Naklejka za złe parkowanie

Opinie do zdjęcia: Naklejka za złe parkowanie.
„Dostajesz karnego k...sa za ch....we parkowanie” – takie naklejki odkryli na szybach aut ci kierowcy, którzy niezgodnie z prawem parkowali wczoraj na ul. Armii Krajowej w Sopocie. To uprawniona reakcja na łamanie przepisów, czy karygodny samosąd?
Przejdź do galerii.

„Dostajesz karnego k...sa za ch....we parkowanie” – takie naklejki odkryli na szybach aut ci kierowcy, którzy niezgodnie z prawem parkowali wczoraj na ul. Armii Krajowej w Sopocie. To uprawniona reakcja na łamanie przepisów, czy karygodny samosąd?

wulgarna naklejka,złe parkowanie,karny,parkowanie

popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poparłabym ale jako matka którą dziecko może

zapytać o sens rysunku i tekstu, zrażona się czuję do tej akcji.
A pomysł dobry i cel korzystny społecznie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja bym nie był sam

i 5 osób by zeznało, że mnie uderzyłeś. Rzeczywiście dalsza dyskusja nie ma sensu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak sam zadzwonisz, to musisz to odholowanie sfinansować o ile w ogóle jakaś firma się zgodzi, bo to podlega pod kradzież. Co innego jeżeli policja lub straż miejska to zleci, wtedy jest to na koszt parkującego (dodatkowo musi jeszcze opłacić parking), no i wszystko odbywa się zgodnie z prawem. Wiem co mówię bo zajmuję się odholowywaniem między innymi takich pojazdów na parkingi policyjne i świadczące usługi policji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)))

bravo !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak bym na Ciebie czekał to zapewne miałbym zdjęcia...Więc nasza dalsza dyskusja nie ma sensu...

pod Urzędem Wojewódzki jest mnóstwo kandydatów na naklejkę

Ludzie mniej spiny, bo wam żyłka pęknie i nie pomoże piekna fura!

Ja też czasem parkuję na zakreskowanym, jak się spieszę, lub nie ma miejsca, ale gdyby mi ktoś przykleił coś takiego to bym się uśmiechnął i zerwał, ale nie czerwieniał od razu ze złości jak burak. Jest akcja - jest reakcja, byleby adekwatnie do przewinienia, a to JEST adekwatne. Niska szkodliwosć społeczna czynu - niska kary. Za to są czytelne reguły, którymi kieruje się społeczeństwo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem ZA !

Myślę, że mandacik od straży, mandacik od policji, słowny opr, wyzwiska czy inne metody tak nie podziałają jak ów naklejka. Moim zdaniem naklejka dociera do autora niezręcznego parkowania najgłębiej jak może... mentalnie, manualnie i ucząco. Poza tym zwróćmy uwagę, że ta forma znajduje poparcie w coraz większej rzeszy społeczności. Nie trzeba zaprzęgać niepotrzebnych tworów prewencji do tak banalnych czynności jak zwrócenie komuś uwagi, skoro podstawową przyczyną złego parkowania jest w 100% zwykłe cwaniactwo. Ha, żeby nie było... sprawdziłem - naklejki też kosztują, więc od naklejającego wymagają nakładów finansowych. Co za tym idzie, napewno nie będzie ich marnował na darmo. Jednym słowem jestem ZA. Poza tym... ktoś napisał że to samosąd. Ludzie... Puszczenie bąka w miejscu publicznym to też samosąd ? Pewnie piszą tak Ci, którzy słusznie zostali pouczeni taką formą kary. Moim zdaniem, takie KK powinni ustawiać w szkatułach na paliczku, podobnie jak woreczki na odchody dla psów, żeby każdy mógł sobie wziąć odpowiednią ilość gdy potrzeba. Będziesz dobrze parkował, będziesz czysty. Zresztą, idea jest chlubna. Nie ma co gadać...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

zapraszam z tymi naklejkami na ul. Łąkowa w gdańsku w godzinach pracy lpp , tam dopiero parkują jak łosie

super pomysł

Mam prawo jazdy 11 lat, jeżdzę do pracy autem z gdańska do Gdyni, muszę szczerze przyznać, że kobiety w większości są strasznymi kierowcami, choć mężczyźni je gonią w swych poczynaniach. Jednak mieszkańcy Sopotu biją na głowy innych kierowców... jak oni parkują, wykonują manewry a do tego nie zwracają uwagi na innych uczestników ruchu... SZOK..
apeluję do tych co rozprowadzają takie naklejki, wrzucajcie je do skrzynek pocztowych, rozdawajcie na ulicach z ulotkami, myślę, że to przyniesie skutek, ja osobiście jestem w stanie zakupić takie !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Znakomita akcja, popieram!

Jestem kierowca od prawie 20 lat. Pewnie, że nie jestem święty i czasami łamię przepisy (np. predkość). Ale parkować zawsze staram się tam, gdzie jest miejsce do tego przeznaczone. A jeżeli kiedyś ja z głupoty źle zaparkuję - bardzo proszę, niech mi ktoś naklei na szybę (byle trwale nie niszczyć auta, bo to już jest wandalizm). Zasłużyłem - pokornie będę drapać naklejkę i następnym razem się zastanowię. Chyba tez sobie wydrukuję trochę takich naklejek, bo to, jak niektórzy parkują, to po prostu masakra.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

?

A jak ty byś mi udowodnił, że to ja nakleiłem tę naklejkę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

?

"Kto umieszcza w miejscu publicznym"

Twój samochód to miejsce publiczne?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

TOŻ TO OBRAZA MORALNOŚCI ! ! ! CO NA TO STRAŻ MIEJSKA I POLICJA !!!!!!!!!!!!!!!

PYTAM SIĘ ???

Strsznie głupia akcja!

Niech inicjatorzy zastanowią się jak wytłumaczyć symbolikę i reść naklejki dzieicom korzystającym z tego pojazdu. Dużo rozsądniej byłoby wsadzić po prostu kwitek za wycieraczkę np. imitujący mandat z jakimś prostym i działającym tekstem, który dał by do myślenia parkującemu. Poza tym są odpowiednie służby żeby z parkowaniem walczyć. Nie zawsze też zakazy parkowania są stawiane rozsądnie i kierowca, który nie utrudnił życia pieszym ani pojazdom, nie zatarasował dojazdu do posesji, czy hydrantu płaci mandat albo co gorsza za holowanie (niesamowicie drogo!)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pomysł

Nie podoba się tylko tym, którzy źle parkują :P A teraz się bulwersują. Parkujcie ładnie, a nie będziecie musieli obawiać się o swoje autka. Według mnie taka akcja może dać zadowalające efekty.

popieram

sama dostalam taka naklejke na maske i rozbawila mnie do łez, zabawne a zarazem pouczajace. powiedzcie jeszcze tylko gdzie mozna takie nabyc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sam naklejam i jestem bardzo za.. teraz jeszcze sprawiłem sobie klucz do wentyli.. tak że uważajcie "gamonie" jak parkujecie :]

Ja bym to naklejał na czoło może jeden z drugim by się czegoś nauczył

a dla kobiet i zniewieściałych facetów byłaby odmiana z damskim przyrządami czyli p....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam nadzieje ze tego typu naklejki pojawia sie i w innych miastach poniewaz niektorzy kierowcy, a zwlaszcza Ci z lepszych samochodow mysla ze miejsca dla inwalidow czy miejsca gdzie jest ustawiony jest zakaz ich niedotyczy

pozdrawiam z podlasia :)