Nie lubimy studentów

Moje pytanie: Dlaczego pracodawcy tak nie lubią studentów DZIENNYCH? Co jest z nami (czyli np. ze mną) nie tak, że wszyscy wolą studentów zaocznych? Są wakacje, i tak mam wolne, a szukam pracy tymczasowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Nie lubimy studentów

Narzekasz. Praca dla studentów dziennych jest np. transcom, a jak nie odpowiada praca na infolinii to zostaj jeszcze nalewanie piwa nad morzem :). portel.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, właśnie takiego nalewania piwa szukam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Źle szukasz studencie.., ERGO Hestia szuka ludzi na Infolinie na okres wakacji. Zarowno bezpośrednio, jak i pośrednio przez agencje pracy:
Adecco, Ranstad czy New-Horizon.

"- wykształcenie wyższe lub w trakcie studiów (w trybie zaocznym), preferowane kierunki studiów: ekonomia, prawo i administracja, finanse, zarządzanie, marketing i pokrewne."

Nauka czytania - polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tyle,że ergo hestia placi psi grosz!

studentom dziennych bardzo ciezko jest znalezc prace. malo jest ogloszen na prace w weekendy. a praca kelnerki to nie dla kazdego sie nadaje. ja akurat mialam szczescie ze w czasie studiow mialam prace weekendowa i moglam tez przychodzic w tygodniu jak mialam czas, ale to tez sie zmienilo. pracowalam tylko przez 2 lata. a pozniej przez rok szukalam pracy (na ostatnim roku studiow) i nie moglam nic znalezc... wakacje to inna sprawa, bo z reguly sa wtedy oferty tymczasowe. a status studenta sie oplaca pracodawcy bo placi mniejszy podatek.

Wydawało mi się zawsze ze bardziej się opłaca iść na zaoczne bo można szybciej i łatwiej zdobyć doświadczenie, a teraz są takie dziwne czasy, że pracodawcy chcą od absolwenta już jakiegoś najlepiej kilkuletniego doświadczenia. Ja miałem farta, bo po dziennych udało mi się dostać pracę w Eniro, mimo, ze nie miałem wcześniej doświadczenia w sprzedaży, ale oni tam szkolą nowych pracowników całe szczęście. Dobrze ze jeszcze są firmy co inwestują w pracowników na początku, a nie są nastawione tylko na eksploatację całkowitą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca dodatkowa (28 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (63 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...