Natur house- warto czy nie?

Witam ;) Ostatnio weszłam na wagę i ze zdziwieniem odkryłam kilka kilo ponad moją standardową wagę. Nie jestem osoba wytrwałą i diety nie bardzo na mnie działają. Efekty jojo sa porażające, Kiedyś ładnie schudłam na diecie dukana lecz gdy tylko zaczęłam jesć normalnie od razu przybrałam na wadzę. Czy ktoś z was korzystał z natur house? czytałam że to dość spory wydatek. Czy na wizyty trzeba chodzić co tydzień? myślałam żeby pójść na pierwszą wizyte na której dietetyczna wszytko obliczy i poda dietę i po prostu sie do niej stosować. czy mój wysiłek nie pójdzie na marne??
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: Natur house- warto czy nie?

Ja wczoraj byłam na trzeciej wizycie,łącznie dietę stosuję miesiąc. Schudłam 3,6 kg . Dostaję na każdy tydzień dietę zróżnicowaną ,dwa różne dzienne jadłospisy do stosowania dwa dni,pozostałe dni sama coś przyżądzam. Nie chodzę głodna a przepisy które otrzymuję są łatwe do przygotowania i smaczne. Zapisuję wszystko co jem co też działa motywująco,poza tym jestem ważona,mierzona i i motywowana. Oczywiście dostaję też suplementy.
Muszę przyznać,ze picie wody weszło mi w nawyk,a pilnowanie 5 posiłków o ustalonej porze przychodzi mi z coraz większą łatwością.
Niestety obawiam się,że będę musiała zrezygnować i dalej polegać na sobie samej w dążeniu do wymarzonej wagi z powodu ceny tych suplementów :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak dla mnie warto ! Schudłam z NH 15 kg i dziękuję im za to! Koszt takiej kuracji jest taki sam jak u innych dietetyków więc nie ma co mówić, że jest drogo a suplementy są naturalne a nie syntetyczne jak te z internetu np. więc nie szkodzą zdrowiu. Sama bym nigdy nie dała rady, ponieważ jak się już tam idzie to ma się motywacje i się stara a tak jak samemu to ciężko. Do tego Panie w NH Wejherowo są przemiłe:)) Serdecznie polecam wszystkim którzy borykają się ze zbędnymi kilogramami !!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Drażni mnie to ze tu wypowiadają sie osoby ktore nie maja pojęcia o fizjologii odchudzania. Suplementy wspomagają kuracje odchudzające, pomagają spalać i usuwać tłuszczyk itd, a dietetyk uczy cie jak kiedy i co masz jeść by w przyszłości nie popełniać błędów ktore doprowadziły do nagromadzenia tkanki tłuszczowej jesli będziesz po odchudzaniu przeszczegala pewnych mądrych zasad żywienia to tłuszcz ci sie nie odłoży wiec i suplementy tez nie bedą potrzebne trzeba tylko stale kontrolować wagę i uważać na to co i kiedy sie je. Oto cała filozofia ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

możesz podać nazwę tych suplementów co taniej je kupujesz będę wdzięczna, pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba nie odróżniasz dietetyka od właściciela placówki, który podpisuje rzeczywiście umowę franczyzową - to jego sprawa na jakie warunki się zgadza i to nie jest żadna tajemnica - wzór takiej umowy można znaleźć na ich stronie. Dietetycy natomiast korzystają w pełni z wiedzy anabytej w czasie studiów - jak inaczej mieliby dobierać dietę i odpowiednie ekstrakty? na chybił trafił? to nie totolotek! Przecież często zgłaszają się ludzie z różnymi schorzeniami i chodzi o to, żeby im pomóc, a nie zaszkodzić. korzystam z usług NH od kilku miesięcy - mam problemy z cukrzycą i nadciśnieniem. Na razie dieta działa - waga idzie w dół i wyniki badań się poprawiają (zmniejszyli mi dawkę leków na ciśnienie o połowę!) lekarz jest zachwycony wynikami badań i również dopinguje mnie w odchudzaniu. Dietetyczka w gabinecie ma dyplomy, więc nie rozumiem pretensji, ale przecież każdemu się nie dogodzi. Tylko jak ktoś szuka innej pomocy,
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

bo trzeba bardzo duzo pic na tych suplementach one odwadniaja a jakze!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Natur House nie zatrudnia się wykwalifikowanych dietetyków! Żaden z nich nie poszedłby na ograniczenia jakie zawarte są w umowie franczyzowej, toż to jawny zakaz korzystania z wiedzy nabytej w trakcie studiów. To są sprzedawcy baaaardzo drogich suplementów. No, ale jeśli ktoś ma większą motywację jak wyda 150 zł na tydzień to cóż...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

W NH mają wykwalifikowanych dietetyków jak to zauważyła Iseefire
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

A NH to nie wizyta u dietetyka? Co tydzień, ważenie, mierzenie... można

a suplementy przyspieszają chudnięcię, więc jeśli kogoś stać, to dlaczego nie skorzystać?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja parę lat temu korzystałam z nh ale chudłam tylko do momentu kiedy brałam ich suplementy, które oczywiście były bardzo drogie. W zeszłym roku korzystałam z "usługi" profesjonalnego dietetyka, który zlecił badania a potem rozpisywał mi co 2 tygodnie dietę, co 2 tygodnie jeździłam do niego na wizyty podczas których było ważenie i sprawdzanie. Schudła 9 kg i do dnia dzisiejszego trzymam wagę. Posiłki były smaczne i proste w przygotowaniu. Dlatego bardziej poleciałabym Ci wizytę u dietetyka.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wydaje mi się, że lepsze będą regularne wizyty, ponieważ Cię odpowiednio zmotywują
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

chudnie mu portfel chyba. Później do nas przychodzą bo mają problemy po tej diecie. my ich musimy później leczyć.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 11

Z czego składają się mieśnie? Dlaczego NH tego nie mówią tylko wmawiają że człowiek ma dużo wody i katują środkami na odwodnienie a tak naprawdę masa mięśniowa jest większa niż powinna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie tak jest i od razu po kuracji NH wybrać się do dietetyka przynajmniej efekt jojo zatrzymacie który na 100 będzie, czego się nauczyłam to 5 posiłków i picie wody za to dziękuje. Reszta to odchudzanie portfeli. A ceny za wspomagacze ustalają w sposób "jak Cię widzą tak Cię liczą" Dieta mimo że indywidualna zawsze ta sama dla każdego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

musze podzielić sie swoimi spostrzeżeniami. Dla jasności nigdy nie korzystałam z porad NH. Dwa lata temu pracowałam w pewnym sklepie i codziennie przechodziłam koło punktu NH. Codziennie widziałam tam pewna dziewczyne (a widziałam tylko jedną czyli nie mogła byc żadną asystentka dietetyka tylko dietetyczką), która potem spotykałam co wekkend na uczelni, w której ja studiowałam. Dodam, że na tej uczelni nie ma kierunku dietetyk, a zarządzanie, administracja... Dodam także, że wyglądała na młodą osobę, więc gadanie, że pewne skończyła już studia związane z dietetyką i teraz chce zmienić kwalifikacje nie wchodzi w gre. Do sedna- nie wiem jak w innych punktach NH ale w tym, o którym ja pisze nie pracowałam dziewczyna po studiach a pewnie po 2 tygodniowym szkoleniu i taka osoba "pomaga" chudnąc ludziom. Po mojej obserwacji nigdy bym nie poleciła nikomu porad z takiego miejsca.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

ja uważam że nie warto, znam dwie osoby które tam chodziły, obie sporo schudły (ten sam efekt można osiągnąć odstawiając sól bez wyrzucania wielkiej kasy), natomiast zaczęły źle się czuć - miały złe samopoczucie, zawroty głowy, były senne, tętno spadło, a gdy zaczęły odrobinę więcej jeść, od razu waga wróciła, widziałam plan diet rozpisanych dla obu osób, i to nie dieta, ale śmierć głodowa!!! nie wiem kto tam pracuje ale chyba nikt wykwalifikowany, masakra :/ tylko zdrowe jedzonka oraz jakaś aktywność fizyczna są kluczem do sukcesu!! ja sama jestem szczuplutka, wiele lat nie ćwiczyłam, natomiast teraz zamarzyła mi się sylwetka fitnesowa, bez żadnych ampułek jedząc 5-7x dziennie, ćwicząc na rzeźbę (czyli żadnych aerobów i kardio), przybywając na wadze - bo mięśnie rosną, zmniejszam ilość tkanki tłuszczowej ok. 1% na miesiąc, już mam 18,9% więc za 3 miesiące powinnam osągnąć cel, jestem zdrowa, najedzona, i mam dobry humor, więc myślę że trzeba chcieć a nie liczyć na to że głodówka i ampułki coś pomogą...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam wszystkich z mojego doświadczenia a mam ogromne w odchudzaniu ale ja schudłam dzięki centrum leczenia otyłości z krakowa z naturhause też próbowałam i chodziłam od marca 2013 do września 2013, wydałam ogromna kasę, schudłam 16 kg ale potem w ciągu 3 miesięcy przytyłam z powrotem 16 kg i wróciłam do centrum, chudnę jem wszystko ale umiarkowanie ważę produkty- w ciągu miesiąca w centrum schudłam 4,5 kg jedząc również pieczywo razowe, żytnie, ziemniaki. Dieta polega na tym,że muszą być produkty białkowe, węglowodany w odpowiedniej proporcji.
jak byłam w naturhause to dzięki temu że nie było pieczywa póżniej miałam ogromną ochotę na słodycze i to był efekt powrotu wagi
zdecydowanie odradzam naturhaue a polecam centrum leczenia otyłości z krakowa ale maja gabinety po całej polsce.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Znajoma, dzięki wizytom i diecie przepisanej przez dietetyczkę z Natur House + suplementy, schudła w ciągu 3 m-cy 12 kg. Zmieniła rozmiar z 48 na 44. Powiedziała mi , że czuje się lepiej psychicznie. Oczywiście pilnowała przepisanej diety, bo gdyby nie chudła, wstyd by jej było iść na następną wizytę. Dietę miała dobraną nie tylko ze względu na nadwagę, ale także pod kątem stanu zdrowia.
Zgadza się, że ta kuracja "trochę" kosztuje.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie,
byłam klientką NH we Wrocławiu. Prawie rok temu zakończyłam kurację, a waga nadal ta sama :) Przechodziłam "stabilizacje" dostałam wtedy dietę zrównoważoną,suplementy brałam rzadziej,a z dietetyczką spotykałam się raz na dwa tygodnie. U mnie się sprawdziło schudłam 12 kg,tyle ile chciałam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

zgadzam się z Tomaszem, jak można się odwodnić pijąc co najmniej 2 l wody dziennie i jedząc 5 posiłków (w tym owoców). Ja odchudzam się z NH, co prawda dopiero weszłam w drugi tydzień ale efekty są. To co najważniejsze przy odchudzaniu to motywacja.. jak czytam tych maruderów to odnoszę wrażenie, że chcą schudnąć z dnia na dzień nie wiadomo ile jedząc wszystko we wszystkich ilościach.
Faktem jest, że suplementy do najtańszych nie należą ale policzyć ile wydawało się przed NH na słodycze, pizze, cole i inne "suplementy" jedzenia to na to samo wyjdzie bo proponowane w NH diety sa z produktów kupowanych za niewielkie pieniądze i TU JEST WLASNIE OSZCZĘDNOŚĆ.
Dziewczyny (i chłopaki hehe) ja odchudzam się całe życie (sama), owszem czytałam co należy jeść ile pić i takie inne ciekawostki ale przecież sama wiem lepiej co mogę jeść i tak się zapędziłam do wagi, do której wstydzę się przyznać, wtsydzę się pokazywać ludziom a na zakupy nie chodzę bo i tak nic sobie nie kupię, więc chodzę w jednych spodniach i bluzie. Do czasu.... w końcu postanowiłam zmienić swoje życie i poszłam na wizytę do NH. I wiem, że mam wsparcie w osobie mojej dietetyczki, jest dla mnie takim motorem napędowym a po drugie skoro wydaje jakieś konkretne pieniądze to przecież nie mogę nie chudnąć albo tyć bo szkoda mi na to kasy. Więc przestrzegam zaleceń i jestem tak objedzona jak nigdy wcześniej, słodyczy nie jem bo po prostu nie mam na nie ochoty. Kawę ograniczyłam do max 2 dziennie (wcześniej 5-6) bo po prostu nie mam ochoty i czuje sie wspaniale.
A suplementy - jak ktoś poczyta skład to nigdy nie napisze chemia czy piguła.
Zachęcam do odchudzania, najlepiej ze specjalistą.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

Hiszpańska mucha (18 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Dobry Ginekolog w Gdyni (162 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego ginekologa w Gdyni, najelpiej kobiety, wizyta prywatna. Byłam u ginekologa...