Nabici w remont? Nie daj się oszustom

Opinie do artykułu: Nabici w remont? Nie daj się oszustom.

Remont mieszkania. Fachowcy-budowlańcy dogadują się z właścicielem i rozpoczynają robotę, by za kilka dni porzucić miejsce pracy. Znacie? Pewnie tak, bo to niestety dość powszechne zjawiskoPan Rafał miał być idealnym fachowcem. Na spotkanie przyszedł z bogatym dossier, wypełnionym zdjęciami jego ekipy przy pracy. Zapewniał, że niewielką, trzymetrową łazienkę skończy w dwa tygodnie. Pracy w sumie nie było dużo. Trzeba było wymienić wannę, częściowo zabudować rury, zbić stare kafelki i położyć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego do 3 metrowej łazienki

zamówił całą ekipę??? Ekipę się zamawia jak jest całe mieszkanie do roboty, bo wtedy można robić kilka rzeczy na raz, a w 3 metrowej lazience to ledwo 2 osoby wejdą... A po drugie pracowałem onegdaj przez jakis czas właśnie przy wykończeniówkach i wiem jakie fajne wałki można robić :D Ale prawda jest taka że jak majster uczciwy to ZAWSZE będzie miał robotę (a pracowałem i u jednych i u drugich). A dodatkowym plusem dodatnim jest to że teraz mogę sam wykonać każdy remont bez pomocy "fahofcuf" :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

no wiesz co???? poprostu wiem ilu ludzi ma problemy z ekipami i tyle . ja trafiłam dobrze a nic oprócz remontu nie było mi potrzebne :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Posiadam firmę sprzątającą po remontach i wiele nasłucham się od klientów

o firmach remontowych, a także osobiście widzę co po sobie zostawiają. Masakra.
Naprawdę dobre firmy nie ogłaszają się wcale. Nie muszą. Posiadają zajęty kalendarz zleceń na pół roku z góry. Są polecani przez klientów ich znajomym, a znajomi znajomym itd. Poza tym w trakcie prowadzonych przez nich prac, można je po prostu obejrzeć na danym obiekcie, nim podejmie się decyzję czy wziąć tę czy inną firmę. Rzetelna firma nie ma nic do ukrycia.

Największym minusem firm remontowo-budowlanych jest zajmowanie się jednocześnie kilkoma zleceniami na raz. Potem wygląda to własnie tak: tu nie dokończone, tam rozchorował się kafelkarz, a tu klient pogania ... wszystkim trzęsą się z nerwów ręce i nic dobrego z tego nie wynika.
Mnóstwo firm sprzątających po remontach, powstało ze względu na mało profesjonalne podejście panów od remontów. Zostawiają po sobie mieszkania w takim stanie, że aby się wprowadzić trzeba najpierw generalnie wszystko wysprzątać. A po wysprzątaniu ... dopiero widać wiele zniszczeń np. rysy na nowych drewnianych podłogach, zniszczone zlewozmywaki kuchenne czy sedesy gdzie zlewane były resztki zapraw, nie mówiąc o nie zabezpieczonych przyzwoicie meblach na czas remontu ... .

Polecam przyszłym klientom firm remontowych, w istocie podpisywanie umów z wieloma paragrafami i zawartymi treściami o karach umownych oraz w razie nie wykonania należytego lub wcale zlecenia, dochodzenia swoich roszczeń. Może za jakiś czas nie będziemy czytać już tego typu historii.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

okazuje się, że wszyscy są do d... a wszystko też jest do d...

i w ogóle ta strona jest też do d... poza tym Was wszystkich też bardzo lubię
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

M.K....?Mam wrażenie że gdzieś to już słyszałem :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet z polecenia moze trafić się koszmar!!!

Miały być 4 tygodnie a były 4 miesiące (Na szczęście miałam się gdzie wyprowadzić na czas remontu) a mieszkanie 44 m2!!! Pan Bogdan obiecywał cudeńko a wyszło gówienko!!! Same niedoróbki!!! Żałuję że umowy wcześniej nie podpisałam no ale z polecenia miał być taki super że zaufałam :(

Było poganiać...

Trzeba było się do instrukcji jaką w kabarecie Jan Kobuszewski przedstawił a nie poganiać robotnika który wraz z chłopem i inteligentem pracującym tworzą podwaliny naszego mlekiem i miodem płynącego kraju
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

z umową zenek nie robi
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie biorę zleceń od prywatnych osób !!!

Wygląda to mniej więcej tak :
Panie ile będzie kosztowało i ile będzie trwało położenie 10 m2 kafelek ? - pyta zleceniodawca.
Odpowiadam: tyle złotych i tyle czasu + tydzień.
Panie, drogo, oj drogo, i czemu ma to tyle trwać !!! - zleceniodawca. (tydzień już dodałem bo jestem pewny że klient wymyśli "fikuśną" półeczkę)
Przyjeżdżam do roboty, a klient mówi że przemyślał to i owo, i on woli kabinę prysznicową zamiast dotychczasowej wanny, kibelek chciałby mieć po drugiej stronie, do tego wkuty w wielką płytę bo kolega ma taki w domku jednorodzinnym, oczywiście bidet, i umywalkę ze złota - ALE W DALSZYM CIĄGU NIE MA NA TO PIENIĘDZY.
Ach, zapomniałbym kafelki okazują się mozaiką i nie jedna fikuśna półeczka a co najmniej 5 !!!
Więc z położenia 10 m2 kafelek robi się poważny remont z przerobieniem wszystkich instalacji w takiej łazience, czyli przerabiamy wodę ciepłą i zimną, kanalizę, ogrzewanie oczywiście z ingerencją w piony oraz elektryczną.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie bierzcie taki fachowcow!!!!!

Nie dawajcie zarabiac wiesniakom ,i pseudofachowcom!!!Kolesie w autach GKA,GWE,GST, wszystkie N...i C.... won!Popierajmy nasze firmy budowlane,bo placac takim pajacom tak głodowe stawki za jakie pracuja sprawiamy ze nasi bliscy pracujacy w budownictwie zarabiaja mniej.Kazdy z Nas Gdanszczan ma pewnie kogos takiego,chocby znajomego.Wystarczy popytac.Te jednoosobowe firmy w wioch wygrywaja przetagi oferujac smieszne ceny uslug i kiepska jakosc o czymniestety przekonujemy sie dopiero jak skonczy sie to tak jak powyzej opisane historie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Po prostu temat dnia !!!

Remont 3 metrowego kibla na Obłużu. Trojmiasto.pl gratulacje - jesteście wielcy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Teraz to gadasz głupoty...

Stereotypowe myślenie na przykładzie kilku 'fachowców' z ulicy czy wiochy. Może i Ciebie ktoś tak robił w dupę, ale nie każdy tak działa.
Statystyki prowadzisz, ze wiesz, ze 99,9? Szanujący się fachowcy proponują umowy, gdyż klienci też potrafią być cwani... I taki też daje gwarancję.
Ale z późnym wieczorem to dowaliłaś kobieto.. Aż żal mi Ciebie...
I wróc moze do szkoły... dopUki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dokładnie tak,

a nie brać 'fachowców' z jakiejś wiochy pod kartuzami i męczyć się z nimi potem. A w poniedziałki kacyk i wiadomo, ze nie pracują. Soboty też wolne, bo zawsze ktoś ma imieniny.
Jak już było powiedziane - najlepiej szukac po znajomości i zawsze spisac umowę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja spotkałem (robił mi Kuchnie ), a teraz nie mogę się doczekać jak wejdzie do mnie po raz kolejny wyremontować łazienkę. Problem jest że najbliższy wolny termin ma za 13 miesięcy. A robi że aż miło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się w 100%
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja bym poszła nie na policję ale zasięgnęła rady prawnika i oddać sprawę do sądu za niedotrzymanie warunków umowy....

a umowę spisać nie łaska było?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6