Narty biegowe czy turystyczne?

Witam,
chcę zacząc zabawę i trochę pobiegać na nartach. zaczęłam czytać artykuły, jest mnóstwo pytań między innymi, jakie narty lepiej wybrać na nasze TPK? jakie buty wybrać, czy do biegu klasycznego czy łyżwowego? etc. Czy jest ktoś kto uprawia ten sport w zimę? jakis klub czy cuś?
pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Narty biegowe czy turystyczne?

Zdecydowanie narty tzw śladowe.
Są nieco szersze przez co można na nich biegać nie tylko po "śladzie" ale też po świeżym śniegu.
Biegowe po prostu się zapadną.
Jeszcze szersze są narty "turystyczne" ale na nich już się raczej nie pobiega.
Łyżwę i wszystko co z nią związane odpuść sobie. Do łyżwy niezbędna jest dobrze przygotowana trasa - gładka itp. U nas można łyżwą pobiegać ewentualnie na zamarzniętym, pokrytym śniegiem jeziorze.
Dużo biega się w okolicy obwodnicy między Geantem a Karwinami.
Jest też fajny tor w Kartuzach nad jeziorem.

I nie daj sobie wcisnąć nart bez łuski - to chyba z tego wszystkiego najważniejsze - cokolwiek ci będą mówili sprzedawcy.

Polecam sklep narciarski na przeciwko szpitala w Redłowie - spory wybór, kompetentni sprzedawcy. Może tylko buty mają nieciekawe.

Pzd
fA

Re: Narty biegowe czy turystyczne?

spory wybór z nart biegowych ma sklep LOCALES w Kosakowie jest w czym wybrać mają : narty , wiązania ,kije, buty sporo odzieży
ciężko trafić najlepiej dojazd z internetu proponuje wbić w google LOCALES , też tak byłem kierowany Polecam

Miałam tak samo ;) polecam skontaktować się ze sklepem https://freaksshop.pl/ mi super doradzili i pomogli przy wyborze =)

Inne tematy z forum

Czy warto uprawiać sport? (13 odpowiedzi)

Tak się składa, że większość moich kolegów nie uprawia żadnego sportu. Ich zdaniem nie jest on im...

piłka wodna lub hokej podwodny dla dzieci? (4 odpowiedzi)

Witam Czy ktoś wie gdzie jest piłka wodna lub hokej podwodny dla dzieci? w Trójmieście oczywiście...

Partnera do gry w badmintona (6 odpowiedzi)

Szukam partnera do gry w badmintona.