Naprawa radia Tatry - gdzie?

Temat dostępny też na forum: Technologie
czy ktos w Gdyni naprawia radia lampowe? Moja tatra niby gra ale galka sie jedna zacina i oczko zielone nie swieci w sumie radio gra ale nie za bardzo czysto Szukam speca od takiego sprzetu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Naprawa radia Tatry - gdzie?

Zdejmij tylną ściankę i zobacz, czy lampa od magicznego oka (EM4) w ogóle się żarzy.
Na 99% ma ona przepalone włókno żarzenia.
Proponuję wymienić wszystkie lampy. Nie wiem, czy stacjonarnie gdzieś w 3city są do kupienia, ale na pewno można dostać na Allegro. Sprawdzałem :)
Mają one zapewne kilkadziesiąt lat i zdolności emisyjne ich katod są znacznie uszczuplone. TO może być przyczyną kiepskiej jakości dźwięku.

Troszkę gorzej z potencjometrem. Sądzę, że już nie do kupienia.
Można zastosować metodę na McGyvera:
Stare potencjometry są dosyć łatwo rozbieralne. Wystarczy minimalnie przesunąć (przegiąć) suwak potencjometru np. cienkim śrubokrętem, żeby "chodził" po nieco innej ścieżce. Na kolejne kilka lat będziesz mieć spokój ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Naprawa radia Tatry - gdzie?

hej mam ten sam problem radio gra oczko sie nie swieci radio trzeszczy to znaczy gra ale dwiek nie jest idealny Znalazes namiary na speca? jakby co prosze o odo na te l514 187 969
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Radio internetowe (6 odpowiedzi)

Najlepsze radio internetowe to www.powerbalanga.com JAAAAAAAZDA nonstop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...

Domy opieki w okolicach trójmiasta - starsza, sparaliżowana osoba (41 odpowiedzi)

Witam, Niestety stanęliśmy nagle z bratem przed faktem pooperacyjnego niedokrwienia mózgu u...