Nielegalne wysypisko niebezpiecznych odpadów a dzielnicowy SM bai się za konsolą

Temat dostępny też na forum: Olszynka
Od jakiegoś czasu zmagam sie z nielegalnym wysypiskiem śmieci na Gdańskiej Olszynce , założyłam stronę na fb , wkleiłam zdjęcia śmieci , napisałam maila z prośbą o uprzątniecie do ZDiZ , do SM do Czyste Miasto (na Facebooku ) ZDiZ pewnie odpisze za 2 miesiące ,SM też milczy mimo że nielegalne wysypisko jest w bliskiej okolicy a dzielnicowego Straży Miejskiej nigdy nie widziałam na oczy poza jego profilem na fejsie gdzie z utęsknieniem czeka na weekendy ...

https://www.facebook.com/dariusz.langowski.9

Dzielnicowy Gdańsk Olszynka SM
Mam w nosie co ten człowiek robi w wolnym czasie , tylko jak dostaje z ludzkich podatków wypłatę to powinien chociaż raz na miesiąc przejść się piechotką po dzielnicy .
Mieszkamy na Olszynce , zapomnianej , zaniedbanej dzielnicy Miasta :/ Dziurawe drogi , zamiast chodników błoto a za oknem wysypisko śmieci . Odpowiedz z Czyste Miasto Gdańsk brzmi ...na załączonym zdjęciu jest prawdopodobnie dzikie wysypisko a dział Gospodarki Odpadami zajmuje się tylko odbiorem odpadów od mieszkańców. Warto dodać, że chodzi o odpady komunalne. Na powyższym zdjęciu widać, że niewiele tam odpadów komunalnych za to same niebezpieczne. Zachęcamy do zgłoszenia sprawy Straży Miejskiej.
https://www.facebook.com/pages/Gda%C5%84sk-Olszynka/1430814253803279
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nielegalne wysypisko niebezpiecznych odpadów a dzielnicowy SM bai się za konsolą

TEŻ MIESZKAM NA OLSZYNCE I NIE WIDZIAŁEM TU STRAŻY MIEJSKIEJ MIMO ŻE MAJĄ SWOJĄ SIEDZIBĘ BLISKO
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nielegalne wysypisko niebezpiecznych odpadów a dzielnicowy SM bai się za konsolą

NIE WYTRZYMAŁAM I NAPISAŁAM NA FACEBOOK DO PANA P. ADAMOWICZA I KU MOJEMU ZDZIWIENIU ODPISAŁ :
pominął temat dziur i chodników ale będę dalej drążyć bo przecież trzeba się starać żeby było jak należy.

Zapraszam Pana Prezydenta do obejrzenia zdjęć nielegalnego wysypiska śmieci na Olszynce . Składowisko śmieci i brak drogi to główny problem ulicy Zawodzie , Słonecznikowej i Osiedle , w czasie opadów po kostki brodzi się w błocie a w miejscach gdzie jest asfalt są też dziury tak wielkie że nie sposób przejść chodnikiem i nie zostać ochlapanym przez samochody .

ODPOWIEDŹ:

Paweł Adamowicz:
To ponad wszelką wątpliwość są odpady szkodliwe. Takie dzikie wysypisko należy zgłosić Straży Miejskiej. Jeśli to teren prywatny to musi go uprzątnąć właściciel a jeśli miasta, to musi się tym zająć nasz Wydział Środowiska. Jak widać, wyrzucił to jakiś mieszkaniec, który za darmo mógł to oddać na składowisko w Szadółkach.

DOSTAŁAM TEŻ ODPOWIEDZ OD ZDiZ W GDAŃSKU :
Zgłoszona przez Panią sprawę przekazałam do Działu Utrzymania Czystości ZDiZ , który interwencyjne porządkuje takie tereny i likwiduje dzikie wysypiska śmieci korzystając m.in. z pomocy osadzonych. W razie czego podaję telefon do działu UC 58- 55 89 561 (do końcówki -566)
Ewa Ogińska-Woźniak
Kierownik Działu Utrzymania Zieleni

Zarząd Dróg i Zieleni w Gdańsku
80-254 Gdańsk ul.Partyzantów 36
Tel. 58-341 20 41; Fax 58 341 67 58 info@zdiz.gda.pl
http://www.zdiz.gda.pl
Dział Utrzymania Zieleni
Tel. 58- 52 44 561
uz@zdiz.gda.pl

ODPOWIEDŹ PRZYSZŁA CHWILĘ PO ODPOWIEDZI P.PREZYDENTA , CZYŻBY INGEROWAŁ ?
CZEKAM JESZCZE NA ODPOWIEDŹ ZE STRAŻY MIEJSKIEJ I WYDZIAŁU ŚRODOWISKA .
Mam nadzieję że do wiosny wysypisko zniknie , skoszą trawę i zrobią śliczne zielone tereny .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Rzetelny adwokat do rozwodu (3 odpowiedzi)

Po 15 latach żona mnie zdradziła. Jeszcze bym był w stanie jej to wybaczyć, ale kompletnie...

Mowa nienawiści ustawa - zagrożenie dla wolności słowa? (7 odpowiedzi)

Hej, Rząd podejmuje działania mające na celu wprowadzenie mowa nienawiści ustawa, która ma...

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (13 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...