"Nie szczepią dzieci i nie wyrażają zgody na podawanie leków"

Opinie do artykułu: "Nie szczepią dzieci i nie wyrażają zgody na podawanie leków".

Prezes Szpitala Dziecięcego Polanki zwrócił uwagę na nową "praktykę" wśród rodziców, którzy nie tylko nie szczepią swoich dzieci, ale też nie wyrażają zgody na podawanie w szpitalu leków. - Przyjęliśmy ostatnio kilkoro małych dzieci z ciężkimi infekcjami, które wcześniej były "leczone" homeopatycznie. To niebezpieczna praktyka, która może mieć poważne skutki - pisze na FB Tomasz Sławatyniec.

Kilka dni temu prezes Szpitala Dziecięcego Polanki dodał na Facebooku wpis, w którym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

równie dobrze mógł się zarazić

od szczepionego - chorują na krztusiec na potęgę. I uwielbiam takie "ostatnio słyszałem" - gwarantuję, że gdyby tak był usłyszelibyśmy wszyscy - w mediach - kilkadziesiąt razy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jaka epidemia w przedszkolu, skoro dzieci zaczepione a jedno nie???

powiedz jak dziecko nieszczepione ma zarazić dziecko zaszczepione??? Chyba po to szczepisz zeby sie nie zaraziło? a skoro sie ma zarazic to po co kłuć??? skoro wg Ciebie nie chroni? bo każdy szczepi? idiotyzm!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zdecyduj się

Prowadzisz nielogiczną retorykę. Według Ciebie Internet - ciemnogród to zgadasz się z tym że tradycja to nowoczesność. Czyli wg Ciebie człowiek światowy i nowoczesny wiedzę buduje na gusłach i babcinym bajaniu. Gratuluję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak się składa, że dzięki bogu

póki co nie mamy jeszcze otwartej dyktatury i ludzie mają prawo decydować o swoim zdrowiu a państwo ma obowiązek leczyć każdego ubezpieczonego. Nie po to płacę składki na ubezpieczenie, żeby ktoś mi mówił pod jakim warunkiem będę leczona. Rozumiem, że jeśli ktoś źle się odżywia - niech płaci za choroby związane z otyłością (były już takie światłe projekty). Jak ktoś uprawia sporty ekstremalne - niech płaci za ewentualne urazy. Jak ktoś pali czy pije - niech płaci za skutki tego?
Uchowałbyś się? Bardzo łatwo ferujesz wyroki i uznajesz czyjąś winę.
A może niech ci którzy szczepią płacą za leczenie schorzeń neurologicznych u swoich dzieci (chociaż w sumie tak jest - państwo bardzo słabo pomaga dzieciom z nopami - rodzice są zdani na siebie).

Poza tym w artykule nikt nie mówi o tym, że te dzieci trafiły tam z chorobami z listy szczepień obowiązkowych - trafiły z infekcjami.

a może pan doktor o oddziale pulmonologicznym na Polankach by się wypowiedział

pełnym dzieci chorych na gruźlicę i jak jedno, na gruźlicę szczepionych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

szczep

Gdzie ten świat zmierza A jak wynajdą szczepionkę na HIV lub daj Boże na raka też nie będziecie szczepić, bo szkodzi?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

W nowym porcie była prywatna lekarz która przepisywała wyłącznie ziołowe środki.
Skuteczne i oboje z siostrą przestaliśmy chorować po kilku wizytach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

w Polsce jest wyszczepialność na poziomie 98%

W Niemczech też mocno ponad 90% - to jakim cudem te "choroby wracają"? Szczepionka na krztusiec jest całkowicie nieskuteczna - przed niczym nie chroni - dzieci po niej na krztusiec chorują. A jej nieskuteczność zwala się na nieszczepione dzieci - pewnie tak najwygodniej - po co się przyznawać, że ładuje się w dzieci niebezpieczny a do tego nieskuteczny specyfik. Co do odry - mieliśmy w tamtym roku "epidemię" - jakieś 40 osób było wtedy chorych. Epidemia panowała natomiast w mediach i wśród ludzi je oglądających - jeśli to nikomu nic nie mówi, to już nic mu nic nie powie. Dawno przestał samodzielnie myśleć.

:P

Maciek daj spokój :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a może

naucz sie pisac

a kxionc był???

..bo to najważniejsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

A Ty nie masz za grosz kultury.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzisiaj jest tylu profesorów, których dyplomami można się podetrzeć

są nawet tacy, którzy udowodniliby, że należy zakazać spożywania wody - gdyż nagłe przedawkowanie jest letalne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

to poczytaj o szkodliwości związków metaloorganicznych a potem się wypowiadaj

metal w jednym związku organicznym będzie miał zupełnie inne właściwości, niż w innym. Co ważne, tiomersal nie wykazuje tendencji do akumulacji w organizmie człowieka, w przeciwieństwie do innych zwiąków rtęci - rtęć w nim zawarta nie jest metabolizowana. Może jednak wywołać alergię. Nadal za mało?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

po śmierci dziecka ktore zmarlo z powodu powiklan po szczepieniu trochę inaczej byście sie wypowiadali....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ograniczony to jesteś Ty skoro uważasz, że lekarze zdobywają wiedzę tylko przez 6 lat. To zawód, niezależnie od specjalizacji, który wymaga ogromnej pracy przez całe życie. Nie mówię też, że nie myślę samodzielnie. Ale większym autorytetem jest dla mnie lekarz, który ma dostęp do bieżących informacji niż stronki internetowe, niewiadomego pochodzenia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Owszem, tylko od tego roku obowiązkowa jest np. szczepionka na hpv, poczytaj sobie kontrowersje, jakie ona wywołuje, we Francji, Danii, Japonii i to w środowisku lekarzy - jak widać nie wszyscy są na szczęście przekupni.

Ta szczepionka jest od tego roku w kalendarzu szczepień obowiązkowych, podczas gdy np. Japonia wycofała swoją rekomendacje dla tej szczepionki z powodu dużej liczby powikłań, lekarze we Francji i Dani protestują przeciwko niej itd. We wszystkim trzeba mieć własny rozum i osąd sytuacji, na tzw. "autorytetach" można się mocno przejechać...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

jacy bogacze o czym ty pierniczysz ??

nie mam umowy o pracę a co za tym idzie nie mam ubezpieczenia, zusu, srusu i in., ubezpieczam się prywatnie, bo muszę, nikt za mnie tego nie zrobi

jak mnie wieźli do szpitala miejskiego w Gdyni to nie protestowałem, mam to w ramach ubezpieczenia
a z dzieciakami chodzę do lekarzy
a, że nie mam czasu na czekanie umawiam się prywatnie na konkretną godzinę i też płacę (znowu)
ale czas to pieniądz

a lekarzy nazywam konowałami
tak jak ty nazywasz głąbami ludzi o których nic nie wiesz

jakbym napisał "do eskulapa" też byś syczał ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tłumaczenie że "nie ma lepszych i gorszych genów" jest taką samą politpoprawnością jak twierdzenie że wszyscy są jednakowo mądrzy i żołądki mają jednakowe. Natura od milionów lat udowadnia że są lepsze geny, te się rozprzestrzeniają i gorsze, które nikną (ileż to już gatunków zwierząt czy roślin wyginęło). Genetyczną degenerkę widać nawet tuż za płotem, daleko nie trzeba szukać, po modnych rasach psów (np. boksery, a pewnie niedługo też i jorki). Ale po co ja marnuję klawiaturę, przecież jak kto nie chce zrozumieć, to będzie dalej tkwił w wiedzy na poziomie liceum.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2