wprowadzaliśmy się na Karczemki, sąsiedzi mówili nam, że owszem czuli wysypisko, ale w przciągu kilkunastu lat, mozr trzy razy!!!.
A ja, od momentu wprowadzenia się kilka miesięcy temy, czułam już przynajmniej 5 razy!!!
Jak to jest? Czuć, czy nie czuć? Może to co innego dodatkowo smrodzi w tej okolicy? Czy jeszcze są tu jakieś niespodzianki?
Swoją drogą, szok! 4 kilometry od wyspypiska jest odczuwalne tak intensywnie???!!! I ludzie protestuą przeciwko spalarni! NIe rozumiem ich sposobu myślenia. Bez spalarni, wysypisko będzie się rozrastać i zasyspią i zaczadzą nas te śmieci.
Przecież mamy 21 wiek!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Na Karczemkach czuć wysypisko!!!

Mieszkam na ulicy Storczykowej od 8 lat i nigdy nie czułam wysypiska śmieci, które jakby nie patrzeć jest daleko od naszego osiedla. Jedyny smród jaki się odczuwa jest przy skręcie z ulicy Kalinowej do Storczykowej, gdzie Domesta swego czasu postawiła pierwszy budynek. Od tego czasu unoszą się nieprzyjemne zapachy ze studzienki kanalizacyjnej w okolicy śmietnika i nie wiem jak to może nie przeszkadzać mieszkańcom sąsiadujących mieszkań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Według mnie, wyraźnie było czuć zapach z wysypiska. Na pewno nie tak intensywnie jak w jego bliskim otoczeniu, ale była to ta charaktersystyczna woń zgniłego jaja. Nie sadzę, żeby studzienka ze skrzyżowania Kalinowej ze Storczykową dawała tak silny zapach. Mam tylko nadzieję, że to nie zdarza się często, bo czuję się oszukana. Kupowałam dom w cichej, spokojnej, czystej okolicy i chciałabym dalej żyć w tym przeświadczeniu.
pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja na Jaśminowym mieszkam prawie rok, może krótko ale ani razu nie czułem Szadółek tu w okolicy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

I znowu było czuć w czwartek rano. Intensywnie! :( i W nocy z piątku na sobotę. O co chodzi? Dlaczego dotąd nigdy nie śmierdziało, a teraz zdarza się to często? Już jadąc obwodnicą od Matarni w kierunku Karczemek czuć to paskudztwo czasami.
Nagle wiatry zmieniły kierunek?
Podobno robią jakieś odgazowywanie wysypiska. Ktoś coświe na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czuć czuć... mieszakam na storczykowej i owszem czasem czuć ten charakterystyczny "zapach", zależny chyba od tego z której strony wiatr zawieje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzisiaj rano znowu. "Cudowny" smrodek rano. O co tu chodzi? Nigdy nie smierdziało, a od pół roku śmierdzi co dwa dni???!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

U mnie nie czuć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

na Karczemki czasami "zawieje" ale nie jest tak zle jak np na Jasieniu Ujescisku czy Morenie.
Raczej nie jest to uciazliwe - mieszkalem tu kilka lat i czasami dopiero przy wyjsciu na balkon bylo to wyczuwalne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Karczemki 4 ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (244 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

W co inwestować w XXI wieku? (27 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...