Nabici w remont? Nie daj się oszustom

Opinie do artykułu: Nabici w remont? Nie daj się oszustom.

Remont mieszkania. Fachowcy-budowlańcy dogadują się z właścicielem i rozpoczynają robotę, by za kilka dni porzucić miejsce pracy. Znacie? Pewnie tak, bo to niestety dość powszechne zjawiskoPan Rafał miał być idealnym fachowcem. Na spotkanie przyszedł z bogatym dossier, wypełnionym zdjęciami jego ekipy przy pracy. Zapewniał, że niewielką, trzymetrową łazienkę skończy w dwa tygodnie. Pracy w sumie nie było dużo. Trzeba było wymienić wannę, częściowo zabudować rury, zbić stare kafelki i położyć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ale byli najtańsi

więc nie narzekaj hahaha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

hmmmmmm

wina klienta - bo ma być jak najtaniej
są na rynku firmy (nie pan władek na działalności lecz firmy) zajmujące się profesjonalnie wykańczaniem wnętrz, podpisują umowę, nie biorą zaliczek lecz przeprowadzają wykończenie z własnych środków na końcu fakturując całość, kupują za klienta wszystkie ustalone materiały, wpisują w umowę punkt o karach za przekroczenie terminu oraz paragraf o gwarancji...

ale co z tego jak muszą konkurować z takimi fachowcami jak w artykule...

to wasza - wina chcecie wszystko jak najtaniej... bo polak najpierw musi być zrobiony w jajo by po nauce sięgnął do kieszeni i zapłacił za porządną usługę...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

FACHOWIEC

SKORO MA TAK WSPANIAŁEGO KUMPLA Z POŁUDNIA TO PO CO ZAWRACAŁ GOŚCIOWI DUPE!!!!HE,HE!!!!DRUGI TO FAKTYCZNIE BYDLAK!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

PARTACZE

FIRMA WYMIENILA MI DRZWI PRZED WYMIANA KAZALI FACHOWCY ZAPLACIC ZA DRZWI CZY TO NORMALNE SAM MONTAZ STRASZNY SPRZET DO BANI POSPIECH SPOWODOWAL ZE SIE TAK JAK TRZEBA NIE ZAMYKAJA A PANI W BIURZE MOWI JESTESMY 16 LAT NA RYNKU? GDZIE TA RZETELNOSC I FACHOWCY?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fachura:takiemu klientowi namiar na architekta wnętrz, przychodzi z projektem na deskietce i wszystko jasne.

realistka

panowie fachowcy to szara a nawet czarna strefa:bez rejestracji, bez podatków, bez zus-u , i można im skoczyć.Zasiłek dla bezrobotnych i żyć nie umierać.

Proszę daj mi namiar

nieprawda

niewazne czy masz trzy fakultety i wladasz piecioma jezykami. wazne, zebys jako czlowiek mial we krwi rzetelnosc, a w fachu jaki wykonujesz wysoka kulture.

wpuszczamy do wlasnych domow na wpol przytomnych robotnikow, bo bez piwa sie u nich nie obejdzie, ktorzy z jednej roboty na druga nosza te same wysmarowane łachy wraz z buciorami z setki budów i takiej tez samej liczby zapraw, z obsmarowanymi narzedziami od wszystkiego, a na dodatek nim sie zabiora do konstruktywnej pracy to mijaja trzy dni, bo sie znalezc w tym wszystkim nie moga. wiec pytam: czy kultura zawodowa i rzetelnosc to czasem nie wszystko co powinien posiadac fachura? obojetnie jakie ma wyksztalcenie i ile zna jezykow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

OJ Magdalenko jak ja ci zazdroszcze:)

Ja tak dobrze nie trafilam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wpisalem w google wykonawca

i na zadna fuszerke nie trafilem wiec polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak znam życie, tak tylko może zaparkować roztrzepana baba. Najgorsze w tym jest to, że wezwano stróża porządku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja znam pana Henia, niezawodny fachowiec to skarb.

Nie ma to jak sprawdzony fachowiec. Facet starej daty, chyba już "pod sześciesiątkę" ale parę w rękach i poukładane w głowie ma. Robił u mnie remont 15 lat temu, teraz po przeprowadzce do większego mieszkania chciałam znowu skorzystać z jego usług. Dodam, że w starym mieszkaniu przez póltora dekady nic nie popękało, nie odstało, płytki wszystkie są na miejscu i nadal nieźle wyglądają.
Musiałam poczekać na pana Henryka dobre 3 miesiące, ale było warto, bo zrobił wszystko super! W zyciu bym nie wzięła "fachury" z ogłoszenia bez polecenia znajomej osoby.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahah

prawidłowo ziom
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja mam prostytutke i tancerke egz w rodzinie :)

mmmm...

sam

Dlatego za remont najlepiej sie brac samemu lub ze znajomym :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3