Natur house- warto czy nie?

Witam ;) Ostatnio weszłam na wagę i ze zdziwieniem odkryłam kilka kilo ponad moją standardową wagę. Nie jestem osoba wytrwałą i diety nie bardzo na mnie działają. Efekty jojo sa porażające, Kiedyś ładnie schudłam na diecie dukana lecz gdy tylko zaczęłam jesć normalnie od razu przybrałam na wadzę. Czy ktoś z was korzystał z natur house? czytałam że to dość spory wydatek. Czy na wizyty trzeba chodzić co tydzień? myślałam żeby pójść na pierwszą wizyte na której dietetyczna wszytko obliczy i poda dietę i po prostu sie do niej stosować. czy mój wysiłek nie pójdzie na marne??
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: Natur house- warto czy nie?

Wiem, ze dawno temu "zrozpaczona mamo" pisalas, ale ja dopiero teraz trafilam tu. I tak mi sie zdaje, ze skoro tyle wysilkow podejmujesz i nadal nic, to zbadaj sobie poziom hormonow. U mnie tak bylo. Jadlam rozsadnie, nic nie zmienilam w nawykach, a nagle zaczelam tyc jak dzika. Po badaniach okazalo sie, ze tarczyca mi szwankuje i lekarz stwierdzil "gdyby Pani o samej wodzie zyla to i tak nadal by Pani tyla". Zrob badania i powodzenia!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko że mniej zreć jak to wyraziłas nie zawsze = chudnąć.
Ja mam otyłość II stopnia ciąle jestem na dietatch i chodzę do rozmaitych lekarzy i dietetykó jestem aktywna fizycznie w miarę mojeje tuszy a i tak tyję
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzisz, a ja sama swego czasu zrzuciłam ok. 2-3kg w ciągu ok. 2 tygodni i to bez tabletek, odżywek, katowania się i płacenia 100 zł tygodniowo.
Dodam, że jestem leniuchem, łasuchem itd. Wystarczyło mniej żreć, odstawić zapychacze i systematycznie ćwiczyć i to bez katowania.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziewczyny po co Wam naciągacze. Jak brak silnej woli i samozaparcia to Wam tabletki, pogaduszki z dietetykiem nie pomogą.
Mniej jeść, szczególnie gówienek plus więcej systematycznego ruchu (i nie trzeba się katować).
Efekty można szybko zobaczyć. Może nie spektakularne na dzień dobry ale można i to nawet po 2 tygodniach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

co fakt to fakt, uważam, że jest duże prawdopodobieństwo na to, że po przestaniu zażywania "wspomagaczy" całe odchudzanie, pieniądze i wysiłek może pójść na marne.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

MF a co będzie po skończonej kuracji? Przecież teraz jesteś na diecie, to zmiana nawyków które trzeba utrzymywać "do końca świata" żeby Cię jojo nie dopadło. Obecnie wspomagają Cię tabletki/suplemeny/granulki czy co tam jeszcze. A co będzie po zakończeniu kuracji? Do końca świata będziesz kupowała wspomagacze?

Zgadzam się, że pomoc dietetyka powinna kosztować w końcu to czyjaś praca i czas. Jednak ta pomoc nie powinna polegać na polecaniu pigułek w żadnym stopniu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

chodze juz 3 tyg do NH i jestem zadowolona - schodzi mi okolo 1kg tygodniowo ale jestem zadowolona bo nie jestem glodna .... dostaje błonnik w granulkach i ampulki do picia ... kosztuje mnie to okolo 100zł tyg .. Ludzie nic w zyciu nie ma za darmo wiec skoro idziecie do dietetyka to jest pomoc tez kosztuje .... W zyciu tak dlugo na diecie nie wytrzymałam wiec jestem zadowolona
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Motywacja

dziękuję bardzo ;) na pewno skorzystam ;) dalej waga maleje.. jeszcze 5 kg i pełnia szczęścia ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro już się decydujesz na własną rękę odchudzać to nic nie pozostaje tylko trzymać kciuki. Jest to typowe, że osobą po kilku wizytach z dietetykiem twierdzi po co mam płacić za wizyty skoro już wszystko wiem itp.
Staraj się jednak kontrolować bilans swojego ciała w czasie odchudzania. Proponuje też poczytać strony na temat odchudzania na własną rękę. Pierwszy lepszy z google.

http://www.odchudzanie.com/odchudzanie/odchudzanie_na_wlasna_reke__czy_warto/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trzymam kciuki, żeby udało Ci się schudnąć tyle ile potrzebujesz:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zrezygnowałam z nh, na razie schudłam 4,5 kg i tak jak radziłaś - zmieniłam nawyki żywieniowe. Teraz jem regularnie, 5 posiłków dziennie, ograniczyłam pieczywo razowe wyeliminowałam węglowodany itp. Powiem szczerze, że NH pomogło mi otworzyć oczy na niektóre moje "głupie" błędy w odchudzaniu - ja myślałam, że wędzone jest ok, jajka również, i mleko 0,5% a tu jednak wieeelka pomyłka. Mimo to ze nie łykam żadnych pigułek fiolek itp a chudnę nadal.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

pigułki? brzmi jak tabletki merida.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dietetyka tak ale pigułek już nie, a takie jest moje główne zastrzeżenie co do NH
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gratuluje. Pisze tak ponieważ, nie każdy jest w stanie samemu podjąć się zmiany, czy przystosować do zmian. Pytanie czy wiemy co jest zmianą żywienia? Dla jednych jest to pilnowanie kalorii, innych odpowiednio dobrana dieta bez uczucia głodu. Nie każdy się samemu tego podejmie i potrzebuje dietetyka takiego czy innego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

W jaki sposób schudłam bez pigułek? Małymi krokami:) Tzn zmieniłam swój sposób żywienia (na stałe), pilnuję kalorii, 2x w tygodniu pilates a słodycze raz w tygodniu.

Nie mam dość silnej woli żeby trzymać dietę dlatego wolałam małe zmiany które nie były dla mnie uciążliwe:)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

A w jaki sposób? Ja jestem 3 dzień na diecie z NH i na razie mam 3 kg mniej. Zdaję sobie sprawę z tego, że to na pewno sama woda ale jednak ;)

image
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Agatka pomoże na pewno w końcu to chemia. Nie ma szans żeby nie wpływała na organizm.

Jednak moim zdaniem koszty są zdecydowanie zbyt wysokie. Można schudnąć nie wydając 100zł co tydzień i jestem tego żywym dowodem.

Niemniej trzymam za Ciebie kciuki :) Daj znać jak idzie kuracja.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pozostaje mi tylko życzyć powodzenia. A jak będą jakieś wątpliwości w odchudzania to proszę pisać. :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

i taka motywacja była mi chyba potrzebna. dziękuję ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Motywacja

Proponuje się zastanowić, czy chce się schudnąć czy tylko się o tym mówi. Pewnie było kilka prób a brakowało motywacji. Cotygodniowe wizyty w NH powodują, że cały czas ma Pani opiekę i "głupio" Pani może być przed dietetykiem, że nie schudnie.

Wiadomo nic nie jest za darmo, ale koszt sumarycznie wyjdzie pewnie tak samo jakby Pani chodziła do dietetyka i płaciła za wizytę.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 20

Inne tematy z forum

Tabletki na odchudzanie? (185 odpowiedzi)

Cześć i czołem :) Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które...

Czy to już ten czas by się zacząć martwić? (52 odpowiedzi)

Jutro mam 27 urodziny i w związku z tym naszła mnie dzisiaj pewna refleksja.. Otóż, jutro wejdzie...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...