Neptunalia 2008

Temat dostępny też na forum: Neptunalia 2008
KINO POD STAR-SAMI (parking przy wydziale Filologiczno-historycznym UG)19.05 – godz.21 00„Seks w Brnie” reż. Vladimir Moravek, „Motyl i Skafander” reż. Julian Schnabel20.05 – godz.21 00 „Factotum” reż. Bent Hammer, „Za wszelką cenę” reż.Clint Eastwood21.05 – godz.21 00 „Tsotsi” reż. Gavin Hood „Wiatr buszujący ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ug

Plus za Dżem i Lady Pank :) Wiadomo, że to objazdówka, ale czemu nie. Panasewicz zabije kogoś butelką, a Dżemu nigdy live nie widziałem. Dzień z DJami - fajnie, że zagraniczni i podejrzewam że całkiem wysoki poziom. Ale muszę się osłuchać. Może nie być najgorzej

tfu

odwołuję, co napisałem. żenująca impreza z tymi dj`ami. odsłuchałem ich kawałki i jest tragedia :/ czy to impreza dla studentów czy dla 15-latków w białych rękawiczkach?

:D

No to weolutko :D wkońcu dobra imprezka

hahahah:) jak zwykle beka z UG - wszystkie pozostale uczelnie potrafiy się dogadać i zrobić porządne imprezy, a tu? oby panas nie nawaliłsię za mocno :P

campus

gdzie się znajduje ten campus????

:)

No to mega imprezka :D

super impreza,każdy znajdzie coś dla siebie, wole to niż słuchać po raz dziesiąty Comy

CAMPUS JEST NA BAZYNSKIEGO JAK JEDZIESZ Z GŁOWNEGO TRAMWAJEM TO PO LEWEJ

Wixaaaaa

No no, prawdziwy sklad wiksiarski Djow dla 16latkow, gratuluje organizatorowm. Ja wybieram Juwe w Poznaniu! Zapraszam.

Ale czy to na pewno jest prawda?
Na żadnej innej stronie nie znalazłam o tym żadnej wzmianki. Na stronach Dżemu, czy Lady Pank też nie ma żadnych szczegółów.
Dla mnie jest to zbyt piękne żeby było prawdą^^.

sorx ale John Marks i Shaun Baker mają dobre nutki i wcale nie dla 15latków a tak poza tym to co wy byście chcieli ze zagra Groove Armada, Armin Van Buren lub kots podobny?? nie oczekujmy zbyt wiele

Z tego co wiem to naptunalia współorganizuje większa ilość uczelni do których większa ilość studentów niż w SCF, tam jest 5 uczelni a na neptunaliach 8.

Znowu ?!?!

Lady Pank ? Bleeee. Dzięki takim imprezom albo obrzydnie Coma albo właśnie Lady Pank. Wiecznie to samo...

Fajna imprezka na pewno się pojawię

ktoś tu na głowę upadł zeby jeszcze takich meneli jak lady punk zapraszać! powinni grac ale w kryminale

ciekawe

Nie wiedzialem ze na campusie UG jest wydzial filozoficzno- historyczny. Kino pod golym niebem jest bardzo fajne. Mogliby napisac jakie filmy beda

która godz????

o kórej godzinie zagra Lady Punk???

Do Pana M.

Jakos w Poznaniu postarali sie i zaprosili Marcela, rok temu Above and Beyond, za ktorych bedziesz bulil na Beach Party 70ziko. We Wrocku tez sklad nienajgorszy, choc juz platne 35 bodajze.
Dobre nutki powiadasz? Dziecko, chyba malo muzyki klubowej w zyciu slyszales/slyszalas.

niewieze

niewieze ze dzem bedzie

Jak wam sie nie podoba to nie przychodzcie po co te glupie komentarze!!! a kazdy lubi co innego i nigdy sie nie przypasuje zeby kazdemu pasowalo

To takie polskie

Narzekać, krytykować, nie taki zespół , za tanio , za drogo czasem wydaje się, że lepiej nie organizować nic, niech sie uczą, nie niszczą, nie chleją, bo co za różnica kto dla nich zaśpiewa czy zagra. Ja idę na dzem i lady punk, reszty nie znam ale ....

gentelman? ten niemiec? czy to jakiś zart?

gentelman to zespol z trojmiasta

24tego to jakiś koszmar.

24 super

najlepszy jest 24. wszyscy wykonawcy sa super!!!!

świetna impreza

super pomysł z doborem zespołów - dla każdego coś miłego :D
zapowiada się dużo lepiej niż u nas...

h i p h i p

DZEM na wypasie:D

Do fana muzyki klubowe

Nie każdy w niej gustuje a co za tym idzie sie na niej zna..mnie tam odpowiada dżem i lady punk pozostałych zespołów nie znam wiec nie opiniuje na ich temat.Fanie muzyki klubowej może trochę mniej narzekania i radości z "święta" studentów:)
Pozdrawiam

TEN Gentleman!

Gentleman! REAGGE ???

LADY PANK FOREVER

ALE ZAJ....CIE NARESZCIE NAJLEPSZA LEGENDARNA MEGA GRUPA ROCK N ROLLOWA W GDANSKU,OJ BEDZIE SIE DZIALO. KOCHAM LADY PANK I SłUCHAM ICH OD 25 LAT,ZAWSZE GRAJA NA PELEN POWER,DO KONCA I NA MAXA ( choc nie zawsze na trzezwo ) ALE TAKIE SA PRAWA ROCK N ROLLA.PRZYBYWAJCIE !!!!!!!!

Gentleman! trójmiejsi zespół : gentleman. prv.pl

Do KAPITAN_AS

nie, inny Gentleman, grający indie-rock

moz

Dziękować ...

no to popisli sie w tym roku, wkoncu porzadnaq imprezka :d

Turnau

dlaczego koncert został odwołany?

A za wstęp nie płacą studenci UG,czy ogólnie wszyscy studenci nie ważne z jakich uczelni :-) ??????

Gentleman!

Taa ten Gentleman! z Niemiec grałby przed Lady Pank i Dżemem ty weź sie zastanów człowieku.

chamy z lady pank na koncercie organizowanym przez Uniwersytet Gdański? co za moralny upadek, kto zaprosił tych prostaków?

Kurna, sam jestes prostakiem studencie UG!!! Lady Pank wcale nie sa prostakami, moze spojrz na siebie a pozniej na innych!

...no tak, rzucanie butelką w kobietę to coś więcej niż chamstwo, to kryminał. Nigdy w nikogo nie rzuciłem butelką ani jakąkolwiek inną rzeczą która mogłaby komuś zrobić krzywdę więc chyba nie jestem takim prostakiem jak zapijaczony lider lady pank. Jeśli ja jestem prostakiem to co można powiedzieć o nim?

bilety

dzemik przynajmniej bedzie :)
studenty za darmo, a reszta ile placi???? ktos moze zorientowany co do koncertu 23ego???

Dla ścisłości sterona Gentleman! : gentleman. prv. pl

o której godzinie gra DŻEM??

wie ktoś??

oby wypaliło

czy nie dziwi Was taki maly szkopul: nie ma zadnych informacji na stronie ani dzemu ani lady pank o tych koncertach w gdansku. w rozpisce juwenaliow sa one zaplanowane na 23 maja, wieczor. ALE: na oficjalnej stronie dzemu info - koncert 24 maja, krakow o 19:30. strona lady pank - 24 maja koncert w tychach. czy myslicie ze jest to mozliwe i ze grupy umyslnie zgodzily sie na takie terminy?? bo mi sie wydaje to co najmniej podejrzane...niemniej 3mam kciuki zeby jednak koncerty sie odbyly...

H.E.X.E.

Tego dnia wystąpi jeszcze zespół H.E.X.E.
Tutaj można zobaczyć próbkę umiejętności:
http://pl.youtube.com/watch?v=zsQ7XQ6IRdU
A tutaj jeszcze dwa covery z tego samego koncertu:
http://pl.youtube.com/watch?v=5ysIgpO1HdY

Serdecznie zapraszamy!..

Dżem

Na stronie Dżemu już pojawił się komunikat co do koncertu 23 maja w campusie UG w Gdańsku.Wygląda zatem na to,że jednak przyjadą!

cala rodzinka sie wybieramy :Dlepiej niz na kortowiadzie sie zapowiada

bieda troche z tymi neptunaliami

jw

dżem o 20:00

wstęp

Czy wstęp mają tylko studenci? czy każdy może się tam pojawić? jeśli tak to ile kosztuje wstęp?

jaka biedaaaa....

Ludzie zobaczcie sobie na stronę olsztyńskich juwenalii (kortowiada) co tam będzie grało... kult, happysad, farben lehre, vavamuffin, strachy na lachy itd... a u nas ? zdziadziały DŻEM, którego kolejni wokaliści umierają z przedawkowania.... normalnie MEGA WYPAS... pogratulować organizatorom....

sam jesteś zdziadziały

a co do przedawkowania to chyba Ciebie dotyczy skoro takie beznadziejne opinie dołączasz

Ty dziadzie u nas też było Happysad tydzien temu. Powiedz gdzie wtedy byłes cwoku!

O której 24.05??

Hmm... Ja tam wole muzyke klubową... ;p Ale tutaj nic nie ma o godzinach występu. Shaun Baker itp grają po wyborze missneptunalii, czy przed?? xd Bo naprawde nie wiem na którą godzinę przyjechac... ;p

Cena i Godzina

Zgadzam się z przedmówcą o któej będą koncerty 24maja bo mnie to bardzo ciekawi chciałbym na to przyjść i ile kosztuje wstęp ?

lady pank

99 rok, dziś jest z Nami Rock and Roll na imię ma dzisiaj LADY PANK...

od kiedy ug to neptunalia??

ug to juwenalia!! pg to neptunalia!!

bilety

czy jesli nie jestem studentem to gdzie moge zakupic bilet na ten koncert na 24 maja

Neptunalia od zawsze były na UG, PG ma swoje SCF!!!

Godzina

Dlaczego nigdzie nie ma podanej godziny rozpoczęcia koncertów?

Dlaczego nie ma metalu?

Lekceważy się mnóstwo studentów słuchających metalu. NIC metalowego nie gra. Pie.....le takie juwenalia czy neptunalia czy jak to się tam teraz zwie... Thx, mój UG!

A moze bedzie troszke metalowo

Nie peniaj dita, obiecuje ci ze 23 wsrod tzw "mlodych" talentow jest kilka kapel, ktore sercem do gry i brzmieniem skopia dupy tym dziadkom wszystkim od Lady Punk i Akuratom zblazowanym :) Ja tez tam zagram ;] juuupiii :)

Czy ktoś się orientuje gdzie można nabyć bilety na kabareton?

LADY PANK FOREVER !!!

Ludzie co Wy wiecie o jednej z najbardziej zaslozonych i legendarnych grup w historii tego kraju jaka niewątpliwie jest Lady Pank ??? To zespól który przez 25 lat nagrał ponad 20 płyt.Mało która grupa może sie pochwalic podobnymi osiągnięciami. Jezeli ktos pisze ze skopie dupe dziedkom z Lady Pank to niech sie puknie w glowe.Kto moze sie równać z najlepszym od lat legendarnym gitarzystom jakim jest Jan Borysewicz ?? Musicie jeszcze dużo potrenować żeby mu dorównac i zagrać z takim gościem.A co do rzucania butelkami przez Janusza Panasewicza to oczywiscie jest to godne potepienia ale Rock n Roll zawsze rzadził sie swoimi prawami i jestem pewien że Panas dostał nauczke i juz napewno wiecej tego nie zrobi.Zespół Lady Pank zawsze mial wielki sentyment do Gdańska ( piosenka Walker z płyty "Teraz" } i fanów z naszego miasta chociazby ze względu na przyjazń z Dariuszem Michalczewskim.Więc pójdzmu na koncert i cieszmy sie super ostra Rock n Roll-owa jazdą bo bedzie zaj...scie. pozdrawiam wszystkich Rock n Rolowców

...

"rock n roll rządzi się swoimi prawami"??jakie to prawa?prawa dżungli?jeśli to są prawa rock n rolla, to jaka jest różnica między rockmenem a dresiarzem?
teraz to wystarczy wszystko zbyć jednym zdaniem i wszystko jest ok. swoje prawa? a później grają na koncertach przeciw przemocy i płaczą że nasz kraj jest zacofany i ile tu nietolerancji. co za hipokryzja. nie widzę różnicy między dostaniem butelką na ulicy a dostaniem na koncercie rockowym. to jest zwykły bandytyzm.

LADY PANK FOREVER

to nie jest bandytyzm tylko Panas za duzo wypił,interesuje sie ta grupa od urodzenia a dokladnie od 7 roku zycia kiedy ten zespól powstał i znam ich histore i wiem ze incydenty byly zawsze ale z wiekiem panowie z Lady Pank sie zmienili i juz nie robia trzody jak kiedyś,bądz bardziej wyrozumialy i zobaczysz ze bedzie z****iscie,jezdze za Lady Pank po calej Polsce i chlalem z nimi kiedys i sa z****isci faceci z profesjonalizmem w kieszeni -to co robia robia perfekcyjnie szcegolenie gitary i wokal

Lady Pank i Dżem to LEGENDY!!!

Na pewno będę !!!
Super impreza, nie takie dno jak SCF

Ciężkie filmy

Dużym błędem jest puszczanie tak "ambtnego" kina, powinny być puszczone komedie, bo studenci i tak przyjdą z piwkiem i zamiast się wyluzować i pośmiać będą wkręcać się w jakieś dramaty. Pamiętam jak jednego roku były puszczone "Potwory i spółka" oraz " Swięci z Bostonu", uśmiałem się po pachy. Od tamtej pory było już tylko gorzej. Ten rok to potwierdza. Niestety.

?

wlasnie gdzi eon jest ? to jest tam kolo media martk ?? w tamta strone?

Miejsce i Bilety

Zgadzam się z pytaniem gdzie to się dokladnie odbędzie. Bylem tam ostatnio pokręcilem się trochę kolo Uniwerka ale zbytnio nie zauważylem miejsca na zorganizowanie takiego koncertu ... i Prosiłbym o podanie jakiejś informacji gdzie można kupić bileciki czy beda one do nabycia przed wejściem czy trzeba ja kupić gdzieś wcześniej ?

Wydaje mi się, że koncert odbędzie się jak co roku za Biblioteką Uniwersytetu. Właściwie przy wydziale Prawa i Administracji - niedaleko Media Marktu.
Jak jest z biletami - nie mam pojęcia. Przypuszczam, że będzie je można kupić przed samym wejściem.

Koncert odbędzie się pomiędzy biblioteką główną, wydziałem matematyki fizyki informatyki a castoramą.
Bilety do nabycia w dniu koncertu

Enej odwołany. Może ktoś napisać dokładnie jak jest z biletami dla nie studentów? Jaka cena?

15 zł

tak jak w zeszym roku na tak samo dennym neptunaliach mozna bylo kupic bilety przed samym wejsciem na koncert ktory odbywal sie centralnie miedzy wydzialem fizyki i matematyki a castorama
wichoa na maksa-ale browar tani 2,5:D

Jak byłeś na takiej wiosce na maksa to znaczy żeś wiochmen:)

super filmy

możliwośc zobaczenia po raz kolejny na dużym ekranie "Wiatr buszujący w jęczmieniu"- bezcenne ( zwłaszcza że pewnie po raz ostatni).
Wielkie dzięki za wybór.

?

czy ktos wie o której gra lady pank i DŻem ?? tzn o której sie zaczyna
i czy wstep jest płatny dla nie studentów ??

Wystarczy przejechać rolką trochę niżej i już wszystko byś wiedział, ale lepiej zadać setny raz to samo pytanie...
Otóż dla wszystkich leniwych, których ta czynność przerasta powtórzę to co zostało wcześniej napisane: Dżem gra o 20, Lady Pank o 22. Wstęp dla pozostałych 15 złotych.

kabarety

Tylko dla studentów? :(((

dziekuje kocham Cie

skok na bungee, nawet za 50 zł

.. :) bezcenny
"nie łapać się liny, jeśli będzie przed tobą" ^^

udany koncert

bylem i udany koncert dzem i lady pank jestem bardzo zadowolony nawet za te 15 zl

masakryczne kolejki przed koncertem dżemu - tylko 1 wejście? organizacja do bani

:)

niech Ci co narzekają sami zorganizują taki koncert i potem się wypowiadają ! bo to zaczyna już denerwować. Dzięki za fajny koncert :* było naprawdę super.

WIXA

support na niedziele to prawdziwa esencja wixy :) gdansk wstyd !

miss neptunalii

Wie ktoś może kto wygrał?

wygrala

nr 3 joanna kryspin

do debila tranceaddicted

gdzie ty baranie wixw widzisz i po drugie czy widziesz gdzies dj trancera bo wiedze ze ty słuchasz takiej muzy wiec nie wypowiadaj sie złamassie bo nie czytasz to nie wiesz i o jednego debila wiecej.

mam 20 lat jak ma dotrzeć do mnie muza 50 latków grających tourne dla sianka,zero buntu i wogole ideologi,mlode zespoly czakiem ok,ale dzem czy lady padaczka,technicznie ok no ale umowmy sie, ze nie o inż tu chodzi

Mam 20 lat i niezależnie czy muzę gra ktoś kto ma 30 czy 50 lat, a muza jest dobra, trafia do mnie. Przede wszystkim Dżem jest fenomenalny ale Lady Pank to też legendarny zespół.
Oba przebijają np denny FEEL chociaż grający tam muzycy są młodzi.

w całej sobocie :) zamiast ich można by było zwerbowac bardziej ambitny support ;P

Inne tematy z forum

Festiwal I Love Italia: Al Bano oraz Ricchi e Poveri (3 odpowiedzi)

Al Bano i Ricchi e Poveri po raz pierwszy razem na jednej scenie w Polsce! Już 18 lipca w Operze...

Enrique Iglesias (29 odpowiedzi)

Enrique Iglesias, jeden z najpopularniejszych artystów na świecie, ogłasza jedyny koncert w...

Be Active Tour 2026 powered by Reebok Ewa Chodakowska (6 odpowiedzi)

Przed Tobą siedem godzin fantastycznych warsztatów na żywo, które przygotowała Ewa Chodakowska...