Nissan Almera Tino

Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie bomba autko !!!

poruszam się Tino ale ja mam silnik diesla 2.2 TDi. autko przy wchodzeniu w zakret z duza predkoscia zachowuje sie rewelacyjnie, nie jest podsterowne, nie wychyla sie , tył się nie wychyla.
chętnie wymienię info na jego temat z innymi użytkownikami
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 13

czy almera tino posiada łańcuszek rozrządu a jak tak to jakie jest oznaczenie tego silnika

witam interesuje mnie zakup almery tino 2,2 diesla ale chciałbym znaleźć silnik bezawaryjny i tani więc decyduję se na diesla ale ktoś powiedział,że almera tino ma rozrząd na łańcuszku i na pasku. proszę o pomoc jakie jest oznaczenie silnika na łańcuszku, jakie ma osiągi itp. pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

nissan almera tino

mam tez takie autko diesel 2,2 auto rewelacja szybko sie rozpendza

wpisz na tej stronie wiecej informacji dotyczących disla 2.2 almera tino
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

tino 1.8 ben 2003rok

bardzo fajne autko przejuchalem 10tys po miescie pali 9lit ale w trasce 7lit szukam opini o przerobieniu Tina na gaz serwis odradza ze wzgledu na delikatna glowice
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

tino1,8 2004rok

autko ok....fakt,,zgodzę się że bierze olej.....
zagazowaną mam od 2 lat i jest wszystko dobrze , nissany są jedną z niewilu marek które dobrze znoszą gaz....
aaaaa...i zapala się inspekcja co 15000 tys na wyświetlaczu , ale idzie ją wykasować przyciskami od sterowania radiem.......

sewkwencja

Mam tino przerobione na gaz i rewelacja . w mieście 11-12 litrów w trasie 9-10 .

nie zmieniaj na gaz. Pierwszy rok ok, ale potem tylko kłopoty i to nieustanne

Od trzech lat na gazie bez zarzutu

opinia Tino 1.8

Autko całkiem niezłe ale jego wadą jest zbyt duże branie oleju średnio 0.2l na 1000 km. W serwisie dużo zgłasza się klientów z tym problemem. Przy tym ciężarze silnik nie jest taki dynamiczny pomimo że posiada 116 KM
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

tino 1,8

Dopiero co kupilem almere tino.Wczesniej jezdzilem picasso.Powiem tak:tino troszke sie muli:-)poza tym potrzebuje wszelkich info na temat tino.Chetnie kupie fabryczna instrukcje obslugi w jezyku Polskim.Pozdrawiam
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tino 1,8 2003 Acenta na gwarancji

Jestem swiezym posiadaczem tego autka. Poki co jestem pod jego wrazeniem, choc mam kilka uwag i pytan. Czy w swoich autach tez macie drżący drążek zmiany biegów? Moj w trakci mocniejszego przyspieszania drzy i wydaje dziwne metaliczno-plastikowe dzwieki. Czy brak ogrzewanych lusterek to standard? Ja mam najwyzsza wersje Acenta i ogrzewanych lusterek ni ma. To samo dotyczy GPS-a. Mam wyswietlacz i wszystko co trzeba ale chyba nie ma nawigacji.
Poprosze tez o rade jesli chodzi o instalacje gazowa - mysle o sekwencji.
No i jak wyglada sprawa z zamontowaniem xenonow? Czy ktos z was myslale o jakims delikatnym tuningu optycznym? Moze linki do stron?

Poki co auto jest bomba - duze, w miare zrywne no i calkiem ekonomiczne jak na swoja mase i gabaryty. W miescie okolo 9, a na trasie jak sie nie szaleje to nawet i 6,4.
Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi i opinie na maila.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 30

almera tino 1.8 gaz

założyłem sekwencyjny gazik i jestem zadowolony silnik pracuje idealnie gaz włącza się w miarę szybko nawet przy -20.a teraz jak jest na plusie to jest rewelka nie czuć momentu przejścia na gaz jeżdzę pół roku średnie miejskie spalanie 10.5/trasa około 8 litrów,korek mam estetycznie schowany wkręcany koło korka paliwa pod klapką.pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tino Disel

posiadam tino 2,2disel. Spisuje się bardzo dobrze szczegulnie na trasie 5,3l, pewne prowadzenie. Brak mi instrukcji obsługi, a także informacji na temat silnika. Może ktoś ma takie informacje?.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 18

re

mam taka instrukcje napisz do mnie na chomik0482@op.pl swój adres to ci wysle

opinia almera Tino

Posiadam almerę Tino rocznik 2003 ,po II przeglądzie, który został wykonany w listopadzie 2005 zrobiłem około 3000km, silnik wziąl prawie 2l oleju, po zgłoszeniu tego faktu w salonie specjalnie zespół serwisowy sie nie zdziwił .Zaproponowano mi procedurę ważenia oleju i plombowanie silnika.Ze żródeł prasowych wie ,że jest to wada silnika do której salony nissana nie chcą się przyznać.Takie ilości oleju to stare silniki od żuka nie pobierały na 1000km.Kpina
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam mam też taką almerę

Chciałem zapytać czy coś panu się udało z tym z robić? Jaikby mógł pan wysłać mi smsa ja oddzwonie. Rzadko korzystam z internetu

Tino 2.2 DI

posiadam to przesympatyczne autko od kilku dni,rok 2001,przebieg 110 tys oryginalny.Wydaje mi się,że się muli do 2500 obr/min,później idzie. Mam pytanie! Te silniki tak mają,czy może katalizator jest zapchany.Ale to raczej jest niemożliwe przy tym przebiegu! Szukam radia CD do niego. Ewentualnie zamienie na kasete z dopłatą! tel. 663 699 953
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 3

tino 2,2 disel

u mnie dzieje sie to samo muli sie do 1500tys obrotow i szarpie nie wiem co sie dzieje juz dwa razy robili mi pompe paliwa i to samo jest jak bylo .tylko ze wpierw zapalala mi sie awaria silnika,a teraz nie zapala sie ale jak przelamnie te obroty to jest ok nie wiem tez co sie dzieje.

trochę muli ....

ale po osiągnięciu obrotów około 2,5 tys włącza się turbo i dostaje czadu poza tym jest ok - jezdże od kwietnia i jestem zdowolony ..pozdrawiam Robert

Witam!

od prawie dwóch lat jeżdżę tino 2.2 d i jestem zadowolony,mówicie że muli ale to normalne w tych silnikach po prostu on musi mieć obroty także przy ruszaniu a oczywiście po przekroczeniu 2000 obr. dostaje turbo i dopiero przyspiesza ładnie ..pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tino 1,8 benzyna

odnosnie radia wymien na jakies dobre typu sony itp, ktore bedzie mialo wejscie na pen drive i plyty ja tak zrobilem stare kasetowe wywalilem i zamontowalem radio sony kupione w media markt, a tak pozatym mam te autko od nowosci 2001 rok 255tys km co 100tys pada mechanizm przednich wycieraczek teraz padl mechanizm tylnej, wymienony rozrzad (droga zabawa ;( ) i katalizator do wymiany, i moj tez strasznie muli tak do 2,5tys obrotow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedyna kobieta...

Mam problem z wycieraczkami,zatrzymują się w połowie szyby czy to wina silniczka?ile kosztuje wymiana bądż naprawa byłabym wdzięczna za odpowiedz a co do samego autka to nie mam zastrzeżeń jedyne co w nim wymieniłam to olej i filtry no i akumulator bo 28 st.C nie wytrzymał a co do mulenia...diesle tak maja,aby "załapać"muszą wskoczyć na min.2000 obrotów,moja rada to wcisnąć pedał do końca(do podłogi)szybciej załapie bez redukcji biegów.Radyjko mam orginał i czasem nie załapuje płyt podejrzewam że winą jest laser
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

TINO 2,2

Dopiero kuplłem,z oceną się wstrzymam,ale wielka prośba - potrzebuję instrukcję w języku polskim.Jeśli ktoś mógłby pomóc byłbym niezmiernie wdzięczny,chętnie też wymieniłbym uwagi na temat Tino z silnikiem diesla.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

tino

Tino 2,0 wcale się nie muli. Super autko, w automacie jest naprawdę niezłe.

INSTRUKCJA OBSŁUGI

Szukam instyrukcji Nissan Almera Tino.Mój jest z aut.skrzynią biegów i ma pojemniść 2.0
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tino 2,2 diesel

Szukam instrukcji do Tino 2,2 diesel w języku polskim. Tel 668836454
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tino 1,8 2003 z instalacją gazową

ogólnie mówiąc bardzo dobre auto. Mam instalację gazową II generacji, jestem zadowolny. Ale jeśłi chodzi o spalanie to na benzynie 11l/100, na gazie 13/14 l na 100 km, trasa 30 %, miasto 70%. Oleju faktycznie trzeba dolewać, ale niewarto jechać do serwisu, ponieważ po ekspertyzie dowiemy się, że ten typ tak ma i nic poza tym. Trzeba zaglądac pod maskę i sprawdzać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Almera tino 2,2

Szukam informacji na temat almery tino 2,2 diesel .Może ktoś wie jakie są tam paski klinowe na alternator i klime najlepiej ich parametry 694422508
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

instrukcja Tino 2,2 di

Poszukuję isnstrukcji nissana almery tino 2,2 di ewentualnie informacji związanych z eksploatacją. Aktualnie posiadam instrukcję 2w języku włoskim.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

instrukcja Tino 2,2 di

Poszukuję isnstrukcji nissana almery tino 2,2 di ewentualnie informacji związanych z eksploatacją. Aktualnie posiadam instrukcję 2w języku włoskim.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Instrukcja obsługi Nissana Tino.

Szukam instrukcję obsługi Nissana Tino 2.2 diesel w języku polskim.
tel.604288099.

Instrukcja obsługi

Szukam instrukcji do Tino 2,2 diesel w języku polskim. Kupię. Tel.604288099

Instrukcja obsługi

Szukam instrukcji do Tino 2,2 diesel w języku polskim. Kupię. Tel.604288099

Rom

wpisz instrukcje .pl tam znajdziesz

Almera 2,2 di

Dlaczego jest tak ciężko zdobyć książkę do obsługi Nissan Almera 2,2 di.Bardzo chętnie kupię prosze o kontakt. 0660286211

Instrukcja

Witam jeżeli nadal Pan szuka instrukcji to proszę o kontakt mailowy rob_ak7@o2.pl.

książka?

tyle co tam jest napisane, to nic!mam ją, i wniczym wam nie pomoże ! jakiś problem, błachostka,i jest napisane .....zgłoś się do dilera..... a tam 70-120 zł.padła kamera coania ,3200tyś. wieczny problem z poduchami ,(kostki pod siedzeniem kierowcy) 5 rozy 70 zł. aż sam wyciołem kostki i zlutowałem przewody.do dziś problem z głowy.czujnik wału rozrządu, wymiana 2szt.600zł. nie pomogło,łańcuch, ślizgi,napinacz, koła zembate,4000tyś.nie pomogło.dopiero po wymianie pompy wodnej lampka zgasła. nie proponuje nikomu.nasze serwisy robią kase a zamiennika nie znajdziecie!kto niewierzy niech se sprawdzi!!!

Almera Tino 2,2

Bardzo dobry samochód. Nie mogę jednak rozgryźć radia. Może ktoś ma instrukcję po polsku ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nissan Almera Tino 2.2TDi, 2000r.

Od jakiegoś czasu posiadam to auto. Jak narazie bardzo dobrze się sprawuje. Jest jeden problem, nie mam do niego instrukcji, a bardzo mi na niej zależy. Jeśli ktoś wie coś na ten temat, bardzo proszę o kontakt.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

panel

poszukuję panel sterowania nawiewem do tino 2000 rok, tak po z tym to fajne autko....

Zadzwoń pod numer 504155957 morze mają.

tydzień temu kupiłem almere tino 2,2 di, jeździ sie rewelacyjnie na temat spalania wypowiem się później
brakuje mi tylko instrukcji po Polsku jeśli ktoś ma to proszę przesłac mi na mój adres
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tino 2,2

czy znalazłeś już insturkcję po polsku,

tino 1.8

fajne auto ,jesli ktos ma gaz to prosze o opinie moj jest z 2000 r

Mam Tino 2003r 1.8 B G (sekwencja) Spalanie w miescie z klima 13-14l gazu w trasie 10-11

tino 2,2 d

autko było super przez rok aż nagle nie chciał zapalic okazało sie ze to pompa paliwowa a miała być taka niezawodna

instrukcja nissana almery tino 2.2 disel 2001

poszukuje instrukcji po polsku do tino. Prosze o kontakt mailowy lub tel 785 975 025. Autko mam od 4 dni generalnie pozytywne wrazenia:)

tino 1.8 2001r filtr paliwa

jeżdże tino prawie rok do tej pory był niezawodny, ale od pewnego czasu zaczął mi tarpać na benzynie, chciałem wymienić filtr paliwa tylko, że w warsztacie nie mogą znalezć gdzie jest on umieszczony!może ktoś wie jaki filterek idzie do almerki i gdzie jest zamontowany?

jesli nie ma w komorze silnikowej to jest w baku

filter paliwa w almerze tino znajduje sie razem z pompka paliwa w baku

Re: tino 1.8 2001r filtr paliwa

musisz zdjąc obudowę filtra powietrza będzie lepiej widać z tylu za silnikiem taka beczulka prosta wymiana

filtr paliwa

musisz odkręcić pokrywę filtra powietrza i filtr paliwa będzie juz widoczny biżej szyby baniaczek metalowy w uchwycie powodzenia

W schowku

witam mam do kupienia almerę tino 2.2 d z 2000 roku przebiek 170 tyś. na co mam zwrucić uwagę proszę o opinię.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

dla Tomka

Przede wszystkim zwróć uwagę na ortografię, a poza tym auto jest super, zwłaszcza z silnikiem 1,8 benzyna. Najlepsze jakie miałem.

Instrukcja obsługi

Witam poszukuję instrukcji oraz danych technicznych dla tego autka :) Jeśli ktoś by mógł pomóc, to proszę o kontakt ---> slawek.adam.malecki@gmail.com

tino 2,2

posiadam go 2 lata,i mam z nim problem robili mipompe paliwa dwa razy,i jak bylo tak i jest.jak dojdzie do 1500 tys obrotow to ciezko go dalej przelamac i do tego jeszcze szarpie nie wiem co mu jest.

Witam. Miałem identyczny przypadek, w moim przypadku padł komputer silnika i podawał za durzo prondu na zawór ciśnieniowy zamontowany na samej górze silnika

jaki to silnik ?

jeśli 2,2 di, to spróbuj zaślepić cienki przewód który łączy pompę próżniową z zaworem wirowym.od pompy próżniowej odchodzi taki czarny wężyk 5mm. zdejmij go zatkaj i zatkaj wyjście z pompy próżniowej. Na 99% pomoże. Pompa jest napędzana wałkiem rozrządu- znajduje się po prawej stronie głowicy.Z pompy wychodzi gruby przewód do wspomagania hamulców i ten cienki.Dla testu możesz zatkać pompę i przewód palcami a inna osoba doda gazu i będziesz wiedział czy problem ustał

Autko w deche

Kupiłem rok temu w Hanowerze 2.2 DI 164 tyś. 2000 r w segmencie mini van jak na spokojne i rodzinne autko super: schowki różnego rodzaju, bagażnik ok, na alusach .Przejechałem 10 tyś. rewelka patrząc spokojnym okiem.Klima manualna ale ma kopa ( przy odparowaniu szyb).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Almera Tino 2,2 diesel

Bardzo trudno o instrukcję w języku polskim, bo w Polsce w wersji z dieslem to auto wogóle nie było sprzedawane. Takie mam wiadomości o dieslu.
Może ktoś wie gdzie mogę zdobyć zestaw naprawczy rozrządu do silnika 2,2.
Z pozdrowieniami janp11 nr. tel. 606222564

almera tino 2.2 di 2001r.

tu zostawiłem instrukcje w j.polskim ale dotyczy modeli pow. 2002: http://rapidshare.com/files/204167106/Almera_Tino.pdf.html A jeśli chodzi o auto to wcale nie jest takie fajne silnik duży a słaby i w dodatku paliwożerny zawieszenie sztywne jedynie w środku jest dość przyjemnie a do tego części trzeba dobierać od odpowiedniego producenta ja miałem problem nawet z głupim paskiem klinowym poprzez filtr paliwa i oleju po prostu "wynalazek"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Almera Tino

Wszystko ok ale silnik od wycieraczek z przodu to porażka jak na Japończyka to się z tym nie postarali.

Ogólnie pozytywnie

Posiadam od nowości Almerę Tino, 1,8, kupiony w salonie na początku 2002 roku i tak;
do przebiegu około 200 tys było prawie super, przy 120 tys wymieniłem "tylko" wew mechanizm wycieraczek, drogie to było jak cholera, chyba 1200 zł.
Przy 200 tys wymieniłem miskę olejową bo skorodowała, cena około 500 zł z wyminą, przy 215 tys pękła linka od nawiewów (ogrzewanie,prędkość nadmuchu ), koszt 400 zł, linki 60, ale wymiana 340., oraz przednie amorki
Przy 220 tys pękła sprężyna zawieszenia, tzw kolumny Macphersona, prawy tył, kupiłem na allegro używaną za 200 zł i póki co działa, oraz wymieniłem prawy przodni kompletny wachacz koszt 1000 zł.
Teraz ostatnio wymieniłem zamiennik pompy wody, chyba 500 zł z wymianą.
W tej chwili mam powtórkę problemu wew mechanizmu wycieraczek, bo się znowu zacina, a mam 240 tys przebiegu.

Wymiany klocków i tarcz nie pamiętam, ale chyba ze 3-4 razy były wymieniane, głównie przednie

Mialam Almere Tino 2002 1.8 przez rok przez wiekszosc czasu bylo super ale jak sie zaczelo sypac to juz wszystko kontrolki migaly jak lampki choinkowe. ktos sie pytal o filtr paliwa znajduje sie on w baku wiec u nas tylko w Nissanie podejmuja sie zmiany tego filtra

posiadam tino 2.2 diesel prosze o informacje na temat paska rozrzadu,oleju silnikowego,spalaniu i poj.zbiornika paliwa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

pasek

to autko posiada łańcuch rozrządu a nie pasek

Silnik wycieraczek...

Faktycznie, silniczek wycieraczek tragedia... Myslalem ze to tylko moj pech, ale z tego co czytam duzo osob ma z tym problemy. Strasznie denerwujaca rzecz, szczegolnie ze w serwisie zawolali mi ponad 1300zł.. Zaprowadzilem do mechanika, rozłożył ręce, ale coś mnie natchnelo i poszukalem to tu to tam... Pare osob dalo mi kontakt na goscia, ktory regeneruje te silniczki. Ma tez stronke na allegro ( https://ssl.allegro.pl/50778_silniczki_wycieraczek.html?order=n&view=gtext&buy=2 ). Pisze jakbyscie mieli tez problem, bo o maly wlos nie wydalem 1000zl wiecej w serwisie niz to bylo warte.. Gosc mi naprawil, odeslal, wszystko ok.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Aa, trzymam do goscia numer tlfonu, jesli ktos chce: 502 322 960

Masz niedokładny link kolego. Oto prawidłowy:

http://www.allegro.pl/item689451533_almera_tino_silniczek_wycieraczek_przod_regenerac.html

almera tino

Witam.Czy mógłby pan mi podać kontakt do osoby która regeneruje silniczki do wycieraczek?mójadres:slawekK1960@vp.pl pozdrawiam

Ile koni mechanicznych ma silnik 2,2 diesel???

114KM

Re: tino 2.2 KM

też szukałam -115

Tina 2,2 dci

Dopiero co kupilem autko nie wiele nim przejechalem rok prod. 2005 diesel poszukuje instrukcji w jezyku polskim oraz informacji na temat mozliwosci przeprogreamowania danych na wyswietlaczu na jezyk polski prosze o pomoc

a po 2004 r. przejęty przez GM jako Chevrolet Rezzo

i tak sprzedają to badziewie pod kolejnymi nazwami, mikro bagażnik jak na auto rodzinne, nie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

spoko

ja mam 1 rok 2.2 dti 2001r i jak narazie bez usterek, może troche przymulony do 2 tyś obortów ale ogólnie jest spoko . a i to nie jest żadne daewoo - może te po 2002r mają silniki z reno i to już lipa

jeżeli ktoś nie odróżnia daewoo czy chevroleta od nissana to już jego osobisty problem ja miałem okazję przejechać się i daewoo i nissanem i różnica jest kolosalna a bagażnik owszem jest krótki ale głęboki

almerka tino

Posiadam almwre tino 2,2 dci rok 2005 114KM . Auto dla mnie bomba. w rok i 3 miesiace przejechalem 83000 km bez najmniejszej awarii. Fakt że olej wymieniam co 10000 km. Bardzo komfortowe na trasie przy tym spalanie 6,4 litra polecam

tino 1.8 gaz

nie polecam montowania gazu choc sam posiadam bo taki kupiłem . Wszelcy mechanicy od gazu i nie tylko mowia ze ten silnik nie lubi gazu . I faktycznie nie polecam .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Instrukcja do TINO

Posiadam taką instrukcje w języku polskim, w formacie pdf, jesli ktoś chce to prosze o kontakt email: albertosa@wp.pl, lub tel. 508 308 628

NYSSAn czy syRENO

może ktoś z Was poradzi mi co zdecydować--mam do wyboru dwa samochody: nissan tino 2.2di i scenik 1.9 dti .bardzo Was proszęe o radę i argumenty. dzieki
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 10

zdecydowanie scenic

Daltego że jest przedewszystkim bardziej dynamiczny!próbowałem 19, dti scenic - idzie, almera tino 2,2 di do 2000 tys poprostu jest zamulona, owszem ciągnie ale powyżej!!!1pzdro

tylko nisan rewelacja!

Scenic a Almera

Wcześniej miałam scenica teraz Almerę polecam Almerkę jestem zadowolona zwłaszcza przy wchodzeniu w zakręt scenic się nie milo wychyla,gdy pierwszy raz wsiadłam do Almery to była największa różnica Tino świetnie się trzyma drogi i zamiast paska ma łańcuch ogromny +jak dla mnie polecam naprawdę:)

zdecydowanie tino najlepsze autko

Tina 2,2 dci 2005r

Mam ja 3 miesiace sprowadzona z niemiec fajnie jezdzi i jest ok. ostatnio na trsie zróznicowanej troche korków przed rondami wyszla mi 5,2 l na 100. jestok. szukam instrukcji o elektryce tego samochodziku, powidzcie mi jeszcze gdzie kupic pokrowce na siedzenia .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tino 1.8 ben+gaz

Bardzo fajne autko nie jest takie złe przy starcie troszkę jest słabe ale jak się wrzuci wyższe biegi idzie nawet dobrze :).
Z tyłu ma kilka fajnych stoliczków więc można spokojnie podczas podróży coś zjeść,ma duży bagażnik więc można dużo rzeczy za pakować

Tino 2,2 DTI 2002

Jestem posiadaczem tego autka od września 2007. Słabym jego punktem są łożyska w skrzyni biegów. W wielu egzemplarzach po przekroczeniu 150 tys. zaczynają huczeć. Mechanik, który specjalizuje się w wymianie tych łożysk stwierdził, że to Japończycy za coś chcieli się zemścić tymi łożyskami. Dodatkowo wg mnie słabej jakości są plastiki wewnątrz, chociaż nic nie skrzypi ani stuka. Jeżeli chodzi o zamulanie silnika do 1500 obr/min to jest na to prosty sposób. Zainteresowanym mogę opisać go meilu. Pozostałe wrażenia - patrz ocena punktowa.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 30

zamulanie

ja chętnie skorzystam z twojej propozycji i prosił bym o ten opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres tomeg111@wp.pl z góry dzięki

też prosiłbym o sposób na odmulenie mojego nissana

Prośba o poradę

Jeśli można ja też bardzo bym prosił o ten opis jak zmniejszyć zamulanie silnika 2,2Di na niskich obrotach - na adres phulabel@wp.pl, z góry dzięk!i

almera tino

Proszę o ten sposób na zamulanie silnika na maila: sylwi123@poczta.onet.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam

czy moglbym prosic o rade jak odmolic silnik nissana moj model to 2.2 di jan.cempa@wp.pl

prosba o opis

olekchenc@gmail.com

zamulanie silnika do 1500 obr/min

chętnie skorzystam z twojej uprzejmości i prosił bym o opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres karolakp@wp.pl z góry dziękuję.

witam. prosze napisac jak w prosty sposób zlikwidowac zamulanie silnika???? keri2408@wp.pl

proszę, powiedz jak go odmulić?

Re: Tino 2,2 DTI 2002

ja też proszę o pomoc na maila karol.falkowski@gmail.com z góry dziękuje

Re: Tino 2,2 DTI 2002

Ja także bym poprosił o opisanie zlikwidowania zamulania silnika krysiafalkowska@gmail.com

tino 2,2tdi-2001r.

ja tez chetnie skorzystam z twojej propozycji i prosil bym o ten opis jak zmniejszyc zamulanie silnika - adres: a.radke@interia.pl - z gory dziekuje.

Proźba ,jak odmulić na niskich obrotach silnik 2,2DI?

W jaki sposób można zmienić ten efekt mulenia na niskich obrotach w silniku 2,2di?
Bardzo proszę pisać na maila ziutek333@interia.pl

Almerka Tinka 2.2di

Właśnie takiego kupiłem i ciekawi mnie co zrobić z tym zamulaniem do 1500 obr/nmin

mulenie do 1500 obrotów

Jeśli można poprosze o infor to. mulenia się na niskich obrotach.
jadaba4@wp.pl
Dzięki za info.

ja chętnie skorzystam z twojej propozycji i prosił bym o ten opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres tomeg111@wp.pl z góry dzięki

Tino 2.2Di

ja tez chętnie skorzystam z twojej propozycji i prosił bym o ten opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres rafalek1691@wp.pl z góry dzięki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tino 2,2Di

Mam już Tino od prawie półtorej roku i zrobiłem nim prawie 50 tyś. Na liczniku mam prawie 240 tyś. Mechanik, który go oglądał powiedział, że nie da sobie ręki uciąć czy stan licznika jest prawdziwy( samochód sprowadzany) ale po badaniu stwierdził ze spokojnie kolejne 200 tys. powinienem zrobić bez zbędnych inwestycji. Spalanie utrzymuje się na poziomie 6,5 l/100, Dwa razy próbowałem auto na trasie do Chorwacji. Jednego roku jadąc w dwie osoby + bagaż spalił mi średnio około 6,0 l W tym roku jechałem w 5 osób + bagaż i jadąc mało ekonomicznie spalił średnio 7,0 l Jedyną rzeczą która mnie trochę denerwuje to że zaczyna mi dymić szczególnie przy odpalaniu i przy wciśnięciu gazu do podłogi lub redukcji jak wyprzedzam, ale ponoć to normalne przy turbinie.
Jak na razie wymieniłem:
Sprężyny tylnie na nowe około 500 zł (znalazłem sklep w Łodzi) w serwisie zaproponowano mi cenę 1500-2000tyś
Świece żarowe po około 100 zł
Zaczyna mi się cos dziać z silniczkiem od wycieraczek, ale to ponoć standard w tym modelu nissana.

NIE ZAWODNY.

Posiadam ten samochód rocznik 2001 poj.1800 moc, 114 na licz, 100 tyś kim benz 95 ,pali na 100 km od 6,5 7 l. mam go 3 lata bez awarjii bardzo jestem zadowolony od początku jego eksplatacji jest serwisowany .

jestem monterem instalacji gazowycz

i te auta bardzo dobrze jeżdżą na gazie polecam

TINOZAUR

Witam, jeżdżę "traktorkiem" 2005 r. 1,8 w benzynie (lub jak kto woli "tinozaurem") od listopada. Jak do tej pory nie mam większych uwag co do jego funkcjonowania. Wymieniłem kilka żarówek i dolałem trochę oleju (ok.0,3l/1000km przebiegu), a ostatnio przejechałem ponad 1500km i nie musiałem robić dolewki. Ogólnie autko zgrabne, dobrze się prowadzi o dobrym komforcie i kulturze jazdy, bardzo dobry system nawiewów, zimnego i ciepłego powietrza, odparowania, odmrażania. Spalanie to od 7 do 8,5l/100km, w warunkach zimowych i na krótkich trasach. Serwis stosunkowo drogi bo np. tzw. duży przegląd do ok. 1200-1500zł. Części, można stosować zamienniki, tylko trzeba mieć do nich dostęp.Ogólnie jak do tej pory można autko podsumować pozytywnie i mam nadzieję, że będzie tak nadal.

Nissan Almera Tino Plus 2.2dci

Witam.Jestem posiadaczem Tino od pół roku. Na dzień dobry po sprowadzeniu z Niemiec zafundowałem sobie nowy komplet sprzęgła ( 113000km przebiegu )teraz po przejechaniu 9000km czeka mnie to samo.
Problem - czy miał ktoś taki przypadek. Dla informacji ma 27 letni staż jako kierowca.

nissan almera tino 2.2 dci

Witam Niemcy tez kreca liczniki wiec moze kilometrow jest wiecej,czy osobiscie go sprowadziles czy od rodzimych przedsiebiorcow,czy nie byl bity.

almerka z 2004 22 dci

witam jestem posiadaczem tego autka od kilku dni sprowadziłem sobie go z niemiec bo w Polsce to albo kręcone z 300tys na 108tys......albo bity......nie ma możliwości by handlarz na dobrych samochodach zarobił!!!!!!!!! pamiętajcie!!!!!
proszę o radę a mianowicie jest problem z wstecznym raz włącza się kamera cofania raz nie i to samo ze światłem wstecznym....
następna rzecz która nie daje mi spokoju: łapie korozja miskę olejową macie na to radę? i jeszcze jedno czytałem wyżej że macie sposób na zamulanie się silnika do 1500 obr ? proszę o radę.

nisssan almera tino 2.2 dci

moze byc zwarcie i proponuje odwiedzic serwis najlepiej autryzowany,bo po naprawie rodzimych mechanizatorow kamerka moze duzo kosztowac a nowa nie jest tania.

INSTRUKCJA OBSŁUGI - NISSAN ALMERA TINO

http://rapiddigger.com/download/nissan-almera-tino-instrukcja-pl-pdf-8362932/

A ma ktoś może lub wie z kąd mozna zciągnąć mapy do nawigacji. N.A.2003r. ??? nigdzie nie moge tego znależć.

Instrukcja obsługi

szukam instrukcji obsługi Almery Tino rok 2001

Almera

skrzynia biegów

Wydaje mi się że te dobre opinie są troche przesadzone o niezawodności.Ma tinkę z 2005r 100000tyś przebiegu 2,2diesel i naprawiałem skrzynię biegów.Używaną jest cholernie ciężko kupić ok 2000zł(naprawa).Poza tym fajne auto i wygodne

Moge sprzedac 2001 tylko tyle ze anglik ja nim jeszcze jedze

fotografia œlubna œlšsk

fotografia œlubna œlšsk - fotografia œlubna œlšskfotografia œlubna œlšsk.

ABS

Witam wszystkich, kupiłem pół roku tem nissana almerę tino 2,2 di i po pewnym czasie nie zapala się przy włączaniu zapłonu lampka ABS, poza tym ABS nie działa. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem. Poza tym proszę o przesłanie, jeśli ktoś posiada instrukcji w języku polskiem.
Dziękuję i pozdrawiam
Jadaba

ABS

Popularny problem, proponuje koniecznie poszukac na allegro/ szrotach/ gdzie się da bo się da za 300 PLN, w ASO 1100 PLN. Powodzenia.

spryskiwacze reflektorow

Witam .Niedawno kupilem tine i jest ona wyposazona w xenonowe reflektory oraz spryskiwacze.Czy ktos wie jak wlaczyc spryskiwacze tych reflektorow.posiadam wersje z przed liftu 2002 rok

tino 2,2 d

gdy sie depnie to troche pali
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Silnik 1.8 114km

Silniki często szybko brały olej, ale po wymianie silnika jeżeli trafimy na dobry egzemplarz to jest super to prawdziwy potwór!!
Kręci się jak strzały Davida Backhama. Poprostu kopniak aż wgina w fotel.
ale jest też jeden warunek czysta przepustnica i przepływomierz gdzyż to też taka wada zapychały się oparami z oleju. Po wyczysczeniu zauważyłem znaczny wzrost mocy.

niezawodny silnik

ABS II

Witam,
kontynuuję sprawę ABS, udało mi się zapalić lampkę na pulpicie. lecz ciągle świeci, nie można się było połączyć z komputerem, wymieniłem sterownik i jest jakby lekka popraw, lampka przygasa przy odpalaniu lecz po zapaleniu świeci cały czas. Mozę to tylko kwestia alarmu, czy ktoś wie jak go skasować?
Pozdrawiam
jadaba

Tino 1.8 2003r

mam taki problem otóz od pewnego czasu zauważyłem brak mocy chodzi głównie o to ze jesli chce przyspieszyc to czuje jakby tarpniecie no i te zamulenie do 1500obr moze ktoś wie co z tym mozna zrobić?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Almera Tino 2.2 Di 114KM

Kupilem ten samochód, nowy, w czerwcu 2002r czyli obecnie ma juz ponad 9-lat i 350-tys. km. Co takiego w nim zrobilem?, raczej niewiele. Tarcze hamulcowe tkwia od nowosci, klocki przednie wymienilem po 230 tys. zas tylne po 190 troszke to niezrozumiale, ale tak jest. Po 120 tys. silnik zaczal szarpac na niskich obrotach, lecz po wizycie w autoryzowanym serwisie, gdzie dokonano regulacji za 40 euro problem ustapil. Wymieniam regularnie plyny olej i filtry a on jezdzi i nie przestaje. Po przejechaniu pierwszych 60 tys. km. zrezygnowalem zupelnie z ksiazki serwisowej i wierzac w jego niezawodnosc, postanowilem sam sie o niego troszczyc. To naprawde niezawodny pojazd. Irytujaca jest pokrywka bezpieczników, która czesto znajduje na dywaniku. Kolejna sprawa to lampy, które matowieja. Zanioslem je do lakiernika który przeszlifowal je i polakierowal. Efekt piorunujacy, jezdze juz drugi sezon i wygladaja idealnie. Faktem jest ze ok.2/3 przebiegu zrobione jest na autostradach,( niestety nie Polskich, auto jest eksploatowane w Hiszpanii) lecz nie brakuje mu jazdy w zakorkowanych miastach a i na rybki po lekkich bezdrozach daje sobie rady, ma spory przeswit to mu pomaga. Brakuje mi regulacji kierownicy na glebokosc,( mam 182 cm wzrostu ) przez co przy niektórych ustawieniach fotela, kierownica przeslania mi niektóre wskazniki jednak sa to detale które nie maja wplywu ani na komfort, ani bezpieczeñstwo jazdy. Minusem jest to, ze uda nie wspieraja sie na siedzisku co przy dluzszej podrózy moze powodowac pewien dyskomfort. Mam tu na mysli przykladowy dystans do Polski, ok.2500 km. gdzie odczucie zmeczenia ject nieuniknione, lecz przejazd 300 czy 500 km jednym ciagiem to przyjemnosc porównywana z dobrym seksem. Pozdrawiam wlascicieli tych pojazdów i zycze bezusterkowej bezpiecznej jazdy.

Pisałem rok temu o skrzyni biegów którą naprawiałem.Myślę ze był to przypadek,nie miałem go od nowości.Po roku użytkowania dość intensywnego przyznam że nerwy mi odpuściły po naprawie i jestem zadowolony z niego bardzo.Przestronny,wygodny,fajnie sie jeździ.Pojeżdżę jeszcze nim,bo jest fajny.Pozdrawiam

Witam właśnie nabyłem nissana almerę tino chciałbym się dowiedzieć czy można dostać polskie oprogramowanie jeśli tak to gdzie mogę znaleźć. Z góry serdeczne dzięki. Pozdrawiam serdecznie.

NISSAN ALMERA 2,2 DCI

Witam. Właśnie kupiłem tino 2,2dci mam pytanie czy jest możliwość nabycia programu w polskiej wersji językowej. Z góry serdeczne dzięki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

nissan almera tino 2.2 di

Witam mam swoją Alme 4 lata nie narzekam, ale pojawił się big problem szalejące obroty na jałowym biegu byłam u kilku cudotwórców, ale nic z tego, nie czujnik położenia wału, nie czujnik wtrysków, ostatnia diagnoza czujnik w pompie wart parę stów, proszę pomóżcie, może ktoś z Was miał takie problemy i je jakoś rozwiązał, dodam, że byłam w ASO ale też nie postawili diagnozy tylko może to może tamto... ; a stówki lecą;)

spreawdz ladowanie alternator pewnie

Jestem bardzo wdzieczny kazdemu z informacyjna przeczytane na moto.trojmiasto.pl . I z pewnoscia bedzie rozprzestrzeniac zdanie o swoim miejscu z ludzmi. Cheers .

Posiadam Tino 1.8 16V ben.-gaz

Posiadam to aułtko od 3 miesięcy i naprawde jestem zadowolony.Zamontowałem w nim gaz i jak narazie jeżdzi super jaki na benzynie tak i na gazie. Troche głośny i sporo pali ale to jak wszystkie japońce. Fajnie sie nim jeżdzi a co do dynamiki to też jestem zadowolony. Super aułto w tej klasie !!! POLECAM!!!!!

Tino 1,8 benzyna 2005r

Posiadam to auto od 5 lat sam sprowadziłem je z niemiec z salonu miało wtedy trzy lata i jeszcze 24 miesiące gwarancji, generalnie bez awarii, wymiana silniczka wycieraczek i nic więcej poza eksploatacją a jeżdzę dużo i nie tylko w kraju,po 8 latach eksploatacji trzeba zaglądać pod spód, pojawia się nalot rdzy czyli konserwacja ale nie ma tragedii, auto rewelacja jakby jeszcze je produkowali kupiłbym jeszcze raz taki sam model. nigdy mnie nie zawiodło

Tino 01' 2,2

Dziś zakupiłem Tino:) pierwsze wrażenie super! Proszę o instrukcję oraz o info. jak odmulić silnik do 2tyś. Mój długo kręci zanim odpali, czy to normalne? Pozdrawiam i do usłyszenia ... Kris kris470825@wp.pl

Tino 2.2 di 01'

Witajcie. Udało mi się odmulić auto wypłukałem w benzynie przepływomierz za filtrem powietrza. Pomogło. Ciągnie w każdym zakresie obrotów. Ale pozostaje problem z długim kręcenie przy odpalaniu auta. Czy ciepły czy zimny. Podwójne podgrzewanie świec nic nie daje. Odpalanie na wciśniętym gazie również.
W najbliższym czasie wymienię olej w silniku na półsyntetyk + filtr oleju. W tym momencie jest strasznie czarny, może to rzutować na odpalanie? Wymienię też filtr paliwa, może jest zabity i przez to też słabo odpala? Aczkolwiek podczas jazdy przyspiesza super. Wymienię również filtr kabinowy bo był bardzo, bardzo brudny! Szyby parowały, słabo nagrzewało się wnętrze.
To na tyle. Odezwę się co mogło a co nie, czekam na wasze propozycje. Słyszałem też, że powodem słabego odpalania może być rozrusznik, że trzeba go oczyścić. Akumulator nie jest nowy ale wydaje się być dobry. Rozrusznik kręci cały czas tą samą prędkością, nie spowalnia. Może uda mi się podmienić akumulator od brata na chwilę do sprawdzenia.
Czekam na wasze sugestie i opinie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

TINO 1,8 2005r.

Witam.Tydzień temu zakupiłem Tino z 2005 roku sprowadzone z Holandii.Czy jest możliwość zakupu instrukcji w języku polskim? Czy jest możliwość wgrania nawigacji polskiej? Czy można założyć gaz i jak się sprawdza?

Super

od 1970 roku jest to mój 14sty samochód i najlepszy jaki miałem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Almera Tino 1,8 b opinia

Kupiłem Tino( z 2001 roku ) już zagazowana na sekwencji od momentu kupna zrobiłem nią około 60 tys, nie wiem ile wcześniej naprawdę przejechała jestem jej 3 właścicielem, gdy ja kupiłem licznik wskazywał 150 tys. Bardzo fajne autko, dobrze chodzi na gazie, instalacja gazowa założona w 2005 roku. Jeżeli chodzi o wady to jak na te lata jest ich naprawdę mało: oprócz tego co pisali inni, ze silnik zużywa trochę oleju, zauważyłem, ze jest w nim za słaba jak na gabaryty pojazdu dmuchawa nawiewu powietrza, następna spraw to nie cofająca się linka pokrętła nawiewu powietrza oraz centralny zamek( chodzi mi o przetarcie gumek na kluczyku do włączania centralnego zamka. Innych wad jak na razie nie zauważyłem i mogę śmiało polecić innym ten samochodzik.

Nissan Almera Tino rok 2001

Witam,,Jezdzilem Nissanem Almera Tino 2,2 Disel od nowosci zrobilem nim 272 tys km,po Niemieckich drogach,,zadnych napraw ,tylko oleje na czas ,,polecam te auta bez awaryjne ,obecnie sprzedalem to autko bratu w Polsce ,jest zadowolony

tino diesel 2003

panowie ja kupiłem Tino z przebiegiem 144 tys teraz ma 165 tys wymianiam olej co 15 tys i nigdy nie dolałem kropli oleju. Ja osobiście jestem zdziwiony tym co piszecie chociaż byłem przygotowany na dolewanie znając opinie użytkowników. Pewnie w tym temacie jestem farciarzem ;-)

tino 1,8 114km

autko super wygodny bezawaryjny mam go dwa lata od pięciu lat na gazie sekwecji pali 10 l gazu oleju nie bierze przynajmniej na razie jestem mega zadowolony

TINO 2,2 dCi 2004r

Posiadam Tinę od 5-ciu miesięcy kupiona z przebiegiem 300 tyś. Auto całkowicie niezawodne, spalanie od 6.5-8 na trasie i 8.5-10 w mieście. Wentylacja i klima super, bardzo komfortowa i pakowna. Doskonałe prowadzenie, silnik bardzo dynamiczny i elastyczny. Przez ten okres zregenerowałem tylko alternator, oleju nie bierze ani grama. Tino przez swoją niezawodność napewno jest tańsze w utrzymaniu niż Scenic czy C-max do tego wyposażenie standardowe bije konkurencję na głowę, przykładowo nieoceniona kamera cofania

A ja przejechalem juz prawie 100 tys. na gazie bez problemow owszem bierze olej jak kazdy,a co do wycieraczek to trzeba nie doposcic do zacierania sie mechanizmu ramion na bolcach to nic nie dzieje sie wtedy z silnikiem.Jezeli wycieraczki zaczynaja wolniej pracowac to nalezy wymatowac caly mechanizm wybic bolce prowadzace wyczycsic i przesmarowac.

Jan

Moje tino chyba ma spadek napięcia podczas jazdy zegar dostaje maleja istna dyskoteka . Moze ktoś ma informacje jaki jest problem
.