"Nie szczepią dzieci i nie wyrażają zgody na podawanie leków"

Opinie do artykułu: "Nie szczepią dzieci i nie wyrażają zgody na podawanie leków".

Prezes Szpitala Dziecięcego Polanki zwrócił uwagę na nową "praktykę" wśród rodziców, którzy nie tylko nie szczepią swoich dzieci, ale też nie wyrażają zgody na podawanie w szpitalu leków. - Przyjęliśmy ostatnio kilkoro małych dzieci z ciężkimi infekcjami, które wcześniej były "leczone" homeopatycznie. To niebezpieczna praktyka, która może mieć poważne skutki - pisze na FB Tomasz Sławatyniec.

Kilka dni temu prezes Szpitala Dziecięcego Polanki dodał na Facebooku wpis, w którym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a skąd wiesz, że ziemia krąży wokół słońca?

widzisz... ze słońcem dla nas obu sprawa jest oczywista..
jest to wszak wiedza powszechna...

im więcej czytasz, im więcej zdobywasz wiedzy, tym więcej wiesz... i tym więcej spraw jest dla Ciebie oczywistych - i nie musisz być wirusologiem...

na prawdę usilnie staram się Cię (jeszcze) nie obrazić...
jeśli czegoś nie wiesz, to nie próbuj porównywać swojej wiedzy z czyjąś powołując się na wyimaginowane przez siebie dane, tylko albo zaakceptuj fakt, że to co ktoś mówi jest prawdą ALBO merytorycznie udowodnij rozmówcy, że to co mówi prawdą nie jest...

dla mnie dla przykładu sprawy szczepionek, po co się je stosuje, jak działają, i czemu zapobiegają są wiedzą powszechną... nie wiem jak DOKŁADNIE działają szczepionki, jak bardzo osłabione muszą być bakterię etc - to bez znaczenia... znam natomiast efekty jakie dają szczepienia

tak samo jak Ty (ja akurat +/- pamiętam) nie znasz (nie pamiętasz) temperatury słońca... ale wiesz, że daje ciepło i światło, i że nie krąży wokół ziemi ;)
zaakceptuj fakt, że ktoś ma rozleglejszą wiedzę od Ciebie... - nie wspominając nawet o inteligencji, bo tego nie zmienisz, ale wiedzę możesz zawsze poszerzyć - więc jeśli Twój brak wiedzy Ci się to nie podoba - czytaj więcej... a jeśli się z czymś nie zgadzasz - udowodnij

dla mnie sprawa jest tak OCZYWISTA że szczerze uważam, że nawet byle debil gdzieś tam w szkole na biologii słyszał o tym jak działają, czym są i po co się stosuje szczepionki...

zupełnie INNĄ kwestią natomiast jest to, ile 'dodatkowe' szczepionki kosztują, i jak bardzo firmy farmaceutyczne lecą w kule... ale tej kwestii nie poruszyłem, i nie poruszam, bo nie mam wiedzy w tym temacie - każdy czytający ze zrozumieniem człowiek wie, że to odrębne sprawy :)

ps. nie trzeba być również wirusologiem, ani nawet nie trzeba mieć żadnej wiedzy, żeby wiedzieć, że WSZYSTKIE leki były kiedyś testowane... że z biegiem lat ludzie odkrywali, lub powstawały nowe choroby... na które leki trzeba było odkryć lub wynaleźć...
przez wiele lat ludzie udoskonalali te leki...
jeśli ktoś ma pretensje, że ma efekty uboczne po stosunkowo nowym leku (szczepionce w tym wypadku?) na stosunkowo nowe dolegliwości... no cóż... debili nie sieją...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

dokładnie, katecheza a potem wierzą w szczepionki

ciemnogród
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

taaak a zwykłęj grypy nie umieli wyeliminować?

za to szczepionki cały czas potrafią sprzedawać??

może chodzi o to, żeby gonić króliczka
a nie go słapać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

masz rację, teraz jest moda na szczepionki

i jest w tym interes i są pieniądze,
szczepionki na wszystko
tak jak kiedyś tabletka na wszystko,
na początku medycyny współczesnej,

ufasz edukacji, zacznij weryfikować fakty i czytać drobny druk
a nie wierzyć gazetom i telewizji
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I generalnie w ogóle chorujemy przez lekarzy, bo chcą na nas zarobić (razem z producentami leków)?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

i tak i nie

odpowiedz sobie na pytanie -co to znaczy toksyczny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

to ty w to wierzysz

to o czym ja mówię to jest normalny scenariusz biznesowy,
tak samo jak było wiadomo, że będą komputery i jak będą działały,
tak się prowadzi i planuje biznes,
ty wierzysz w spiski
ja wolę fakty

ni prawda, nie mają, dlatego czytaj mały druk

dowodem może być np. fałszowanie i utajnianie wyników badań WHO,
to jeden z przykładów z brzegu,
nie mając wiedzy matematycznej nie rozumiecie jak można przygotować badania,
komu zlecić i jak wyliczyć wyniki,
jesteście skazani na to, że komuś na słowo uwierzycie,
niestety
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nigdy nie wiesz, jak zareaguje na apap albo orzeszki. na wszelki wypadek podawaj mu tylko wodę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bingo, kolejny mit na temat pasty do zębów

ale tego nikt ci nie powie,
pasta do zębów, taka typowa, jest całkowicie zbędna,
to w większości marketing,
podobny marketing dotyczy "środków na przeziębienie"
oraz mnożących się szczepionek (kiedyś oleje z węża)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

a skąd to wiecie?

rozumiem, że obaj jesteście światowej sławy wirusologami
i oczywiście, każdy debil jest też światowej sławy wirusologiem,
przecież każdy wie, że to oczywiasta oczywistość,
to że krowy latają też każdy wie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

W spoleczenstwie zawsze byl i bedzie pewien odsetek glupich ludzi.
Uwazam, ze powinni byc konsekwentni. Hodowac wlasne warzywa, nie jesc nic z supermarketow, chodzic do kowala a nie do dentysty. Nie kupowac proszkow do prania itd. Nie brac zadnych lekow, tylko ziola.
Rodzic w domu a nie w szpitalu.
Jak po porodzie dziecko umrze to umrze.
Badzcie konsekwentni oszolomy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

nieszczepisz- nie leczysz się bezpłatnie

Dlaczego mam płacić za leczenie dzieci które są nieszczepione ? każdy z nas podejmuje decyzje w imieniu naszych dzieci - skoro rodzice tak podjęli to dlaczego mają
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zapomniano dodać białe smugi z odrzutowców

Bo też przecież są specjalnie zrzucane. Zapomniano również dodać udowodnioną wielką moc leczniczą Chrystusa ze Świebodzina. Wstyd mi że żyję w kraju tak zacofanym, że w XXI wieku ludzie zamiast szczepić dzieci podają im np. leki homeopatyczne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam propozycję. Nie zgadzacie się na przyjęcie zasad społeczeństwa? Uczcie swoje dzieci sami, leczcie je sami, organizujcie im zabawy sami (nie wśród zaszczepionych dzieci). Pełna odpowiedzialność za swoje wybory. PEŁNA.

Jak dziecko zachoruje (np. na krztusiec), niech umiera, zadnego leczenia - w koncu negujecie osiagniecia medycyny.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Raczej nie był normalnym dzieckiem, skoro miał autyzm.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kto się boi

nowych szczepionek niech szczepi według starego kalendarza szczepień - tak byli szczepieni rodzice obecnych nieszczepionych dzieci. Sami na sobie widzą i na swoim pokoleniu czy są efekty uboczne. Nic nie tłumaczy braku szczepień i zagraża to innym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

w zwykłej herbacie jest więcej syfu niż we wszystkich szczepionka, które się przyjmuje...

ale nie zrozumiesz... lecz się dalej oscilococinum

Bzdury, niesprawdzone brednie. Jesteś idiotą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1