Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Jak pani sobie z tym poradziła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam i ogromnie wspolczuje borykam sie z ta sama historia choroby co pan , nie moge funkcjpnowac normalnie ,mam dosc wszystkie , checi do niczego , probuje wybrac sie do psychiatry , ale nie moge dojsc do niego do dzisiaj , nikt nie rozumie co czuje , co mysle , maz nie rozumie tej choroby wsparcie mam jedynie u corki ...mysle dniami i nocami jak dalej zyc z tym ....pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzie to jest proszę o więcej informacji ja wierzę że tak Może byc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również polecam Ashwagandhę

Witam serdecznie jak pani sobie radę dała bo ja nie mogę wiecznie kołatanie serca puls skacze od 99 do 130 nie pokój w środku asz się trzęsę mój email anngro4-87@wp.pl

To chyba dziedziczne nie jest akurat. Wychowujac sie od dziecka z osoba ktora ma zaburzenia tego typu poprostu reaguje sie podobnie jak ona. Przykladowo jesli matka panicznie boi sie psow a dziecko to widzi to od malego juz mysli ze jesli mama reaguje strachem na psa to czyli pies to zagrozenie i trzeba sie go bac.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przede wszystkim olejek CBD. Wyciszy, złagodzi objawy i wszystkie czynniki stresowe..u mnie Alba Hemp. Na ich stronie internetowej znajdziesz wszystkie produkty i zakładkę, w której dowiesz się, na co dokładnie działa olejek.

Cierpię na zaburzenia lęku uogólnionego od dziecka. Leki antydepresyjne i przeciwlękowe biorę od 7 lat (z przerwami)...co jednak odstawiałam, po 2-3 miesiącach był jeszcze gorszy nawrót.
Z bezradności sięgnęłam po naturalne sposoby: tabletki z korzeniem ashwagandha - efekt: lekko pomogły ale generalnie za słabe.
Od miesiąca biorę olejek copaiba( 2 krople dziennie)i wyciąg z oleju z konopii indyjskich (8 kropli dziennie) i jestem mega zaskoczona!
Mam totalnie wyciszony umysł i ciało...trochę przysypiam w ciągu dnia ale wolę taki stan niż permanentny stres. Może uda się w końcu zapanować nad tym g*wnem.

Przykro mi bardzo . Wiem co znaczy lęk. Miałam 17 lat jak pierwszy raz doświadczyłam ataku paniki.Teraz mam 34 lata i nadal się z tym mecze. Nigdy nie byłam u psychiatry bo uwaz że moje życie nie było gorsze od reszty moich rówieśników. Wiem tylko że babcia chorowała na nerwicę może faktycznie wg badań jest to dziedziczone.

Kupiłem te starczja na 60-70 dni kropelki na sen :)

Jak macie probem z zasypianiem, nerwicą! czy natłok/gonite myśli wieczorem czy też w środku nocy, to jest coś co znam. budzilem sie zlany potem , martiwlem sie ze jtro w robocie jest to tot to i tamto, ze kredy ze cos, spanie bylo koszmarem.

Polecono mi olejek CBD (nie pale niczego nawey papierowsow) wiec byle ostrozny, natomiast bylem tak nie wysapny ze postanowilem sprobowac. 2-3 kropel godzine przed spaniem i cud! totlany chill

polecam sprobujcie takie serio podziekujecie mi juz po 2-3 dniach!

Kupiłem te starczja na 60-70 dni kropelki na sen :)

Sandra również szukam bratniej duszy

A Ty chodziles/las za mna przez 34 lata i potrafisz to stwierdzic. Uswiadom mnie w takim razie kto to byl. Bo jestem bardzo ciekaw. Ucieklem w dniu diagnozy. Jednak nie po uslyszeniu diadnozy a po uslyszeniu planow zony ktora po czasie zmienila zdanie i jest po dzisiejszy dzien. A nawet mam pewnosc ze przez najblizsze 2 tyg. Jednak dzis uslyszalem znowu to samo jednak do tej pory juz sil mi brak na walke o to. A czemu 2 tyg. Bo do szeregu problemu doszedl covid.

Przede wszystkim terapia. Mi przy covidzie i lockdownie pogorszyły się stany lękowe..

Nie ma Boga bo nigdy go tak naprawdę nie było w Twoim życiu. To Ty uciekłeś pierwszy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam 34 lata i od zawsze bylem wierzacm i praktykujacym katolikiem. Az do momentu gdy nerwice i depresja spadly na mnie z poterzna sila.
Od postawienia diagnozy minelo 3 mies. Ataki lęku trwajace ok 1godz mam codziennie prawie. Leki dodatkowo je spotegowaly. W dniu diagnozy akurat bylem w depresyjnym stanie, kiedy zona oznajmila ze zabiera dzieci i wraca do polski a na pytanie czy chce znac diagnoze odpowiedziala ze nie. Siostra stwierdzila ze patrze tylko na wlasny czubek nosa a matka ze w d*pie mam co czuja wszycy z mojej rodziny. Zona zdecydowala ze zostanie mi pomagac jednak zaowarzylem ze robi wszystko zebym z tego nie wyszedl. Obecnie nie jem juz 7 dzien, z powodu wyrzutow sumienia wywolanych przez zone w zeszlym tygodniu i przypominanych dzien w dzien. Juz wracajac do domu z pracy mam lęki i gesia skore. Dodatkowo ataki przybieraja na sile.
Wiec gdzie byl bog gdy mnie to trafilo, gdzie jest teraz gdy nie mam nawet z kim porozmawiac.
Nie ma go teraz. Dlaczego? Bo nie ma go wcale i nigdy nie bylo. Proste....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moge sie jakos z pania skontaktowac? Moze przrz facebook? Mam kilka pytan

Naprawdę polecam przeczytać dwie książki : ' Radość życia' David Burns (jest w pdf na docer.pl lub w bibliotekach) oraz 'Umysł ponad nastrojem' Padesky. Bardzo pomagają.

Na nerwicę polecic mogę rozmowę. Mnie pologli https://psychoterapeuta-online.pl/o-nas-psychoterapeuci-online/, bo naprawdę o problemach należy rozmawiać.

Jak

Nir wierze e zaden cud boski wierze e siebie mojo glowe i psychike co ma do yego bog jrgo nie ma juz dawno

Inne tematy z forum

gdzie na masaż ciała w gdyni? (47 odpowiedzi)

może znacie jakieś miejsce, gdzie można się udać na masaż ciała. Jakieś niedrogie spa czekam na...

leki robione (12 odpowiedzi)

Dermatolog dał mi receptę na maść robiona ale nigdzie nie mogę kupić, które apteki w Gdyni...

Impotencja (17 odpowiedzi)

Witam. Mam 35 lat. Od jakiegoś czasu mam duże problemy . Od 2 miesięcy nie jesteśmy tego w stanie...