Niebezpieczne Związki

Temat dostępny też na forum: Niebezpieczne Związki
Opinie do spektaklu: Niebezpieczne Związki.
Jedna z najbardziej frapujących i zagadkowych historii miłosnych. Miłość, pożądanie, intryga i tajemnica. Piękne kobiety, fascynujący mężczyzna, tajna korespondencja i zakład o prawie najwyższą stawkę...

Ta, należąca już dziś do kanonu klasyki literatury, historia jest wciąż aktualna i zajmująca. Porusza kwestie najważniejsze, stawia pytania o granice wolności, niezależności, o możliwość ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

premiera????

Wczoraj byłam na premierze "Niebezpiecznych związków", aktorzy zagrali świetnie i ogólnie sztuka bardzo mi się spodobała.
Jednak bilet na premierę kosztował 35 PLN i to za drogo , tym bardziej , że nie było kwiatów, owacji, wystąpienia aktorów na koniec sztuki.
Byłam na premierze "Wizyty starszej pani" i dlatego chciałam zobaczyć pokaz premierowy, bardzo się rozczarowałam...gdzie kwiaty itp...?Byłam pewna, że droższy bilet na pokaz premierowy wiąże się z kosztem oprawy tej uroczystości, a tu wczoraj (6.I.2006r.) bez oprawy, a tak drogo....nieładnie. Myslę, że na pewno nie pójdę już na żadną premierę.
POZDRAWIAM.

revelacja

Cudowna sztuka!!! Piotr Michalski niczym Malkovich, te spojrzenia, gesty, sposób poruszania.Suuper BRAWA DLA CAŁEJ EKIPY!!!dzieki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo!!!

Jestem zachwycona! Wspaniała gra aktorów, intrygująca muzyka, doskonała scenografia - tak niekryształowe charaktery w tak kryształowej przestrzeni. Odrobina nagości dodała całemu przedstawieniu nutkę pikanteri. Brawa dla aktorów i reżysera oraz pozostałej ekipy! Doskonały pomysł.

Super przedstawienie!!

Przedstawienie bardzo mi się podobało, bardzo dobra muzyka, świetna gra aktorów. Piotr Michalski był rewelacyjny,swoja rolę zagrał super, naprawdę uwodzicielsko. Mile spędzony wieczór, polecam wszystkim, naprawdę warto obejrzeć.

Super, super, super!

Bardzo udany wieczór, oglądałam juz tę sztukę w wykonaniu innego teatru i bardzo mi się podobała zagrana w Teatrze Miejskim. Szczególne brawa dla Piotra Michalskiego za zagranie tak uroczo swojej roli. Polecam wszystkim wybrać sie na tę sztukę, napewno będzie to czas mile spędzony.

żenada

spektakl nie warty obejrzenia. gra aktorska beznadziejna, muzyka monotonna, kostiumy godne pożałowania ... szkoda czasu i pieniędzy. Scenariusz identyczny jak w filmie-żadnych nowych pomysłów, wszystko dokładnie skopiowane co dalo bardzo słaby efekt!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

idz do kina

szkoda czasu na Ciebie, idz do kina

odpowiedź na żenadę

Szanowna Pani
Spektakl jest jak najbardziej wspaniały pod każdym względem, wspaniała doskonała reżyseria, scenografia, kostiumy, rewelacyjna muzyka. Gorąco polecam.
Jeżeli według Pani wszystko to jest godne pożałowania to w takim razie kiepsko tu z odbiorem sztuki. W żadnym teatrze w Trójmieście nie można tak nacieszyć oka ani ucha jak w Miejskim. Na beznadzieję zapraszam do Wybrzeża i Muzycznego. Pozdrawiam

dlugosc spektaklu

Mam pytanie, ile trwa spektakl?

Polecam!!

Jestem wielka fanka kasiazki jak i wspolczesnej wersji:filmu "Szkola uwodzenia". Uwazam, ze zarowno muzyka jak i gra aktorska nie powinna budzic zasrzezen. Owszem,niektore sceny wyobrazalam sobie inaczej, ale kazdy z nas tworzy w glowie swoj teatr i powinien sie liczyc z rozbieznoscia miedzy jego wizja a rezysera.

Kim ona jest ?

Oprócz znakomitej i nie mniej znanej obsady udział w sztuce bierze również anonimowa dziewczyna, której nie widziałam ani ja ani mój mąż w żadnym wcześniejszym spektaklu. Gra ona pokojówkę Julię. Wraz z mężem zastanawiamy się, czy będziemy mieli okazję zobaczyć tę piekną dziewczynę w bardziej ' znaczącej ' roli ? Oprócz tego w prawdzie usłyszywszy przypadkiem ale mogę stwierdzić jako osoba z branży iz dziewczyna ta ma piękną barwę głosu, której to grzechem było by nie wykorzystać w spektaklu.
P.S
Gratulujemy nowego nabytku.

Wspaniała sztuka!

Równie dobra jak film! Bardzo dobre aktorstwo, sceneria i dialogi. Michalski to urodzony amant - świetny w tej i nie tylko tej roli. Widziałam już kilka spektakli z jego udziałem i uważam go za jednego z najlepszych polskich aktorów - jest utalentowany i wszechstronny. Polecam wszystkim to przedstawienie - mam nadzieję, że jeszcze zagrają bo ponownie się wybiorę napewno!!!!

Piotr

Zgadzam się w pełni z moja poprzedniczką, Piotr Michalski to bez wątpienia najlepszy aktor Teatralny jaki gra na polskiej scenie. W roli uwodziciela jest bardzo wiarygodny :) aż chce się zostać ofiarą jego namiętności.

.

Widzialem w innych teatrach tę samą sztuke i ta przy nich to żenada .. Wogóle ten teatr chyba nigdy nie bedzie wart polecenia. Prosze nie odpisywac na moj post ze spektakl jest wspanialy. Kazdy ma prawo do swojej opini. I wg. mnie masakra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opinia

Oczywiście, że każdy ma prawo do swojej opini jeżeli jest ona uzasadniona. Zaś stwierdzenie "żenada" nie jest na poziomie nawet przeciętnego widza. Ciekawa jestem w których teatrach można zobaczyc lepiej zrealizowaną tę sztukę?

a moze byś tak "niezadowolony" uzasadnił, co? każdy moze sobie rzucić że "syf" i "masakra". Bez uzasadnienia opinia jest kompletnie nieistotna, bo nic nie wnosi.

Spektakl wspaniały czy masakryczny - nie znam się na tym. Nie mnie oceniać aktorów ( bo pewnie są jakieś prawidła do oceny - ktoś aktorom w szkole stawiał stopnie). Mnie jako widza interesuje, czy spektakl mnie wciągnie czy znudzi. A wciągnął! I jeszcze jedno. Bardzo dawno nie widziałem w teatrze tak wspaniałych dekoracji. Lustra weneckie, gra nimi i z nimi - cudo.

...

Niestety ja także uważam ze gra aktorska pozostawia wiele do życzenia, szczególnie głównego bohatera....
Kostiumy tez słabiutkie, ale to pewnie wina budżetu.

Super

Spektakl bardzo udany. Czytałem książkę w oryginale, polskie tłumaczenie, film, więc przedstawienie teatralne było doskonałym dopełnieniem. NIE ZAWIODŁEM SIĘ!

piękny

Spektakl był poprostu piękny, wspaniała gra aktorów, szczególnie uwodzicielskiego Michalskiego. Jutro wybieram się z nowu i to zkimś, kto nie zna tej historii - ależ zazdroszczę!

REWELACJA

Rewelacyjny spektakl! Polecam! Nawet przez chwilę nie czułam znurzenia! Bardzo dobra gra aktorów - szczególnie Piotra Michalskiego:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaskakująco miłe wrażenia....

Spektakl wart polecenia ! Byłam i nie uważam że był to zmarnowany wieczór : )Pan Michalski w roli głównej jakże urzekający .... - Brawo !!!!
POLCECAM - naprawdę warto !

Mam bilety na 28listopada rząd 10 miejsca sam środek,chciałabym wymienić się z kimś na pierwszy lub drugi rząd i do wymiany jeszcze dopłacę 50zl,bardzo mi zależy.

niestety 5/10...

Czekałam żeby zobaczyć ten spektakl bardzo długo...myślałam,że po raz kolejny wyjdę zachwycona ze spektaklu i niestety z całym szacunkiem dla mojego ulubionego Teatru mam mieszane uczucia...na litość boska dlaczego znowu w roli głównej Piotr Michalski?jest świetnym aktorem nikt tego nie kwestionuje,ale czułam się jakbym przyszła na "Casanovę cz.2",te same gesty,mowa...po prostu deja vu... p.Mrozińska zawsze gra tak samo czy jest to rola w Casanovie czy w Piaf czy Niebezpiecznych związkach....a już największym niewypałem była rola p.Andruszkiewicz,nie pasowała do przedstawienia,odstawała,za słaba na taki zespół,poza tym za każdym razem kiedy wypowiadała kwestie drażniła swoją mową...pozytywnie natomiast oceniam wspaniałą jak zawsze Beatę Żarnecką czy Katarzynę Bieniek za jej świeżość i polot.I pytanie dlaczego Grzegorz Wolf nie może rozwinąć skrzydeł?taki aktor przez duże A,a nie dostaje głównych ról...Trzymałam kciuki żeby przypadła mu w Woyzecku albo Urodzinach Stanleya...ale niestety...to już inna bajka...nie wykorzystany ogromny talent...A wracając do Niebezpiecznych związków-można pójść a nawet trzeba,ale nie przeżyjemy szczytowania artystycznego i nawet chwilami będziemy się zastanawiać co jutro zrobić na obiad podczas niestety przydługich scen Mrozińska-Michalski...ale brawo za scenografie i muzykę-dopracowane w każdym szczególe!

Super spektakl

Najlepszy spektakl teatru Miejskiego od lat. Gorąco polecam.

wizyta starszej pani

bardzo ładnie świetnie . opowiada o wizycie starszej pani, która przyjechała do burmistrza by wypowiedzieć, że za sprawiedliwość chcę miliard. ale również przyjechała do Alfreda. za swój miliard chcę niesprawiedliwości.

?

a gdzie w obsadzie KAWALER i POKOJÓWKA...

nowicjusz w temacie sztuki

witam potrzebuje teksty roli spisane ma ktoś??? chodzi mi o próbne przedstawienie w szkole

cudowne

kiedy znowu?? Bylam prawie 10 lat temu i czekam!! Prosze wystawicie znowu!!

Inne tematy z forum

Dlaczego nie lecimy do gwiazd (13 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dlaczego nie lecimy do gwiazd . PREMIERA - "DLACZEGO NIE LECIMY DO...

Cudowna terapia (10 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Cudowna terapia . Cudowna terapia "Komedia małżeńska, którą powinni...

Czarnoksiężnik z Krainy Oz (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Czarnoksiężnik z Krainy Oz . Czarnoksiężnik z Krainy Oz na podstawie...