Niestety podzielam zdanie pierwszego opiniodawcy

Temat dostępny też na forum: ZOO Karina
Miałem bardzo przykry przypadek. Do sklepu udałem się w celu zasięgnięcia opinii nt. akwarium, które chcę założyć dla wnuka. Oglądając asortyment, podejrzałem ozdobnik do akwarium, który ułożony był na górnej półce na innych ozdobnikach. Odstawiłem w taki sposób jak był ułożony, odszedłem i po chwili 15-20 sekund ten ozdobnik spadł i się zniszczył - cena coś 40-45zł. Kierowniczka sklepu wpadła do mnie za regał i bardzo szorstko do mnie się odniosła, oświadczając jednocześnie, że muszę zapłacić bo zniszczyłem. Oczywiście nie zaprzeczyłem, tłumacząc że towar spadł po jakiejś chwili jak go odłozyłem. Niestety tym samym wzburzyłem ego p. kierownik. Przeprosiłem. Za towar nie zapłaciłem, gdyż towar żle był ułożony i zdarzyło się. Kierowniczka bardzo arogancka wobec mnie przywołała ochronę, z którą ja nie chciałem rozmawiać. Emocje jej opadły i ochłonęła po obejrzeniu nagrania z kamery.
Kierowniczka wykazała się indolencją. Gdy zakomunikowałem, że już w tym skepie nie dokonam żadnych zakupów, zaśmiała mi się w twarz.
To jest przykład osoby na niewłaściwym miejscu.
Nie polecam tego sklepu.
Współczuję pracodawcy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Niestety podzielam zdanie pierwszego opiniodawcy

Potwierdzam pani kierownik jest najwieksza porazka tego sklepu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1