Witam! Na wycieczkę wybrałam się tydzień temu wraz z grupką przyjaciół zza granicy. Na początku mieliśmy problem z wyborem statku, ale finalnie postawiliśmy na ten z odkrytymi pokładami aby w drodze wygrzać się na słońcu. Miałam lekkie obawy o to, że moi znajomi zasiądą w barze i ich głównym zainteresowaniem cieszyć się będzie piwo :) Nic bardziej mylnego! Historia Gdańska, widoki jakie mijaliśmy, statki w remoncie a nawet holowanie wielkiego statku! tak zafascynowały moich przyjaciół, że postanowili dowiedzieć się więcej. Przewodniczka poświęciła im bardzo wiele czasu. Bar, w tylnej części statku był prześliczny i takie miłe dziewczyny, pięknie mówiące po angielsku! Piwko kosztowało bodajże 8 zł, uważam że nie jest wygórowana cena. Rozmawialiśmy też z Kapitanem, o jego fachu. Cóż za odważny i wspaniały człowiek! Jedyne co mi się nie podobało to to, że na kanale trochę wiało, ale otrzymaliśmy od obsługi koce by się okryć :) Zwiedziliśmy również Westerplatte. W drodze powrotnej ponownie wybraliśmy Lwa! Istnieje również możliwość powrotu drugim statkem. Gorąco polecam!