Nigdy tam nie wrócę
Po nieudanych próbach dodzwonienia się do oddziału postanowiłem pofatygować się osobiście do firmy. Po wizycie w firmie Autopartner na ul. Rzeczypospolitej czuję się jakbym wrócił 30 lat wstecz. Wchodzę na sklep i czekam na obsługę. Wszyscy sprzedawcy są wolni i nie mają interesantów a ja sobie czekam jak kretyn aż ktoś łaskawie mnie poprosi ale przecież od klienta ważniejsze jest to co dziecko koleżanki jadło wczoraj na kolację czy jaką kupę zrobiło. Kiedy wreszcie udało mi się dopchać do sprzedawcy przez tą wirtualną kolejkę w której stałem to spotkała mnie sytuacja jak w polskim filmie. Oczywiście nie dosłownie ale czułem się tak jakbym usłyszał "czego!!!!!!" i mało tego ta "miła" pani mówi : nie widzi pan że jestem zajęta? i powiedziała proszę podejść do koleżanki - takie jest tam podejście do klienta. W połowie wybierania części pani która mnie obsługiwała musiała przerwać aby zdecydować co chce zjeść dzisiaj na drugie śniadanie bo inna koleżanka akurat zamawia coś dobrego. Dodam że to czego poszukiwałem oczywiście nie było. Wszyscy sprzedawcy wyglądają tam jakby obsługiwali klientów za karę, a klienci przeszkadzają im w wybieraniu jedzenia.