Naprawa radia Tatry - gdzie?

Temat dostępny też na forum: Co? Gdzie? Kiedy?
czy ktos w Gdyni naprawia radia lampowe? Moja tatra niby gra ale galka sie jedna zacina i oczko zielone nie swieci w sumie radio gra ale nie za bardzo czysto Szukam speca od takiego sprzetu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Naprawa radia Tatry - gdzie?

Zdejmij tylną ściankę i zobacz, czy lampa od magicznego oka (EM4) w ogóle się żarzy.
Na 99% ma ona przepalone włókno żarzenia.
Proponuję wymienić wszystkie lampy. Nie wiem, czy stacjonarnie gdzieś w 3city są do kupienia, ale na pewno można dostać na Allegro. Sprawdzałem :)
Mają one zapewne kilkadziesiąt lat i zdolności emisyjne ich katod są znacznie uszczuplone. TO może być przyczyną kiepskiej jakości dźwięku.

Troszkę gorzej z potencjometrem. Sądzę, że już nie do kupienia.
Można zastosować metodę na McGyvera:
Stare potencjometry są dosyć łatwo rozbieralne. Wystarczy minimalnie przesunąć (przegiąć) suwak potencjometru np. cienkim śrubokrętem, żeby "chodził" po nieco innej ścieżce. Na kolejne kilka lat będziesz mieć spokój ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Naprawa radia Tatry - gdzie?

hej mam ten sam problem radio gra oczko sie nie swieci radio trzeszczy to znaczy gra ale dwiek nie jest idealny Znalazes namiary na speca? jakby co prosze o odo na te l514 187 969
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ochrona telefonu (18 odpowiedzi)

Hej, Ostatnio kupiłam pancerne etui na telefon, widziałam też na stronie tej firmy, że mają tzw....

Jaki telefon warto kupić? (92 odpowiedzi)

Możecie polecić fajny model telefonu dla kobiety? Chcę zrobić żonie prezent ale kompletnie nie...

gry online (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam pytanie do hazardzistów. Powiedz mi Czy próbowałeś grać na polskich zasobach...