Niedoplata?

Witam wszystkich! Niestety nie było mnie na zebraniu wspolnoty, i nie wiem dokladnie o co chodzi z tymi niedoplatami. Pytam sie odnosnie karteczek wiszacych od rana na drzwiach naszych klatek schodowych, o jakie tu niedoplaty tu chodzi? Przeciez co miesiac placimy oplaty, wg cennika,ktory co jakis czas Admista nam przysyla, na poczatku kazdego roku otrzymujemy rozliczenia caloroczne, wiec o co chodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Niedoplata?

o to chodzi ze chyba jednak nie wszyscy placą
zadłuzenie naszego bloku jest widoczne wynika z niepłacenia przez lokatorów czynszu

mnie tylko zastanawia fakt wylączenia czesci wspólnych czy jest to mozliwe?

Dzwonilam dzisiaj do Admisty i rzeczywiscie, niedoplata powstala w wyniku nieplacenia czynszu od kilku dobrych miesiecy, a moze lat, przez niektorych mieszkancow. I tacy dluznicy znajduja sie w kazdej klatce, nawet kilku w klatce. Oczywiscie nie mamy tego placic za nich, karteczka ma jedynie cel informacyjny dla pozostalych. Oczywiscie tym, ktorzy regularnie i uczciwie placa za mieszkania, nie zostana odlaczone media. Admista po pierwsze kontaktowala sie z dluznikami osobiscie, poneiwaz wiedza, kto nie placi, ale , ze tym nie zdzialala za duzo, postanowila poinformowac wszystkich mieszkancow o zaistnialej sytuacji. Prze dluznikow, Admista oczywiscie nie ma plynnosci finansowej i jest prosto mowiac na minusie. A swoja droga, jak mozna nie placic tyle czasu, albo w ogole za wlasne mieszkanie, nie rozumiem tego. Pozdrawiam dluznikow!

http://www.mowimyjak.pl/dom/nieruchomosci/co-zrobic-gdy-sasiad-nie-wnosi-opat-za-mieszkanie-czy-wspolnota-moze-go-zmu,38_39256.html

Bardzo przydatny link. Super! Niech wszyscy przeczytaja

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...