Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

buractwo z goofnem na butach

u siebie w domu nie łazisz po salonach w buciorach, ale jak jest okazja, to czemu nie u kogoś!?
zrób u siebie w domu imprezę na butach, najlepiej w zabłoconych a babki w szpilkach.
Wydałeś kilka tysiaków w kredycie, na podłogi a po takiej imprezce możesz je zrywać, a kredyt spłacisz w następnych 3 latach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Szwedzi wyrośli ze wsi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Waga problemu jest wprost proporcjonalna do dbalosci o wlasne mieszkanie

Im nowsze panele tym trudniej jest zniesc pojawiajace sie rysy i zadrapania. Rozmiem to bo sam mam podobnie. Ale wydaje mi sie, ze niestety nalezy "odzalowac" i zaprosic gosci w butach. Wzglednie, zaproponowac mokry kocyk przy wejsciu na wytarcie obuwia. Proponowanie kapci moim zdaniem nie wypadlo by zbyt korzystnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do internetu teraz dostęp ma każdy.

Pani Karolina chociaż się waha, a część gospodyń uważa za swoje prawo puszczanie gości w skarpetkach, skoro robią im łaskę i zapraszają na swoją cudowną podłogę. Prostactwo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej zaprosić nieznanych gości i w progu, na dzień dobry kazać zdjąć im buty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zwyczaje potoczne też mają błędy, tak jak te wkładane kapcie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo fajnie, że

ktoś poruszył taki temat. myślę, że goście przychodząc do kogoś do domu, zdejmują obuwie i zostawiają je w korytarzu / przedpokoju, wiedząc, że gdyby oni sami robili imprezę, nie chcieliby, aby chodzono po jego mieszkaniu w obuwiu, w którym przed chwilą przemierzało się przez miasto. czy to domówka czy zwykłe odwiedziny, buty jednak wypada zdjąć. myślę, że z facetami problemu nie ma, mogą poruszać się bezpiecznie w skarpetkach. za to kobiety, chcąc spodobać się jak największej ilości samcom, będą chciały paradować w szpilach. mi to osobiście przeszkadza i od razu mam do takich panien negatywne nastawienie. w rajstopkach też można świetnie się bawić !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

A co na to twoi sąsiedzi?

Stukot obcasów, czasami już od szóstej rano, potrafi doprowadzić mnie do szału, a co dopiero domowa potańcówka... Zapytajcie tych, którzy mieszkają pod, nad albo obok organizatorów takiej domówki... Włąśnie przeżyłąm to dziś w nocy. I te hity...ona tańczy dla mnie... na okrągło, koszmar.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to nie urządzaj imprez w sypialni
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

biedni Ci sąsiedzi co mieszkają pod Panią, co goście na parkiecie natupią to natupią i nocka z głowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maryś, kup sobie podręcznik dobrego wychowania, bo straszny burak z ciebie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciesz się że nie rozbiłaś głowy, a tylko kolano.

Macie swoje imprezy w skarpetkach u buractwa, dla którego najważniejsza jest czysta podłoga.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

no i dobrze

Po co chodzić na imprezy do źle wychowanych ludzi, którzy każą gościom latać w skarpetkach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

OBUWIE ZMiENNE jak kultura osobista nakazuje!

Każdy gość powinien wiedzieć, że nie wypada do kogoś włazić w butach!!! U siebie w domu też pewnie tak nie chodzi, więc niech pamięta o kulturze. W gości bierzemy swoje obuwie zmienne, albo prosimy o nie gospodarza, albo zostajemy boso. Niestety większość tu piszących kpi z tematu (warto poblokować im dostęp do wypowiedzi bo się bałagan robi), bo nie urządzają imprezy, a są tymi "roszczeniowymi" goścmi. Czemu dziewczyna organizująca imprezę ma się martwić, a nie taka paniusia, co to szpilek zdjąć nie może??? Raczej we własnym domu szpilek nie założy. A jak chce zabłysnąć, to niech do restauracji idzie :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

impreza

po prostu nie organizuj tej imprezy !!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

ciekawe, czy też byś tak myślał urzadzając imprezę u siebie. Egoizm!!! Goście sami powini wyczuć, że w domu się w butach nie chodzi!!!!!!!!!!! Albo przynoszą swoje zmienne obuwie, albo niech chodzą boso, albo poproszą o kapcie gospodarza...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Afera Kapciowa normalnie

I o co tyle hałasu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja np zwijam nowy wełniany dywan

kiedy wizytuje mnie jeden z w/w panów. Zabieg 15 sekund
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1