Nabici w remont? Nie daj się oszustom

Opinie do artykułu: Nabici w remont? Nie daj się oszustom.

Remont mieszkania. Fachowcy-budowlańcy dogadują się z właścicielem i rozpoczynają robotę, by za kilka dni porzucić miejsce pracy. Znacie? Pewnie tak, bo to niestety dość powszechne zjawiskoPan Rafał miał być idealnym fachowcem. Na spotkanie przyszedł z bogatym dossier, wypełnionym zdjęciami jego ekipy przy pracy. Zapewniał, że niewielką, trzymetrową łazienkę skończy w dwa tygodnie. Pracy w sumie nie było dużo. Trzeba było wymienić wannę, częściowo zabudować rury, zbić stare kafelki i położyć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale wy tu wszyscy sie przy..lacie do ludzi co sami remonty porobili nawet jesli nie sa specami w dziedzinie.

I co? Jajo sam zrobil na swoim i moze czuc sie wzbogacony o nowe doswiadczenia i o to ze potrafi sobie sam poradzic,
a nie byc frajerem ktory ma 2 lewe rece i woli zaplacic innym 'fachowcom' ktorzy zrobia z niego jeszcze wiekszego frajera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

pewnie nic nie cieknie, wszytko ok, ale wasze mieszkanie wyglada jak robione przez kaszuba 15 lat temu :) duze macie połeczek

k-g z podświetlanych halogenikami? :)

serdeczne pozdrowienia dla Mietka i pani Mietkowej z Rumi...

najgorszy remont życia, oszustwa, kradzieże , które wyszły po czasie..mądry Polak po szkodzie...ostrzegam przed wszelkimi Mietkami i ich rozhisteryzowanymi nieudacznymi żonami...jak coś od początku jest nie tak..to tak będzie do końca...zero zaliczek..zero "już ostatnich szans na poprawę..tak mi właśnie niefajnie pozostało..

I co chciałeś przekazać? Ma ktoś dokładać do interesu? Weź tandeciarza, to Ci za 500zł zrobi i sufit w pokoju przy okazji. Trzeba konkretnie powiedzieć czego się wymaga, a potem pytać za ile. Poza tym, łazienka łazience nierówna, jeden ma 2x2, a drugi 6x3,5 i co? Cena ma być ta sama?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobry koment hahah :D

Merlin Monroe i tyle ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

JA ZNAM DOBREGO SPECA OD REMONTOW.A PO WSZYSTKIM TO JESZCZE MEBLE ROBI NA ZAMOWIENIE.

BARDZO DOBRY SPECJALISTA.TROCHE DROGI,ALE PO TYM WSZYSTKIM CO PRZECZYTALAM CIESZE SIE ZE GO WZIELAM.REMONTOWAL MI I MOIM ZNAJOMYM MIESZKANIA OD A DO Z.CZYLI W STANIE DEWELOPERSKIM.DODATKOWO ROBI TEZ MEBLE.ZROBIL MI PIEKNA ZABUDOWE A ZNAJOMYM KUCHNIE.NAPRAWDE POLECAM.JAKBY KTOS CHCIAL NAMIARY TO PROSZE PISAC NA MOJ E MAIL maxime489@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

znam

to ja sam

klienci też oszuści

A może tak o zleceniodawcach którzy za złotówkę chca mieć remont,a w efekcie końcowym nie płacą wogóle cwaniactwo i nic wiecej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez skorzystałem z usług tzw. kaszubów i ....

... BĘC. Niby z dużym doświadczeniem a sufity z płyt są krzywe. Nie wiem czy to możliwe ale jednak chyba tak. Łazienke, w sensie płytki położyli tragicznie. Nie zapłaciłem im wszystkiego bo wygląda to gorzej niż przed remontem. Robili bardzo szybko i to nie wyszło na dobre. Skusiła mnie dobra niższa cena.

I pomyśleć że mam dobrego fachowca znajomego ale wtedy nie miał czasu i uważałem że jest za drogi. Teraz bardzo żałuję bo widziałem jego prace.

odpowiedź jest prosto - czemu to tyle kosztuje - ty z bratem 5 dni - czyli jest to 10 dni roboczych - ustawowy miesiąc roboczy to 23-25 dni, więc to już 2/5 twojej pensji, jeśli dorzucisz do tego zus i inne obciążenia to wyjdzie jak nic kwota dwa tysiące - tylko prowadząc firmę jest jeszcze całe mnóstwo innych kosztów które trzeba ponieść - o tym nie myślisz - a to że facet jest szybki i sprawny to tylko jego zasługa i zysk, bo gdyby miał pracować za twoją stawkę to by mu się nawet wstawać nie chciało
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ta super zrobione na bank . a jakiego rodzaju kleju użyłeś ? i nie pytam czy atlas czy ceresit tylko o rodzaj ?!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

KASZUBY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WLASNIE TAK ROBIA KASZUBY I PSUJA CALY RYNEK :):):):)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

powiedz to autorowi tego wątku. niech pyta o fakultety i jezyki obce oraz o cene.
a ja akurat popieram wyjazd z rynku panow kaziow i stasiow co to robia na czarno i jakby nie patrzec to prawie za darmo. nie wierze w tym momencie w dobre wykonanie.

buahahahah ja nie mam męża :D gdybym miała to wątpie żebym szukała ekipy !!

To właśnie przez to że takich wpuszczasz do domu dajesz im zielone światło, a kto każe wpuszczać. Pogonić trzeba. Raz,drugi trzeci i może się nauczą, a jak nie to z głodu umrą, ale wszyscy narzekać potraficie, a dalej tolerujecie obecność takich fachowców (bo taniej)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie do mnie ten text, skieruj go do tego pana u gory i czytaj ze zrozumieniem

To po co takiego do domu wpuszczasz. Nie potrafisz ocenić jego kultury po wyglądzie, mowie i zachowaniu? A może wątkiem przewodnim jest znowu niższa cena?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

i zapewne wszystko jest zrobione poprawnie i profesjonalnie :) :) :)

Zapewnie miało być tanio i dobrze

Pewnie zapomniano dodać że oszukany Pan chciał tanio i dobrze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0