Natur house- warto czy nie?

Witam ;) Ostatnio weszłam na wagę i ze zdziwieniem odkryłam kilka kilo ponad moją standardową wagę. Nie jestem osoba wytrwałą i diety nie bardzo na mnie działają. Efekty jojo sa porażające, Kiedyś ładnie schudłam na diecie dukana lecz gdy tylko zaczęłam jesć normalnie od razu przybrałam na wadzę. Czy ktoś z was korzystał z natur house? czytałam że to dość spory wydatek. Czy na wizyty trzeba chodzić co tydzień? myślałam żeby pójść na pierwszą wizyte na której dietetyczna wszytko obliczy i poda dietę i po prostu sie do niej stosować. czy mój wysiłek nie pójdzie na marne??
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: Natur house- warto czy nie?

jakie studia dietetyczne!!!!!! a dietetyk to nie lekarz!!!!!! spożywanie tłustych rzeczy jest niby zdrowe i nie prowadzi do powiększenia otyłości - bzdury!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nowa p. dietetyk na Starowiejskiej w Gdyni jest słaba - stanowczo nie polecam.
Niestety p. dietetyk ze Starowiejskiej kiedy przejmowała pacjentów to zamiast przejrzeć ich karty w komputerze to w wolnych chwilach wygłupiała się na sklepie robiąc sobie wianuszek z dekoracji. Po wejściu do gabinetu na szybkiego zaczęła przeglądać kartę. Zapomniała zdezynfekować wagę - o czym przypomniała sobie w momencie kiedy już miałam na nią wchodzić.
Potem zaczęła mi tłumaczyć jak ważne jest picie wody - z czym mnie mam problemu - dziennie wypijam blisko 2l wody. Na koniec chciała mi dać w diecie uderzeniowej jabłka (na które mam alergię) i rybę (której nie jadam i nie jestem w stanie się przełamać).
Poza tym zraziło mnie cytowanie książek czy artykułów - bo tak się czułam podczas rozmowy.
Przy zapisaniu suplementów czekała na moje potwierdzenie czy takie mogą być i pytała co jeszcze bym chciała z suplementów.
Wg. mojej wiedzy dietetyk jest od tego, żeby decydować jakie suplementy będę brała i co będę jadła. Jeżeli mam sama decydować to równie dobrze mogę się odchudzać sama w domu.

Po tej wizycie zdecydowanie zmieniłam centrum dietetyczne - i powiem tylko tyle - pierwsze spotkanie z panią dietetyk pomimo, że było już po jej godzinach przyjęć i było trochę uproszczone, bo np. znałam zasady odchudzania w centrach NH trwało blisko godzinę. Nie było ze strony pani dietetyk żadnych nacisków na umówienie się na wizytę - wręcz przeciwnie - umówiła się ze mną, że mam się nad tym zastanowić na spokojnie w domu i jeżeli się zdecyduję to zadzwonić.
Oczywiście się zdecydowałam. I jestem pod wielkim wrażeniem doświadczenia, wiedzy i profesjonalizmu p. dietetyk - ale niestety już nie z centrum NH przy ul. Starowiejskiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zastanówcie się zanim cokolwiek kupicie od tych niby dietetyków. Panienki poczytają w internecie o dietach i udają, że posiadają wiedzę na temat odchudzania. A tak naprawdę uraczą Was końską dawką chemii i to za niemałe pieniądze. Ja parę miesięcy temu też kupiłam i o mało się nie przekręciłam.Po trzech fiolkach okropne bóle brzucha, biegunka, podwyższone mocno ciśnienie, ból głowy. Pani miała zadzwonić i dowiedzieć się jak mi idzie ale oczywiście tego nie zrobiła. Odstawiłam te świństwa ale do dzisiaj nie mogę wyregulować trawienia i wypróżniania/ minęły 4 mies./ No i nie wspomniałam, że kosztowało 140,- zł. O dziwo zniknęły negatywne opinie, które niestety przeczytałam dopiero po wizycie. Podejrzewam, że te pozytywne pisane są przez nich samych, żeby złapać naiwnych. 08.12.2014
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja zaczęłam w środę 5.11 w NH na Starowiejskiej namówiła mnie koleżanka i zobaczymy jak pójdzie;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja się właśnie wybieram na pierwszą wizytę... Jestem pełna obaw, a także, co tu kryć, szkoda mi trochę też kasy... ale, czego się nie robi dla dobrego wyglądu? ;) Nie mam dużo do zrzucenia- ok.7-8 kg, ale muszę to zrobić pod kontrolą, bo próbowałam sama poprzez różne diety- udawało się, ale szybko kiloski wracały, a do tego tłuszczyk zaczął mi się odkładać tylko w brzuchu, w pasie... koszmar! Trzymajcie kciuki, musi się udać!;)

Co działa: dobrze dobrana dieta ( uwzględniająca preferencje) i urozmaicona, regularne wizyty u dietetyka który uwzględni cele pacjenta, regularne pory posiłków i wysiłek fizyczny.
Co może działać - suplementy - jeżeli za nie zapłaciłaś i wierzysz w ich działanie. Naukowo udowodniono oddziaływanie tylko niektórych substancji w niektórych warunkach i na niektórych - efekt placebo bywa widoczny.
Znam całe mnóstwo historii o udanym odchudzaniu i efekcie jojo - bez zmian w sposobie żywienia i w trybie życia rzadko kiedy się uda wyglądać świetnie i byc zdrowym przez długie lata.Ale wiem też że można i warto podjąć wysiłek do zmiany, nie jest lekko ale warto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem już po pierwszej wizycie w punkcie NH w Gdyni (Plac Górnośląskim) i definitywnie się tam przenoszę!

Hehe to co Pani opisała jest wielką prawdą. Osoby pracujące w NH raczej mało mają wspólnego ze studiami dietetycznymi:) Pisze o tym bo mam znajomą osobę które pracuje w ów firmie ale jej studia nie miały nic wspólnego z dietetyką - skończyła pedagogikę. Najpierw pracowała w sklepie z tandetną biżuterią a potem z dnia na dzień stała się specjalistą mgr do spraw dietetyki (tak przynajmniej pisze na ich stronie). Prawda jest taka że na pewno jakieś szkolenia przeszła, przedewszystkim te jak opychać baranom ich ( ze sklepu NH) suplementy. A prawda jest taka że suplementy to przedewszystkim chemia a ta spożywana w nadmiarze jest szkodliwa. Jasne że nie każdemu może zaszkodzić tak samo i w tym samym czasie ale szkodzi i to jest pewne. Zresztą każdy ma jakiegoś lekarza do którego chodzi. Proszę się go zapytać to wam wytłumaczy do czego może doprowadzić takie odchudzanie chemią. Organizm ludzki potrzebuje także różnego pokarmu - aby wzmocnić mięśnie kości itd. Spożywanie nawet najbardziej tłustych potraw nie musi doprowadzać do powiększania się otyłości jeśli spożywa się je z głową i wielkim umiarem. A ustalić sobie odpowiednią dietę nie jest tak trudno. Zawsze można się wspomóc lekarzem dietetykiem z przychodni czy nawet i internetem. Trzeba tylko trochę woli i pomyślunku. No i oczywiście ruch, ćwiczenia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niestety nowa Pani dietetyk w Gdyni na Starowiejskiej nie jest rewelacyjna - rozważam przeniesienie się do punktu na Plac Górnośląski.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Natur house- warto czy nie? do MP

MP czy mogła byś napisać do mnie agnieszka.kabala@interia.pl PROSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie wlanie mineły 2 miesiące w NH w Krakowie przy ul.Przybyszewskiego - 16,40 kg !!!!!!! naprawdę ! W drugim miesiącu dołączyłam po 8 h ćwiczeń tygodniowo w wodzie: aqa rowery, aqa power, rewelacyjne zajęcia. Startowałam z 137 kg ! duży nieruchawy "wieloryb" teraz prawie " fruwam "jest super zakładam do końca października - dojść do 30kg ! , dieta i ruch ! to podstawa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Aha... I nie próbują mnie zmuszać do jedzenia produktów, których nie lubię np. ryby, co u poprzednich dietetyków było normą: "musi Pani jeść ryby, bo inaczej dieta będzie niekompletna, bo to jest jeden z podstawowych składników."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po kilku próbach takich jak Dunkan (potem kosmiczne jojo) czy droga dietetyczka w Sea Towers (marne efekty) zdecydowałam się spróbować z Natur House w Gdyni przy ul. Starowiejskiej 52.
Może i na razie nie wiele mogę powiedzieć, bo zaczęłam dopiero 4 tydzień, ale... podczas ostatniej wizyty było sumarycznie 6 kg mniej. Po 2 tygodniach w pasie mniej o 3 cm, więc efekty fajne.
Dodam tylko, że ja nigdy dużo nie jadam, a jestem tak "fajnie skonstruowana" że nawet na Dunkanie zaczęłam tyć. Znajomi czy rodzina widząc ile jem dziwili się, że mam taką wagę (a jest spora - chcę schudnąć ok 50 kg)
Wcześniej próbowałam sama się odchudzać np latając na fitness 3-4 razy w tygodniu i... nie schudłam ani o gram. Owszem, miałam piękne mięśnie, wytrzymałość ale to nie o to chodziło.
Owszem NH kosztuje, ale chudnę, czuję się dobrze a nawet lepiej niż przed odchudzaniem, a do tego nie męczę się na wizytach, bo jest na prawdę fajna i miła atmosfera oraz "normalne" podejście.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jestem już 5 miesięcy po kuracji- "wspomagaczy" nie potrzebuję. Waga nawet przez ten czas jeszcze spadła o 1.5kg.Każda wizyta u dietetyka czy to w NH czy gdzie indziej wiąże się ze zmianą sposobu odżywiania .Jeżeli chcesz utrzymać wagę musisz zmienić swoje nawyki inaczej nic nie wyjdzie- jojo cię dopadnie.Suplementy nic nie pomogą.Decyzja musi być przemyślana.Ja polecam!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam za sobą odchudzanie z NH- jestem bardzo zadowolona ,schudłam ponad 20kg w ciągu pół roku.Wychodzenie z diety to nie powrót do wcześniejszych nawyków żywieniowych-to zmiana sposobu odżywiania.Koszty owszem na początku są dość spore, ale biorąc pod uwagę poprawę zdrowia(unormowane ciśnienie krwi ,brak zadyszki i bólów nóg, pozbyłam się obrzęków,no i najważniejsze- rozmiar 38.A piguł nie łykałam to były suplementy diety na bazie roślinnej np. wyciąg z karczocha.Jednak nic by mi nie pomogło gdybym sama tego nie chciała i nie stosowała się do wskazówek dietetyka.A tego znajomego to może trzeba by było wspierać w walce z nadwagą, a nie czekać aż znów przytyje,by móc powiedzieć- a nie mówiłam!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

A w Gdyni gdzie jest dobry dietetyk NH? Wiecie może dziewczyny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witaj.Ja takze zaczelam chodzic do NH i takze jestem zadowolona bo przez 7 dni schudlam az 1,80 kg.Jestem bardzo zadowolona,A to ze placi sie za suplementy to przeciez idac prywatnie placi sie za wizyte tu w to miejsce sa suplementy.Juz doczekac sie nie moge nastepnej wizyty w poniedzialek zeby stanac na wadze)::).
Odezwe sie zatem po wizycie.Pozdrawiam

Ja również chodzę do NH i jestem zadowolona, kiedyś sama schudłam 30 kg dietą i ćwiczeniami, bez żadnej pomocy, ale teraz z wiekiem coraz trudniej mi schudnąć. Poza tym mam chorą nogę i nie mogę ćwiczyć a nawet za bardzo chodzić, dlatego postanowiłam się wspomóc poradami i suplementami NH, jak pisałam jestem zadowolona, waga powolutku spada pomimo braku ruchu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej!
super,że piszesz o Wejherowie, też tam chodzę, ale jakoś nie daję rady dokładnie przestrzegać diety i nie potrafię jeść 5 razy dziennie, może coś doradzisz???

Dietę stosuje trzy tygodnie,czwarty zaczęłam dziś .

Inne tematy z forum

czemu faceci zdradzaja? (137 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...