Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma jak orgietka, i parkiet nietkniety!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A może po prostu uznajmy ten prosty i oczywisty fakt,

że potańcówki robi się tam, gdzie jest parkiet taneczny. A w domu można się co najwyżej pobujać w takt muzyki, albo pogawędzić na kanapie. Tyle jest lokali z parkietem, że naprawdę nie ma problemu aby sobie pójść z przyjaciółmi na miasto i nie robić przykrości sąsiadom.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko w butach

gospodarz który każe zdjąc buty nie nadaje sie na gospodarza
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lubię się czasami pośmiac z głupich problemów :-)

więc czytam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mariusz, chodź w płaskim

nie warto się męczyć!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

powiem tak... od strony gospodarza jezeli nie zadecyduje i nie podejmie decyzji nie powinien miec pretensji do gosci, którzy w szpilkach moga poniszczyc i porobic dziurki w panelach. (takie rzeczy by sie nie zdarzyly gdyby gospodarz zainwestowal w drozszy lakierowany parkiet drewniany zamiast paneli z klepki, ktory bylby wytrzymaly) z wlasnego doswiadczenia wiem, ze moje znajome np ida w szpilkach ale biora do domu gospodarza na zmiane delikatne balerinki i wszystscy sa zadowoleni. (buty na zmiane biora bo wlasnie nie wiedza jak gospodarz zareaguje a ze sa przyjaciolmi nie chca wywolywac konfliktow dlatego bez problemu zakladaja swoje balerinki zamiast papuci i problemu nie ma)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba twojego do mnie do domu przez prog nie wejdziesz w butach

po pierwsze chodze po domu boso i nie mam zamiaru po piachu chodzic i co chwila po kims sprzatac po drugie nie rozumiem jak mozna przyjsc do kogos i siedziec np pare godzin w butach do pracy tez przychodzicie i siiedzicie caly dzien w jednych fuj
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 22

NA PEWNO W CZYMŚ ANTYPOŚLIZGOWYM !

Właśnie byłam na imprezie, ( wcale nie miałam dużo wypite) i latałam na skarpetkach. Gdy zbiegałam po schodkach do drzwi, noga mi się poślizgnęła i wleciałam kolanem w szybę w feralnych drzwiach. Kolano mi krwawi, a kostka najprawdopodobniej skręcona.
NIE POLECAM SKARPET NA IMPREZACH !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

i to ludzie z wyższych sfer

tacy najgorsi ale do siebie nie zaprosza bo im zniszczysz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A w ogole to po co przesadnie stroic sie na domowke?

Chodzi chyba o dobra zaabawe a nie pokaz mody? No i na wspomnianyh panelach w szpilkach chyba latwo zaliczyc glebe?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

jesli to domowka u Szweda

to zdejmujemy buty, nie zdjecie butow w domu to dla Polaka norma i rzekome dobre maniery, dla nich szczyt chamstwa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5