Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

A tytuł artykułu i gdzie go znaleźć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Czy też przy nerwicy mieliście takie objawy jak dławienie się podczas jedzenia,gula w gardle,ścisk oczywiście to jest w mojej głowie ale jak sobie z tym poradzić? Niechce się bać jeść. Czy można z tym wygrać bez leków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie!
Dziękuję za ten głos rozsądku. W takich sytuacjach potrzebny jest specjalista. Wiem, bo moja żona jest właśnie psychoterapeutką we Wrocławiu i często styka się z powyższymi zaburzeniami. Zresztą pisze o tym na swojej stronie internetowej https://bieganowska.com/psychoterapia/
Ma wielu pacjentów, ba, całe rodziny, które do niej trafiają. A terapia nierzadko trwa od kilku do kilkunastu miesięcy. I choć ja się tym zawodowo nie zajmuję, to bez wątpienia stwierdzam, że to bardzo ciężki zawód ;)
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za tą wypowiedź!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam olejek cbd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZEN
2016-04-28 09:38:54
Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
Nie wiem czy pytanie się o to na forum jest dobrym pomysłem. Moim zdaniem powinna być tutaj wprowadzona przede wszystkim odpowiednia psychoterapia. W przypadku wymienionych zaburzeń skuteczność leczenia psychoterapią w podejściu poznawczo-behawioralnym jest wysoka, spotkania takie pozwalaja wykryć przyczyny powstawania lęku oraz psycholog powinien nauczyć rozpoznawać takie ryzyko oraz zaproponowac możliwości prewencyjne. Czasem leczenie wymaga włączenia leków, jest ich wiele, w wielu przypadkach zleca się lek relanium https://ktomalek.pl/relanium-ulotka-cena-zastosowanie-apteka-tabletki-5-mg-20-tabl-1x20/ub-4112801 Dzieje się tak wtedy, kiedy objawy są bardzo silne i długotrwałe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja z kolei polecam Panią Sandrę Ossowską z pro ego w Zielonej Górze, jest świetną psychoterapeutką

Pan Michał jest z Kielc ale tak jak wspomniałam kontaktuje się z nim online. Polecam wejść na jego profil na znanym lekarzu ja właśnie prze ten portal się z nim skontaktowałam

Ale jak??? Ja mam w głowie prawdziwe piekło !!!! Obsesja na punkcie brudu, a brud w mojej głowie jest wszędzie !!!!

Może pani coś więcej z jakich okolic

Naprawdę idzie z tego wyjść?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja korzystam z pomocy psychoterapeuty pana Michała Matyjaszkiewicza i powiem więcej jest to terapia online i naprawdę działa. Przyznam, że nie byłam do końca do tego przekonana ale stwierdziłam, że czemu nie?Warto spróbować i nie żałuję. Rozmawiałam już z panem Michałem kilka razy i naprawdę czuję się o wiele lepiej. Trening relaksacyjny jest super.

Ja .Na nerwicę podatny jest wrażliwy człowiek,który posiada nadzwyczajne umiejętności radzenia sobie z prawie każdą rzeczą napotkaną w swoim życiu.Taką osobę się wykorzystuje i zastrasza dla potrzeb własnych mąż ,żona,pracodawca,kierownik ,pracownik.Każdy się broni przed takimi osobami .Rodzice despotyczni też wywierają silny wpływ emocjonalny kierując się własnym wygodnictwem pomocy dla swojego dziecka i uciekania od problemów które go dotyczą.Nerwicę można wyleczyć środkami farmaceutycznymi które są stopniowo odstawiane a nie nagle. Leki są wstanie wyciszyć daną osobę a psycholog wskaże właściwą drogę aby jej nie pogłębiać i odejść od starych stereotypów i zamieńić je na bardziej korzystne niż do tej pory.Jeżeli nerwica jest już tak silna że nie da się jej nieleczyć lekami powinniśmy pozostać przy fachowej opiece lekarza psychiatry i psychologa np.Polecam Agnieszkę Kozłowską -znany lekarz psychiatra Wrocław.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam nerwicę i depresję z której już wychodzę pod stałym nadzorem psychologa. W ciężkich momentach zaczynam zawsze słuchać muzyki którą lubię najbardziej (tylko żeby smutna nie była!!!!). Polecam zrobić sobie małe karteczki z dobrymi myślami i celami na przyszłość i takich ciężkich stanach później je czytać :) pomaga naprawdę ^^ i najlepiej rozmawiać z kimś i wyrzucić wszystkie złe emocje ;) życzę szczęścia kochani :*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po pierwsze nerwica nie jest żadną chorobą. Nie można być chorym na fakt posiadania emocji! To, że nie potraficie nimi zarządzać jest całkowicie normalne u znerwicowanych osób. Sam miałem nerwicę i depresję ze wszystkimi "dodatkami". Wyszedłem z tego i napisałem książkę jak to zrobić. Książka online dostępna na http://wolniodleku.pl .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mi pomaga specjalista, chodzę do https://abovo.bialystok.pl/czym-jest-psychoterapia/. Dlatego że ani sama ani z kimś bym sobie nie poradziła. To chyba jeden z najlepszych jakich mogłam spotkać. Najlepsza jest fachowa ręka.

Poza tym, że należy udać się do lekarza, niech spróbuje oleju Hempking. Nie zaszkodzi a na 100% pomoże. Mi właśnie pomogło na stany lękowe. Nie chciałam wychodzić za bardzo z domu, a wyjścia do ludzi typu rodzinne imprezy były dla mnie końcem świata. Ale zaczęłam właśnie stosować olej i jestem dużo spokojniejsza.

Oczywiście. Musi iść do psychiatry. Sam sobie nie poradzi.

Mam kolegę z napadami lękowymi, czy można mu jakoś pomóc?

a gdzie ten artykuł?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzień dobry! Chciałam podzielić się z Wami artykułem z portalu tworzonego przez farmaceutów na temat nerwicy - czym jest choroba, jej objawy, przyczyny, rodzaje oraz jak ją wyleczyć.
Artykuł napisano w oparciu o najbardziej aktualne dane medyczne. Myślę, że artykuł może być interesujący i pomocny dla odbiorców tej grupy. Na pewno nie zaszkodzi :).

Inne tematy z forum

Jaki balsam do ciała polecicie (84 odpowiedzi)

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?

Zmarszczki na czole (127 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?

poszukiwany dobry psycholog na terapie malzenska (23 odpowiedzi)

Czy kto moze polecic? Obojetnie kobieta czy mezczyzna. Najlepiej w Gdansku, ewentualnie Pruszcz,...