Nie doceniamy tego co mamy

Wydaje mi się, że obecna sytuacja powinna uświadomić nam pewien fakt. Żyliśmy sobie w przeświadczeniu, że wszystko jest nam dane i o nic nie musimy się martwić. Teraz patrzę na to inaczej. Sklepy nie muszą być pełne towaru, musimy sie nauczyc wszystko szanować i przede wszystkim myśleć o swoich bliskich
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

Można nawet powiedzieć, że to jedna wielka rozległa grupa, z dziesiątkami powiązań.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszędzie jest tendencja do powstawania takiej spójnej grupy.

Mój glyna współpracujący z nią też jest pewny siebie. Mają bardzo silne oparcie we władzach. To rozległa grupa, do której nie jestem dopuszczany.

Marlena nie ma żadnych rozterek. To taki sposób myślenia.

Ewentualnie działała zwykle przez pośredników.

Pani J natomiast nie ma takich rozterek moralnych. Cóż, zawsze może wrócić do domu i zapomnieć.

Można sobie wyobrażać idealne sytuacje, gdzie wszystko jest w porządku i nikt nie ma żadnych "nietypowych zachowań", ale to utopia. Taka rzeczywistość nie istnieje.

Powiedzmy, że uzupełniam brakujące informacje czy też podaję mój sposób widzenia wydarzeń.

Nie będę się wymądrzał, bo przypadkiem się wymknąłem.

Jak nie ma klimatu, to nic się nie udaje, a jak pojawia się klimat, to udaje się wszystko.

Pan W jakich to on czynów nie dokonał. Jednak padło to na nich też i ich rodziny, co stworzyło stopniowo takie rozległe bractwo.

Wiele z tych osób objąłbym jakąś amnestią, bo dostali się w tryby cudzego szaleństwa. Chyba że ktoś nadużywał tej sytuacji, był wyjątkowo okrutny, cyniczny.

Pani specka muszę powiedzieć, że wygląda trochę jak strażniczka. Tzn. ma to w oczach.

To żaden argument, a wręcz działa na ich niekorzyść.

Niestety, to że byli wspaniali, można powiedzieć o wielu innych osobach tego rodzaju.

Właściwie powinienem więc krążyć w innej orbicie, jakichś partyjek lewicowych. Lawirowałem jednak inaczej, co jest chyba wypadkową wielu czynników i nie do udania.

Cóż, w latach 80. byliśmy wyraźnie w przeciwnych obozach. Tej różnicy już nie dało się zasypać.

Nasza Wikipedia jednak jest amatorska w porównaniu z niemiecką, francuską, rosyjską czy hiszpańską, gdzie każde ważne hasło jest długie, uporządkowane. Ich hasła piszą chyba jacyś profesorowie, dla prestiżu albo wynajęci (przez rząd?).

Ktoś musi ogarniać takie rozległe tematy.

Myśli też praktycznie, realistycznie, o pieniądzach, które są do zarobienia z danej działalności.
To wysoki poziom, jeszcze na pewno wszystkiego nie zrozumiałem.
A te ukryte sprawy mogą być szokujące swoimi rozmiarami.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...