Nierzetelny kontrahent

Bardzo nierzetelny kontrahent - towar zamówiony, opłacony, ale dostawy brak, a zwrot pieniędzy za niezrealizowane zamówienie nie jest możliwy.
Po kolei...
Proszą o uiszczenie zaliczki, aby - rzekomo - móc przystąpić do realizacji zamówienia, ale faktury zaliczkowej czy pro forma nie chcą wystawić, więc pozostaje opłacić całość.
I po opłaceniu faktury za zamówienie wszystko zaczyna się komplikować - Italia CC wyznacza coraz to nowe terminy dostawy i obiecuje, że tym razem towar dotrze. Czas mija, dostawy towaru brak.
Po kolejnym braku dostawy kilkakrotnie słyszę, że wprawdzie towar dojechał do magazynu, ale jest uszkodzony. Gdy ta wymówka staje się już ograna i jej nie akceptuję - słyszę, że towar omyłkowo pojechał do jakiegoś innego klienta.
Po niemal dwóch miesiącach pozostaje jedynie rezygnacja z dalszej współpracy. Proszę więc o zwrot wpłaconych pieniędzy. I zaczyna się droga przez mękę.
Po ponad dwóch miesiącach wciąż nie można doprosić się zwrotu pieniędzy za niezrealizowane zamówienie. W rozmowach telefonicznych - pełna ignorancja, na maile nikt nie raczy odpowiedzieć.
Polecam tę firmę, jeśli ktoś chciałby stracić kilka tysięcy złotych.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Nierzetelny kontrahent

Niestety nie moge zgodzic sie z ta opinia aczkolwiek nie znam Pani sytuacji wiec opisze tylko swoja. Kolejny raz skorzystalam z oferty tej firmy . Zakupilam towar , ktory dostepny byl od reki i dzieki Panu , ktory mnie obslugiwal znalazlam kafle do lazienki,salonu oraz kuchni. Jestem bardzo zadowolona , poniewaz w zadnym , podkreslam w zadnym , salonie nie ma tak profesjonalnego pdejscia do klienta . Oferta wyprzedazowa pozwolila mi na zaoszczedzenie sporej kwoty , ktora moglam wykorzystac na inne cele. Reasumujac bardzo fajna obsluga , spory asortyment i profesjonalne podejscie do klienta.
Polecam i pozdrawiam Italia CC.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

A ja niestety moge tylko potwierdzic ta niekorzystna opinie na temat Italia CC. Niestety nie zadalem sobie trudu by wczesniej sprawdzic opinie na temat tego sklepu i zadecydowalem sie na zakup kaflii. Zamownienie zlozylem w kwietniu i do sierpnia gres nie przyszedl. W miedzyczasie slyszalem te same wymowki, min. gres zniszczyl sie juz magazynie, TIR sie zepsul itd. Zaliczke udalo mi sie odzyskac ale niesmak pozostaje i chcialbym po prostu przestrzec innych. Moze sama pani JN zrozumie ze marki firmy nie buduje sie na oszukiwaniu i lekcewazeniu klientow.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 15

Zgadzam sie w 100% z opinią. Kompletne olewanie klienta, może i obsługa w miarę miła i całkiem obiecująca ale do chodzi o realizacje zamówień kręcą i kłamią. Nie polecam i przestrzegam innych. Szkoda nerwów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

A mi sie wydaje ze lekko Pan przesadza,"do chodzi o realizacje zamówień kręcą i kłamią."- nie bylo magazyniera aby Panu przywiozl 3 kartoniki a Pan mial kafelkarza i to spotegowalo Pana zlosc? Jestesmy tylko ludzmi prosze pamietac o tym!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

brrrr

a mi sie wydaje ze wiele ludzi nie powinno wogole mec dostepu do internetu,bo nie wie gzie sie wyladowac!!!!!i na kim sie wyladowac!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zgadam się z opinią i to nie tylko na temat Italia CC ale wszystkich firm związanych z panią JN (Ital Tiles, sklep http://www.wloskieplytki.pl). Towar zamówiony, faktura pro-forma wystawiona, zaliczka w kwocie 50% pobrana. Za chwilę firmy wyprowadzają się ze swoich siedzib. Brak kontaktu (telefony nie są odbierane lub w ogóle nie działają, na mial i list polecony też nikt nie raczy odpowiedzieć). Zastanawiam się ile osób poza mną ta pani naciągnęła ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

,,poniewaz w zadnym , podkreslam w zadnym , salonie nie ma tak profesjonalnego podejscia do klienta ."- CO ZA BZDURY?? Odwiedziła Pani wszystkie salony??? Propaganda to też reklama...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

.........

wypadki chodza po ludziach,niestety każdemu może się przytrafić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: .........

To nie wypadki ale celowa polityka handlowa. Najpierw próba zjednania klienta obietnicami potem propozycja i pytanie: potrzebują państwo rachunek ?
A potem to już standard : puste obietnice, brak kontaktu, brak dostawy, problemy z przewoźnikiem , strajki za granica itd.
Aż do momentu w którym jest już za daleko na rozmowy.
Ile lat jeszcze musimy znosić takie oszustwa !!!!
Sprawa dla adwokata, urzędu skarbowego i celnego.
Prawdopodobnie niestety z marnym skutkiem. Moim zdaniem bez szas na poprawę, brak poczucia winy jest w tym wypadku miara sukcesu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kilka tysięcy za towar wpłynęło na konto firmy Italia CC w 2012 roku. Zamówienie niezrealizowane do dziś (2015 r.), pieniądze za niedostarczony towar nie zostały zwrócone. Tak postępuje uczciwa i rzetelna firma?!.... Za to polecam sprawdzenie w Krajowym Rejestrze Długów firmy Italia CC ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0