Nieborowska? CO myślicie?

Temat dostępny też na forum: Chełm
Siemka. Kupuję właśnie chatę na Nieborowskie na Ujeścisku albo na Nowym Chełmie, w sumie to nie wiem która to wkońcu dzielnica. Pls podpowiedzcie jak się tam mieszka :) dojazdy, ludzie, spokój nocą, czy śmierdzi od szadółek? Z góry dzięki za info :>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nieborowska? CO myślicie?

Nieborowska to wg nowych granic Chełm.

Na nieborowskiej plagą są włamania do mieszkań i aut oraz kradzieże rowerów. Policja nic nie robi a nawet im chyba skradziono kiedyś radiowóz.
Jest problem z dojazdem w czasie roku szkolnego bo Wawelska Nieborowska i Wilanowska to skrót dla kierowców z Pruszcza Orunii i Gdańska Południe.
Dodatkowo spory hałas lotniczy i w zależności od miejsca drogowy. Możesz też mieć głośnych i niemiłych sąsiadów szczególnie gdy trafisz na budynek w którym mieszkania są wynajmowane.
Tą ulicą w ciągu godziny w porywach potrafi przejechać ponad 1000 samochodów.
Większość mieszkańców się nie zna bo zazwyczaj wynajmuje mieszkania krótko okresowo stąd dodatkowa dogodność dla włamywaczy.

Z zalet dwa dobre przedszkola w pobliżu, kiepska przychodnia zdrowia ale jest, zbiornik retencyjny ze spacerniakiem ale trudno się do niego dostać oraz kilka raczej marnych sklepów w okolicy.
Niestety w ostatnich latach nawet na Nieborowskiej bardzo mocno śmierdzi z wysypiska śmieci w Szadółkach. Ostatnio kilkanaście dni temu było czuć Szadółki ale w stopniu umiarkowanym.

Jeśli jesteś singlem bez dzieci możesz być nawet zadowolony jeśli masz dzieci to będzie problem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

O czym ty człowieku piszesz? Codziennie dojeżdżam do Centrum z Wilanowskiej i nie ma żadnego problemu. Korki? Pokaż mi dzielnicę w Gdańsku gdzie rano dojedziesz bez stania w korku? Mieszkam 8 lat na Wilanowskiej i o żadnych kradzieżach nie słyszałem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co do komunikacji publicznej to jest w pobliżu linia tramwajowa i autobusowa niestety w czasie roku szkolnego w godzinach porannych i popołudniowych zatłoczona jak hinduskie pociągi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

A dla nas jest okej cisza spokój troche taka sypialnia komunikacja na 4 bezpośrednie połączenia do wrzeszcza jak i te "dalsze" dzielnice. Tłok w tramwaju w godzinach szczytu jest wszędzie nie tylko tu. Jak na moje w okolocy sklepów wystarczająco lidl biedronka netto piotr i pawel brak prawdziwego warzywniaka moze byc minusem no ale cóż. Co jedyne może zrażać to to że bloki są bardzo blisko siebie i nie trudno zobaczyć co się dzieje u sąsiada no ale cóż coś kosztem czegoś :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
Mieszkam od czterech lat na Nieborowskiej i z tymi opiniami nie zgadzam się wcale. Osobiście mieszka mi się bardzo dobrze komunikacja świetna tramwaj przyjeżdża co 3 min więc z tymi zatłoczonymi tram. to duża przesada. Sklepy są i to kilka najlepszy jest Piotr i Paweł dobry towar. Poza tym żłobków kilka, przedszkola, szkoła nie daleko - wszystko świetnie jestem zadowolona i nigdzie bym indziej nie chciała z mężem mieszkać , Serdecznie polecam !!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

jakie kradzieże ? jakie włamania ? ludzie, na tym osiedlu się nic nie dzieje. mieszkają tam sami porządni ludzie ( bo hołoty na tamte lokale po prostu nie stać ). Jest wiele placów zabaw, są przedszkola, droga rowerowa, w pobliżu sklepy, przystanki ( komunikacja płynna) Przy samej Nieborowskiej jest przystanek autobusowy. To na prawdę świetna lokalizacja. Ten pierwszy negatywny komentarz to chyba konkurencja pisała albo ktoś, kto na Oruni za dużo przebywa...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dla mnie porazka! Żałuje zakupu i jak tylko bede mogla to zmienie. To ze holoty nie stac to gruba przesada-to jedne z tanszych mieszkan w lokalizacji blisko centrum. Jakosc wykonania pozostawia wiele do zyczenia. Po roku wyszedl nam grzyb na scianie ... okazało sie ze w trzech mieszkaniach w pionie brak izolacji ... takie ot niedopatrzenie i remont generalny pokoju przed nami...
Ogolnie deweloper chciał zmiescic jak najwiecje blokow na tym terenie i sasiad sasiadowi zaglada w okna. Wiec jak juz ktos sie zdecyduje to niechw pierwszej kolejnosci kupi rolety i ma je zasloniete non stop albo poczujecie sie jak w big brotherze! A chyba nie tedy droga zeby siedziec oslonietym jak w bunkrze! Tym bardziej ze w naszym bloku oddanym rok i cztery miesiace temu jest jeszcze kilkanascie mieszkan wolnych co stanowi prawie polowe bloku! Wiec chyba zainteresowania tymi mieszkaniami wielkiego nie ma!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mieszkam tam 4 lata i jest ok,nie ma chlewu jak w Sródmieściu gdzie mieszkalismy wczesniej.A mieszkań jest duzo wsządzie bo niestety już tak kredycików nie dają,na szczęście nas to nie dotyczy.A kto ma na głowie kredyt na 30 latek to niech się wyprowadzi do Hiltona i nie buja w obłokach a wyżej sr* jak d*pę ma!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mieszkam tam 4 lata i jest ok pod każdym względem,zieleni ,komunikacji czy sklepów.Przeprowadziłem się z żoną ze Sródmieścia..tam to jest Chlew.A mieszkan jest wolnych jak wszędzie,niestety kredycików już tak nie dają ale nas to nie dotyczy.A buraki co mają kredyt na 30 latek to do Hiltona jak nie pasuje blokowisko z zielenią a wyżej s****ą jak d*pe mają.Zenada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witam.
Mieszkałem w wielu miejscach (ok 15) w trójmieście też i na nieborowskiej, otóż według mnie tam właśnie najlepiej mi się mieszkało, spokojnie wieczorami, bez korków rano, bez ludzi szukających problemów, blisko kościół, sklepy i przychodnia nawet dwie, łatwy dojazd na plaże i szybki wyjazd z gdańska. Czego więcej oczekiwać od mieszkania?? Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest super dzielnica ,komunikacja ok,sklepów też nie brakuje.Ale piszę o Nieborowskiej bliżej Carrfura a nie tam na dole pod Orunią,ludziska też spoko,w nocy cisza a z Szadółek nie capi.Nara!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kupiliśmy właśnie dla syna kawalerkę na Nieborowskiej.
Spokojna ulica, widok z okna piękny, bo blok jest na końcu więc nikt w okno nie zagląda.
Dojazd do centrum super, blisko tramwaj. Na obwodnicę też dobry dojazd.
Bardzo spokojnie, ludzie na poziomie.
Mam nadzieję, że będzie się tam dobrze mieszkało, bo studia na GUM przed nim...
A przy tym nie przepłaciliśmy, tak mi się przynajmniej wydaje )))

Będzie na pewno taniej niż wynajmować...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

napewno będzie mu się dobrze mieszkać, mieszkamy tu już rok i jest ok. i naprawdę zastanawiam się skąd te wszystkie dziwne nt. Nieborowskiej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...

Muza musi grać. (2394 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....