Nie idę na wybory! Kto jescze?

Nie idę na wybory i postanowiłem się podzielić z wami tą informacją.
Zwyczajnie po przejrzeniu list wyborczych i kandydatów, nie ma ugrupowania, ani kandydata na którego mógłbym oddać głos z czystym sumieniem.

Mam dość wybierania mniejszego zła!*

Mam również nadzieję, że frekwencja będzie jak najniższa. A co za tym idzie, legitymacja wyłonionej władzy również będzie jak najmniejsza!**

Zachęcam do dyskusji. Proszę tylko nie podawajcie banalnych
(i głoszonych przez mainstreamowe media i populistycznych polityków) frazesów typu:
- "głosowanie to obywatelskie obowiązek" głosowanie to prawo, z którego można skorzystać lub nie; nie pójście na wybory jest również wyborem, wg mniej bardziej sensownym niż głosowanie wbrew sobie
- "kto nie głosuje, ten nie może późnieij krytykować" - w ustach polityków brzmi to, co najmniej bezczelnie; prawo do krytyki polityków bierze się ze sprawowanej przez nich funkcji i wybory nie maja tu nic do rzeczy

....

* "mniejsze zło" to nie to samo, co "większe dobro"; wybór większego dobra byłby wtedy, gdyby co najmniej dwóch kandydatów spełniało moje oczekiwania.
** frekwencja wyborcza w demokracji jest pewną wartością, pod warunkiem jednak, że jest sczera, tj. wynika z realnego i ugruntowanego przekonania ludzi, że należy iść na wybory; frekwencja nabijana na siłę, np. reklamami telewizyjnym, nawoływaniem celebrytów, tanimi hasłami - to niestety fałszowanie rzeczywistości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Nie idę na wybory! Kto jescze?

dlaczego obrazasz ludzi?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ad1) zbuduje:)
ad2) potrwa 4 lata i dłużej - PIS`u już nie będzie, pokłócą się między sobą
ad3) Premier Tusk mierzy daleko i właśnie dlatego będzie stać na czele rządu przez kolejne 4 lata

Większość pójdzie głosować. W domach zostaną anarchiści i frustraci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jesteś tępy jak polsilver:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

słowo "uszanuj" jest nie na miejscu

ja AKCEPTUJE wynik obojętnie jaki będzie, a po wyborach go OCENIE,

SZANUJE natomiast tych co pójdą na wybory, jak i tych co zostaną w domu; bo szacunek należy się ludziom i ich przekonaniom,

wynik jest tylko i wylacznie wypadkowa decyzji wszystkich uprawnionych do glosowania, pewna srednia statystyczna

...
a
skoro demokracja to rzady wiekszosc, to jezeli wiekszosc zostanie w domu oznacza to bankructwo obecnego systemu

wiec ty uszanuj wiekszosc (mam nadzieje), ktora nie pojdzie do urn
...

czy przez nastepne 4 lata Premierem bedzie Donald Tusk?

szczerze wątpię...
1) nie wiem czy PO zbuduje większość
2) nie sądzę, że przy wygranej PO kadencja kolejnego Parlamentu będzie trwała 4 lata (góra 2 i skończy się z hukiem)
3) sądzę, że Premier Tusk mierzy wyżej niż w premierostwo w Polsce...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Halewicz to kupa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba "źródełek" - stare przysłowie mówi: na płocie pisało pupa, jeden pogłaskał i mu drzazga w palec weszła.
Napisz coś od siebie, tak szczerze i z sensem. Nie wklejaj linków, cudzych tekstów. Pokaż że jesteś kreatywny!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

oczywiście, że celowo z błędami ortograficznymi - a co miałeś napisać? Że się oplułeś z wściekłości i rozum tracisz, literki się mylą? :D
Premier Tusk będzie Tobą rządzić przez następne 4 lata, więc uszanuj wybór większości:)

*i celowo z bledami ort

lol

...

podawanie zródel informacji to metoda NAUKOWA

natomiast Twoje argumenty ad personam: o pisowcach to sobie wsadz gleboko... juz ci gdzies napisałem, ze jestes skonczonym idiotom i potwierdza to tez tu

...

poza tym w logice nazywa sie to argumentem z autorytetu

poczytaj np kotarbinskiego

tez byl pisowcem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pisowska metodyka: kopiuj/wklej, kopiuj/wklej, kopiuj/wklej, link, link, gazetapolska,niezależni, kopiuj/wklej....kopiuj/wklej, link, link....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przeczytałam z przyjemnością

http://szeptchadecki.salon24.pl/342400,mit-frekwencyjny-czyli-dlaczego-mamy-prawo-nie-isc-na-wybory

prof. Bugaj też nas popiera:P

http://wpolityce.pl/wydarzenia/14716-zaskakujaca-deklaracja-profesora-bugaja-w-gosciu-niedzielnym-nie-ide-na-wybory-czas-aby-ludzie-wstrzasneli-politykami

hm

a gdyby to był bełkot Palikota?

(sprawdzam tylko na pis i moze po)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wcale nie marnotrastwo...

a sensowne wykorzystanie

ale dalej nie rozumiesz, ze wartoscia moze tez byc niska frekwencja bo pokazuje, ze ten system nie funkcjonuje za dobrze...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kazik też nie idzie

"Stwierdził, że nie popiera żadnego rządu, a na wybory się nie wybiera. "Mój głos zmarnuję z pełną świadomością. I to jest z mojej strony ostatnie słowo wokół tej żenującej r******ki" - podsumował."

http://www.rp.pl/artykul/16,723365-Kazik--Nie-popieram-rzadow-PiS.html

...

gaz, gaz, gaz na ulicach...

Rozumiem reklamy firm, jakiś fundacji ratujących zwierzęta..Większość z nich od razu umieszczam w koszu, ale zaśmiecanie mi poczty bełkotem PiSu doprowadza mnie do szału. Czyżbyś uważał, że kobiety są aż tak durne? Regulamin czytałam, ale wściekłam się i popisać sobie mogę. Nic to nie da, ale zrobiłam to w ramach protestu. Nie cierpię całej bandy czworga, ale PiS-u i PO w szczególności

heh.... kobietom kobiety powinny mieć specjalną instrukcję do internetu ;)

amaranth ... jak zakładałaś pocztę to czytałaś regulamin ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też dostałem.
Przeczytaj notkę na dole listu:
---
List przekazany przez Wirtualną Polskę na zlecenie firmy:

Komitet Wyborczy
Prawo i Sprawiedliwość
ul. Nowogrodzka 84/86
02-018 Warszawa

List został wysłany zgodnie z regulaminami kont
pocztowych Wirtualnej Polski, dostępnymi pod adresem:
http://profil.wp.pl/regulamin/
---

No cóż - jeśli masz konto pocztowe na darmowym serwerze, to musisz się zgadzać na otrzymywanie wysyłanego przez nich spamu. Takie reguły gry. W końcu z czegos te "darmowe" serwery muszą być utrzymywane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przed chwilą się wściekłam. Otwieram pocztę, a tu..reklama wyborcza! Kogo? A jakże PIS-u. I jeszcze fotka Kaczora. Tego już za wiele. Pozwoliłam sobie napisać do nich i do administratora poczty. Takie spamy nie mają wpływu na moją decyzję. Nie idę na wybory.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Meble do pesjonatu nad morzem (3 odpowiedzi)

Prowadzę nieduży pensjonat nad morzem, który w tym roku chciałbym trochę odświeżyć. Zastanawiam...

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Najlepszy broker forex w Trójmieście (16 odpowiedzi)

Jak w temacie. Czy ogólnie ma znaczenie gdzie broker ma siedzibę? Z tego co widzę, to wszystkie...