Niekulturalna obsługa
Byłem wielokrotnie klientem tego Empiku i odniosłem wrażenie podobne do opinii poniżej. Obsługa zachowuje się jakby robiła wielką łaskę, zwłaszcza pewien chudy mężczyzna w okularach w informacji(nie wiem czy pracuje nadal). Podszedłem do jego stanowiska, a on spojrzał na mnie z dezaprobatą i machnął olewacko głową w moim kierunku, co odebrałem jako "czego?". Zapytałem się grzecznie o pewną książkę, a ten wybitny pracownik Empiku dalej milcząc zerknął na półki nieopodal i machnął w ich kierunku głową, co zinterpretowałem jako "tam!".
Ponadto pracownicy stojący przy kasach często zajęci byli rozmówkami i trzeba było trochę czekać, aż pan ekspedient skończy rozmowę o jakiejś książce, czy pochwali się nowym zakupem. To akurat nie stanowi dużego problemu, ale z chamstwem obsługi(niecałej oczywiście) polecam coś zrobić, bo obecnie nawet nie mam ochoty wybierać się do Empiku, wolę zamawiać książki przez internet, albo korzystać z bibliotek. Tam przynajmniej ludzie są mili i pomocni.
Ponadto pracownicy stojący przy kasach często zajęci byli rozmówkami i trzeba było trochę czekać, aż pan ekspedient skończy rozmowę o jakiejś książce, czy pochwali się nowym zakupem. To akurat nie stanowi dużego problemu, ale z chamstwem obsługi(niecałej oczywiście) polecam coś zrobić, bo obecnie nawet nie mam ochoty wybierać się do Empiku, wolę zamawiać książki przez internet, albo korzystać z bibliotek. Tam przynajmniej ludzie są mili i pomocni.