"Nie szczepią dzieci i nie wyrażają zgody na podawanie leków"

Opinie do artykułu: "Nie szczepią dzieci i nie wyrażają zgody na podawanie leków".

Prezes Szpitala Dziecięcego Polanki zwrócił uwagę na nową "praktykę" wśród rodziców, którzy nie tylko nie szczepią swoich dzieci, ale też nie wyrażają zgody na podawanie w szpitalu leków. - Przyjęliśmy ostatnio kilkoro małych dzieci z ciężkimi infekcjami, które wcześniej były "leczone" homeopatycznie. To niebezpieczna praktyka, która może mieć poważne skutki - pisze na FB Tomasz Sławatyniec.

Kilka dni temu prezes Szpitala Dziecięcego Polanki dodał na Facebooku wpis, w którym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze, wybija sie sami i po problemie.

Jedni juz leczyli u znachora, dziecko nie zyje (zal), a oni do pierdla. Szkoda, bo na koszt podatnikow. Oddac na farme kurczakow z ptasia grypa aby sie nimi zajmowali.bylem szczepiony wielokrotnie, sam szczepie. Jestesmy zdrowi.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

tak byli szczepieni ale na kilka chorob a nie jak obecnie na kilkanascie albo i wiecej jakby ktos chcial oraz zyli w innym srodowisku bardziej zdrowym pozbawionym niezdrowego jedzenia a to wszystko okraszone ciezka praca a nie siedzeniem na d... przez wiekszosc czasu pracy a po pracy tez siedzacy tryb zycia tyle ze przed tv albo komputerem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie rozumiem.Po co do szpitala z chorym dzieckiem i zakazem podania lekarstw.Czy tacy rodzice nie powinni być przymusowo leczeni bo normalni to oni napewno nie sa.A dzieci nie sa ich własnością i narazanie ich na kalectwo i śmierć jest karalne.To sprawa dla prokuratury.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 8

W sumie robią nam przysługę ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dopóki mój teść, który jest lekarzem, nie powie mi, że szczepionki to pic na wodę i mamy je olać to tak długo będę szczepić swoje dzieci. Chyba nie narażałby zdrowia swoich wnuków dla podtrzymania spisku lekarzy?
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 12

Od kiedy nowotwory zaliczają się do chorób zakaźnych? Jak takis mądry to powiedz jak się taka choroba można zarazić, to wszyscy będziemy uważać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

To jakie wnioski wyciągasz to już Twoja sprawa

Niemniej dostęp do wiedzy i wielu jej alternatywnych źródeł jest zaletą a nie wadą, chociaż dla niektórych samodzielne myślenie to kłopot i wolą polegać na prezesach i innych.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

W sumie takim działaniem powodują, ze ich geny znikną.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

I to jest wlasnie brak podstawowej wiedzy -cos placi ale nie wie na co!!! Podatki placi i dlatego moze sie leczyc!!! Buhahaha. No to powiedz po co placimy skladki zdrowotne ZUS???
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu nie chodzi o to ze masz placic za leczenie dziecka,tylko skoro nie szczepisz obowiazkowymi szczepionkami to ponos koszty z wlasnej kieszeni jesli dziecko zachoruje. Dlaczego za glupote rodzicow maja wszyscy placic???
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie od dziś...

... wiadomo, że na wszelkie choroby zakaźne, szczególnie nowotwory oraz refluks, najlepsza jest szczera i gorliwa modlitwa.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

do tych co minusują, niech sobie poczytają

http://www.pomagamydzieciom.info/31725,1.dhtml
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie zaszczepiłam dziecka bo...zabrakło szczepionki

Mieliśmy program szczepień 6w1 (Infanrix hexa)- jedna dawka 250zł.
Pod koniec 2014r zaczęło brakować szczepionek.
Jedna apteka, druga, trzecia, dziesiąta, w całym pomorskim nie było.
W hurtowniach farmaceutycznych też nie. W całej Polsce nie było do połowy 2015r.
Telefon do producenta - "Dlaczego od pół roku nie mogę kupić waszej szczepionki? Wycofaliście produkt, czy co się dzieje?"
Informacja zwrotna: " Problemy logistyczne, nic więcej nie mogę Państwu powiedzieć, w razie pytań proszę o kontakt z naszym działem prawnym"
Co wy na to?
Pediatra powiedziała, że jej powiedział przedstawiciel, że im się fabryka spaliła.
Dziwne, że ten sam środek był dostępny w tym samym okresie w Niemczech, Francji i Anglii.
Ponieważ to produkt który wymaga warunków chłodniczych, nie zdecydowałam się na import. Była jeszcze opcja pojechać osobiście za granicę i tam się doszczepić. Nie można łączyć lub wymieniać szczepionek na inne.
Fajnie nas zrobili.
Martwiłam się, że coś tu nie gra.
Wysłałam zapytanie o powód braku dostępności kolejno do:
Pomorskiego Sanepidu - odpowiedzieli że oni się tym nie zajmują
Do ministerstwa zdrowia - oni się tym nie zajmują, od tego jest Nadzór farmaceutyczny.
A mail do Generalnego Inspekcji Farmaceutycznej - do dzisiaj został bez odpowiedzi.
Szczepionka już jest dostępna na rynku.
Tak też rodzice, to do Was należeć będzie problem dostępu do ekstra szczepień.
Lekarz się wypnie, tak jak wszystkie inne "służby"
Umiesz myśleć, myśl sam bo to ty jako rodzic ponosisz ryzyko i masz problem jak coś będzie nie tak.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tragiczny znak czasów

I degeneracji społeczeństwa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja bym jej nie używał.

Można jeszcze nabawić się autyzmu...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie szczepione to...

Nie powinno chodzić do państwowego żłobka, przedszkola czy szkoły. Nie chcesz szczepić - to wynocha. Daj szansę, żeby inne dzieci normalnych rodziców miały zdrowsze życie. O to by było coś. Kiedy ktoś mądry u góry na to wpadnie :)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 14

szczepionka

Zaszczepienie nie oznacza, że napewno nie zachorujesz. Możesz mieć pewność, że np przy takim krztuśćcu dziecko przejdzie chorobe łagodniej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie Dyrektorze i trojmiasto.pl konkrety:
1) ile było tych dzieci?
2) co to była za infekcja?
3) czy była wynikiem nieszczepienia?

robicie wodę z mózgu, nie grajcie na emocjach tylko na faktach
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 23

cały zachód to oszolomy

Tylko w Polsce tacy swiatli ludzie mieszkają którzy biorą leki na wszystko i szczepionki jak lecą. W UK masz trzy leki na wszystko. Paracetamol, rennie i plastry. W życiu nie widziałem reklamy na .........dowolny lek
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja się nie ubezpieczam od kradzieży, ani od pożaru, bo jakoś nigdy mi nic nie ukradli ani mi się nic nie spaliło. Boom na ubezpieczenia nakręcają głodne zysku megatowarzystwa ubezpieczeniowe!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10