Nauka języka obcego dzieci, pomoce szkolne, porady

Witajcie,
w ramach kampanii informacyjnej mam przyjemność być Waszym doradcą online. Pozostaję do dyspozycji dla wszystkich zainteresowanych tematyką nauki języków obcych, w szczególności języka angielskiego.
Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chętnie na nie odpowiem zarówno w tym, jak i skorelowanych wątkach.
Ola
Doradca online MM Publications
mmpublications.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
Jeżeli chodzi o języki obce to jaki według Pani jest najlepszy sposób nauki? Tak żeby efektywnie wchodziła wiedza do głowy? Pytam, bo nie wiem jak zachęcić dzieci do nauki obcego języka.

Zmartwiona,
ja bardzo polecam wspólną naukę języka z dzieckiem. Używając prostych pomocy językowych można zachęcić dziecko poprzez zabawę. Bardzo dobrze jest też zaznajamiać dziecko z językiem na co dzień. Czyli często z nim rozmawiać w danym języku, opisywać pewne rzeczy, oswajać z nowym językiem. W mgnieniu oka dziecko złapie nowe słówka i zwroty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak dziecko dopiero zaczyna się uczyć i nie potrafi jeszcze rozmawiać płynnie w języku angielskim to jakich pomocy można używać?

W takim przypadku mogłabym np. polecić nasze readersy, czyli książeczki oparte na znanych motywach bajkowych, kolorowo ilustrowane, wypełnione obrazkami, zadaniami i odpowiednio przygotowaną treścią dla początkujących. W tym przypadku jest to nauka przez zabawę i staramy się takim książeczkami zainteresować dziecko samym językiem, tak żeby nie kojarzyło mu się to z nudą.

Oczywiście - Ola, Doradca MM Publications - przepraszam, z rozpędu bez logowania:)

W tych książeczkach są też podstawy gramatyki, cyferki, alfabet itd??

Tak, dzieci z tych książeczek uczą się np. kolorów, literek, cyferek, przemycane są również elementy gramatyki, ale nie są to typowe podręczniki skupione wokół konkretnych zagadnień gramatycznych, tylko pomoce wspierające naukę dziecka poprzez zabawę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozumiem. A gdzie można obejrzeć te publikacje? Jestem raczej osobą która musi dotknąć i przejrzeć książkę przed zakupem niż kupić w interenecie.

Całość można zobaczyć na naszej stronie, ale do obejrzenia i dotknięcia książeczek zapraszam do Empiku albo dowolnej księgarni językowej:)

Super! Dziękuję za pomoc i cierpliwe odpowiadanie na moje pytania! Na pewno zajrzę do Empiku przy najbliższej okazji.

Inne tematy z forum

Kursy, szkolenia - paznokcie (6 odpowiedzi)

Witam ;-) Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np....

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Prawo jazdy - jak zrobić? (18 odpowiedzi)

potrzebny mi mały instruktaż jak obecnie robi się prawo jazdy? Niestety do dzisiaj się nie...