Na co komu laptop Apple MacBook?

Opinie do artykułu: Na co komu laptop Apple MacBook?.

Drogie, luksusowe, hipsterskie, prestiżowe - laptopy Apple MacBook określane są na wiele sposobów. Często uważane za przepłacone, a mimo tego coraz bardziej popularne. Po co w ogóle powstały MacBooki i kto powinien zainteresować się ich kupnem?

Sprzęt komputerowy w Trójmieście
Zauważam coraz więcej laptopów z logo Apple w całym Trójmieście. MacBooków przybywa na uczelniach, w miejscach pracy, nawet w kawiarniach jest ich jeszcze więcej, obok legendarnej już sojowej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję, postoję. Za taką cenę jaką mają te laptopy i mizerne "wnętrzności" to ja sobie mogę sama złożyć stacjonarkę i wymieniać komponenty kiedy mi się podoba.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

No właśnie oprogramowanie...

Jak dla mnie kretyńskie i zupełnie nie zrozumiałe. Może i bezpieczne.
Ale mi do przeglądania stron internetowych i pisania tekstu to wyrzucony pieniądz. Za taką kasę można kupić wypasionego laptopa.

Jedno co mi w nim pasowało to szybkość uruchamiania się. A tak to tylko bezsensowny gadżet.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 13

Swietny przykład marketingu bezwartosciowego wmawiac ludziom ze to jest lepsze bo droższe

Ale po czym można poznać właśnie takiego frajera który powtarza bajkę która sam kupił z porównaniem aut
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spieszę z odpowiedzią odpowiedzią:

na nic. To przereklamowany szajs.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

jak wspomniałem dawno temu używałem apple, ale wtedy nie było problemów ani z siecia (nie z internetem, wewnetrzna, serwerami),

dwoma ekranami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na co komu dziś...

wczorajsza miłość.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam brodę i mam asusa.

jem dużo mięsa,pije piwo ze sklepu a nie z lokalnego browaru,kupuję ciuchy w lumpach,nie jestem eko wege ani nic z tego..laktoza,kofeina,gluten -prosze bardzo w opór.
Triglicerydy mam 3 razy wieksze niz norma.Zwiedziłem pół świata,nie pracuje na etacie i nie obawiam się o swoją emeryturę.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

sposób na dojenie frajerów

ostatnio zepsuł mi sie kabel od ipada (po 2 latach! co za jakość) i w sklepie nowy oryginalny 120 zł !! sam kabel bez ładowarki ! wziąłem zamiennik za ponad połowę mniej.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

najgorzej jak ktoś uwierzy że Mac to Mercedes a Win to Skoda
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobre (a nawet lepsze) wzornictwo i materiały znajdziesz też u innych producentów. zostaje oprogramowanie. ale to już subiektywne wrażnie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 20

nie polecam

mac zaczyna się zachowywać jak pc po takim zabiegu, wraz z emulatorem win zgrozy dostaje się wszystkie jej wady. lepiej opłacić do wersji tych samych programów na maca. Większość oprogramowania, nawet Microsoft opis ma już swoje bacowskie wersje. W zwykłym użytkowani nie ma już problemu kompatybilności programów na maca i pc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zdecydowanie polecam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

wez ty sie nie nazywaj programista czlowieku!

nie obrazaj programistow, bo chyba nawet obok nich nie stales !
W czym programujesz ?Uukladasz pewnie jakies gotowe klocki na "planszy", przecigasz elementy z "drzewka" do "drzewka". Takich "asow" wlasnie "Epyl" hoduje.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 14

tylko ,ze u nas cebula wlasnie sie iphonem lansuje.

iphon jest wyznacznikiem "lansu i statusu spolecznego"niestety-troche wiocha .
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 8

Della to ja bym nie polecał
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

asus to szmelc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

No właśnie, Ty nie widzisz, i niech tak zostanie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Innowacyjne rozwiązania niestety już dawno przestały być domeną firmy spod znaku nadgryzionego jabłuszka.

Niestety ceny dalej są wysokie. daleki wschód rządzi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taaa

Glupis jak but
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11