Nie Żyje Papież Franciszek

W wieku 88 lat zmarł papież Franciszek. Jorge Mario Bergoglio stał na czele Kościoła katolickiego od 13 marca 2013 roku. Argentyński jezuita pod koniec swojego pontyfikatu często chorował. Ostatnie poważne dolegliwości zdrowotne pojawiły się u niego w pierwszej połowie lutego 2025 roku.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Święty Franciszek?

Miał 88 lat A fajny był papieżem 266 A ja myślę że 265 papieżem ale co tam ja tylko dałem emotkę ,,przykro mi''

i twoja dusza pojdzie do nieba czy piekła , a po cholerę mi sama dusza gdy ciała nie będzie , to tak jak muzułmanów

bajka ,ze po śmierci będą mieli dziewice , a co im po dziewicach gdy zostaną z nich same kości
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wania ty lepiej odpowiedz wreszcie na zadane pytanie -Jak tam się pracuje w zamtuzie Putina? I ile razy dziennie musisz świadczyć usługi?

Wstyd.

Franciszek nie potępił Putina za mordowanie Ukrainy.Więc stał po jego stronie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wow! Odkryłeś, że masz mózg?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuję obejrzeć wyznania p. Leszka Dokowicza oraz p. Andrzeja Dufka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wieczne odpoczywanie. Wiadomo było , że śmierć była kwestią czasu. W ciężkim stanie opuścił szpital , funkcje życiowe podtrzymywane lekami. Ustało krążenie, ale każdy kiedyś umrze . Przeżył 88 lat. Na jego miejsce będzie następny. Nie ma ludzi niezastąpionych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przyzwoitych ludzi na tym stanowisku jest

tak mało, że pan Bergoglio wyczerpał statystyczne prawdopodobieństwo dobrego człowieka a papieża już do końca istnienia tego kościoła.
Nadziei dla Watykanu już nie ma. Dygnitarze kościelni już zresztą za tego pontyfikatu bardzo się starali, żeby nadzieje związane z Bergoglio okazały się płonne. Nienawidzili go i próbowali ośmieszyć za reformowanie kościoła, za upominanie żeby się tak nie dorabiali majątków i władzy, nie krzywdzili słabszych. On się z nimi ostro nie rozprawił, czego zresztą nie docenili.
I teraz będzie gorzej. Za to watykańskie wpływy się skończą w polityce i społeczeństwach, i to też dobrze.

A wy się odzwyczajajcie od tej religii, bo i tak była obca i bardzo nieuniwersalna, oderwana od rzeczywistości.

Rozumiem, że ta solidna dawka jadu to po dzisiejszej mszy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Każdy kto miał świadomy sen lub półświadomy jest pewnym, że na życiu tutaj się nie kończy. Ty i tak nie będziesz ćwiczył świadomych snów, żeby sobie to udowodnić, a dlaczego, bo żeby śnić świadomie trzeba włożyć wysiłku by do tego dojść. Dlatego nie wysilaj się, tik tok jest dla Ciebie, tam nie ma bajek zmyślanek xD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

RAP.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wania odpowiedz wreszcie na zadane pytanie. A nie odwracasz kota ogonem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Papież

To jest kukła dla turystów i nawiedzonych zakonnic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprowadziłeś księdza na manowce.

Ładnie, to.

A ten jad sączony to po dzisiejszejszej mszy czy jeszcze przed nią?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5