Na co zwrócić uwagę przy zakupie nawilżacza powietrza?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witajcie. Chcialam kupić nawilżacz, ale nie wiem, na co zwrócic uwagę przy jego zakupie. Sprawdzalam na allegro, ale ceny tam są różne i wahają się od 70 do ponad 300 zl. Chcialabym kupić taki tańszy nawilżacz, ale nie chcę wyrzucić pieniędzy w bloto i kupić bubla. A czy do nawilżaczy trzeba potem coś dokupować (np. jakieś wklady lub coś innego?). Dzięki za rady. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Na co zwrócić uwagę przy zakupie nawilżacza powietrza?

my używamy nawilżacza firmy HB model 1010. Wlewa się tylko wodę uwaga ale tylko przefiltrowaną bo inaczej okamieni się i serwis. My już raz oddaliśmy. Mogę podać stronkę sklepu internetowego gdzie odbiór własny jest we wrzeszczu.
www.balter.pl- nie trzeba być zarejestrowanym.
My chcieliśmy kupić HB UH1040 ale tam gdzie kupowaliśmy jego nie było a kupowaliśmy w Euro agd. W gratisie dostaliśmy filtr do wody.

zwróc uwage aby miał cichą prace,i łatwo dało sie go wyczyscic w srodku

mam HB - ostrzegam SMIERDZI! capi od plastyku a jakiego jest zrobiony zbiornik.
Jesli juz chcesz kupic- to kup nawilzacz z funkcja ozonowania, sam nawilzacz nie jest polecany, sa teorie mowiace o przyspieszonym wzroscie koloni roztoczy w domu za sprawa nawilzania.
Lepiej wietrzyc mieszkanie przed snam, skrecac kaloryfer na noc, zalozyc w oknach specjalne filtry.

ja mam boneco 7135 (http://www.allegro.pl/item749252873_cichy_nawilzacz_boneco_7135_kurier_gratis_gwar_fv.html) już od 3 lat i jestem bardzo zadowolona. Widać poziom wody w zbiorniku, jest elektroniczny wyświetlacz, można ustawić moc pary, %nawilżenia, czas, w którym urządzenie ma pracować, pokazuje, kiedy go wyczyścić i napełnić wodę na wyświetlaczu. Filtr tzn granulat do filtrów kupuję 1-2 razy w roku za 70zł (3 szt w pudełku), w zależności jak często pracuje urządzenie w domu.
Jestem z niego bardzo zadowolona

fakt w hb, jak woda odstoi kilka godzin to pojemnik jedzie. I teraz wlewamy tylko połowę żeby nie została

Ja mam Boneco i bardzo sobie chwalę z wyjątkiem jakości wody. Zwykła kranówka powoduje, że pył-kamień osiada się w caaaaałym domu (koszmar- jak po cekolowaniu ;-( ), dlatego wlewam wodę demineralizowaną (dostępna w hipermarketach) i jest dobrze :-) (ale zawsze to dodatkowy koszt)

podbijam wątek bo sama jestem ciekawa na co jeszcze zwrócić uwagę przy kupnie nawilżacza

a może najlepszy byłby nawilżaczz oczyszczaczem podobno takie są najlepsze???

my mamy taki
http://dodomu.we-dwoje.pl/bionaire_kompaktowy_nawilzacz_ultradzwiekowy_bu_1300_i,artykul,a34801.html
polecam

Ja mam taki:
http://www.sharpdirect.pl/produkty/kc-6500-oczyszcza-jonizuje-i-nawilza/

Ważne przy wyborze to czy jest skuteczny, cichy, ekonomiczny, ładny i prosty w obsłudze. Korzystam prawie dwa lata i zero uwag. Jeszcze nic do niego nie dokupowałam. Inwestycja w skali 10lat to 75gr dziennie (koszt urządzenia plus koszt 10 letniej eksploatacji)!!! Doszłam do wniosku, że na taki komfort to mnie stać :)
Pozdrawiam niezdecydowane Forumowiczki

Odradzam taki, który wypuszcza chmurkę - wszystko naokoło jest mokre, a powietrze nie jest wcale lepsze :/ Podobno lepiej działają urządzenia ultradźwiękowe.

4 lata temu widzialam takie urzadzenie na targach medycznych : ultradzwiekowe nawilzanie powietrza , mialo miernik wilgotnosci i samo sie wylaczalo i wlaczalo wg, wskazania, mialo funkcje czyszczenia powietrza z roztoczy i alergenow- polecane astmatykom i alergikom, tylko cena byla powalajaca- 1000 PLN + filtry okolo 400 PLN rocznie
Ale rodzice alergikow wychwalali ze od kiedy stosuja niema astmy.
Nie pamietam nazwy ani producenta, ale wraznie mialam bardzo pozytywne.

podbijam bo też szukam nawilżacza podoba mi się różowa świnka moze ktos taki ma i może mi cos o nim napisać?

Ja mam taki jak na dole tej strony http://www.dlf.pl/produkty.html i jestem bardzo zadowolona.

kupiliśmy HB z jonizatorem -rewelacja super kształt i extra się sprawdza i kompletnie nic nie śmierdzi :) super naprawdę moge polecić z czystym sumieniem :)

mam HB z jonizatorem i chyba jakiś trefny:( po 3 miesiącach zaczął śmierdzieć ziemią:( nie jestem zadowolona....nie czyści się go najlepiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam go już jakieś pół roku i kompletnie nic się nie dzieje -jest rewelacja -może jakoś źle trafiłaś -reklamuj go :(

A my po prostu kładziemy gliniany pojemnik na grzejnik z wodą. Jaki nawilżacz? Po co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również mam HB 1060 i gorąco go polecam!http://www.nokaut.pl/szukaj/hb-uh-1060.html

Ma higrostat wbudowany, wyświetlacz LCD + pilot do obsługi (super sprawa, bo obsługuję go leżąc w łóżku), wyłącznik czasowy, ciepła i zimna mgiełka do wyboru (ja wolę zimną) i jonizator (cudne rześkie powietrze jest dzięki niemu). A co dla mnie najważniejsze chodzi tak cicho, że nie jest się pewnym czy aby jest włączony.

Ponury mamy XXI wiek -nawilżacze już są w sprzedaży bez problemu -nailżacz po to bo jest bez porównania z jakimś glinianym czymś powieszonym poza tym jest jeszcze coś takiego jak oczyszczać i jonizator a tego Twoja glinianka zapewne nie posiada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taaa.... racja :)

Ja oglądałam śliczne gliniane nawilżacze, ale zrezygnowałam z zakupu. Nie mogę mieć nic na grzejniku, ponieważ byłaby to super zabawka dla Maryśki.

Nam pediatra powiedział, że aby nawilżacz, nawet z XXI wieku:)- spełniał swoje zadowalające funkcje, musi kosztować i to nieźle.Taki za 100-300zł, to tylko wytwarza pare w jednym kierunku, dzielnie przyczynia się dopowstania grzyba w domu i nie spełnia swojej funkcji nawilżania.
Owszem, lepsza glinianka czy chociazby ręcznik mokry z jakimś olejkiem do inhalacji , rozłożony na grzejniku!

Dobry nawilżacz musi rozpuszczać parę wokól, a nie w jednym kierunku.!A takie to mają ceny od 700-1500zł- i tu się zgodzę- XXI wiek jak najbardziej(*****

hehe, i nie oszukujmy się - nawilżacz za cene 100--200zl nie ma i nigdy nie będzie miał( na etykiecie pewnie tak, ale w praktyce w zyciu!!!!) oczyszczacza a tym bardziej jonizatora;)
Co z tego ze "naiwlzysz" jak kusz stanie się gęsty, opadnie na ziemie i co wtedy??- bieganie ze szmatką co dwie godziny??
No a jak nie, to kusz i tak sie do dziecka dostanie:)-rewelacja!!!!!!

Ania 1979- co to jest "kusz"? Chodzi Ci chyba "kurz" :-)

Tak:)
Kurz;/Dzięki!

No przy wieszaniu mokrego ręcznika grzyb murowany po 2 tyg :)juz to porzerobiłam nawilżacz chodzi kilka miesięcy i ani pół cm grzyba -kurzu jakoś warstwami też nie widzę chyba jednak taki za 350 zł w zupełności starcza :)

KL - jaki masz model nawilzacza HB?

UH 1090 -polecam

ja chcialam polecic jednak zupelnie inny nawilzacz - Triada, mamy go od poniedzialku i jest swietny, powietrze zrobilo sie swiezutkie, nie ma szczegolnych wymagan co do wody, ma kilka funkcji np. jonizatora.
Nie wiem czy moge tu podac Wam strone producenta???

jest mnóstwo dobrych nawilżaczy chyba tylko ważne żeby miał jonizator i oczyszczacz bo to ważne a reszta to pikuś :)

JA polecam nawilżacze powietrza ultradźwiękowe boneco http://klima-sklep.pl/16-nawilzacze-powietrza tam jest spory wybór nawilżaczy powietrza możesz kupić z higrostatem lub bez i do wyboru masz ewaporacyjne parowe lub ultradźwiękowe

Ja również korzystam z tych http://klima-sklep.pl/16-nawilzacze-powietrza nawilżaczy powietrza. No ale dla mnie najważniejszym kryterium jest cena:)

Witam, nawilżacz najlepiej dopasować do swoich preferencji - mi pomogli w http://www.alsos.pl nawet nie wiedziałem jak bardzo ważną rolę odgrywał nawilżacz w mojej alergii - każdego zapraszam po porade nic to nie kosztuje a jedynie można zyskać http://www.alsos.pl idealny sklep dla alergików lub najlepiej zadzwońcie do nich, mają dużą wiedze 23 661 94 84

Ja mam taki nawilżacz nawilżacz marki Stadler - Oskar i jest naprawdę dobry, wydajny, cicho pracuje i ma dodatkowo jeszcze dozownik zapachów. Moim zdaniem jest naprawdę wart zakupu.

Odpowiadasz na posta z przed 7 lat!! jak dla mnie to celowa reklama!!

Tutaj przeczytałam czy to sie opłaca http://www.realshopaholic.pl/2017/01/nawilzacz-powietrza-niezbedny-gadzet.html

Ciekawe podejście macie do tego tematu. Według mnie tej jakości nawilżacze powietrza https://duka.com/pl/agd/nawilzacze-powietrza są najlepsze na ta chwile na rynku.

Czy warto mieć taki sprzęt w domu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1