Naprawa wózków dla dzieci

Szukam serwisu lub osoby prywatnej do naprawy wózka mojego dziecka ... W sumie to nie jest nic powaznego ...
PIANKA NA RĄCZCE PĘKŁA, krawcowa nie potrafi mi pomóc powiedziała ze tapicer też mi tego nie zrobi, chce tylko na tą piankę pękniętą przymocować skórę(mam w domu spory kawałek na pewno wystarczy) tylko nie wiem jak sie do tego zabrac czy klejem, czy szyć czy co? Wolę sama nie kombinować bo jak zacznę ją ciąć to już nie bede miala zadnego ratuku a tak mam nadzieje ze znajdzie sie ktos zaradny co za rozsadne pieniadze to naprawi moze jakis pan co rowery naprawia ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Naprawa wózków dla dzieci

Polecam szewca zapytać

no właśnie dzisiaj pytałam i dostałam maila zwrotnego że nie robią takich rzeczy .... Już nie mam pomysłu do kogo sie z tym zwrócić nawet kaletnik nie chce tego naprawic

Bo różni "fachowcy" chcą naprawiać tylko to co robią zawsze. Zero inwencji i rutyna. Kierownice w samochodach obszywa się skórą, to samo można zrobić z wózkiem. Najprościej jest obmierzyć kierownicę wózka (średnica rury, długość do obszycia). Wyciąć odpowiednio skórę (na styk lub zakład). Zrobić dziurki w skórze tak by można było przepleść dratwę w układzie xxx. Jeśli dużo użytkujesz wózek można się pokusić o zabezpieczenie dziurek nitami jak do sznurówek w butach (koszt za robotę z materiałem powinien się zamknąć w 10-20 PLN). Dalej pozostaje założenie tego na kierownicę, przeplecenie dratwy i związanie.

Skoro dział rowerowy, to może zrobić tak:
-kupić owijkę na kierownicę
-zerwać całą tą piankę
-owinąć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...