No a co z Kieratem?

Panie Andrzeju, pańska impreza popularnością zaskoczyła chyba zarówno pana jak i innych organizatorów. W pierwszym Kieracie wystartowało 18 uczestników a teraz najprawdopodobniej weźmie udział już około 200. Myślę bowiem, że pan i władze Limanowej dołożycie wszelkich starań ażeby umożliwić start nawet tym z listy rezerwowej. Ja załapałem się w ostatnim momencie.
Proszę nam powiedzieć czy tegoroczna trasa zdubluje tę zeszłoroczną? A poza tym porównując z Harpaganem czy będzie ona równie trudna nawigacyjnie?
Ciekaw jestem ile osób z forum słyszało o Kieracie oraz ile ma zamiar w nim wystartować. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: No a co z Kieratem?

Ja słyszałem że trasa ma być inna, i że będzie mało asfaltu w tym roku. No ale sam jestem ciekaw gdzie nas pokieruje Wesoły Jędruś, a może coś zdradzi?

To, co mogłem zdradzić, znalazło się już w informacjach na kieratowej stronie. Trasa nie będzie w żadnej części powtórką z roku ubiegłego (no może poza samym wyjściem z bazy). Czy będzie trudna nawigacyjnie, ocenią uczestnicy. W każdym razie punkty nie będą złośliwie poukrywane. Na trasie nie należy spodziewać się długich monotonnych przelotów po asfalcie. Przewyższeń trochę więcej niż w Sierakowicach, bo to jednak góry, ale i limit czasu większy. Przygotowani byliśmy na liczbę uczestników do 150, ale prawdopodobnie, jak będzie 200, też sobie poradzimy. Więcej to już chyba przyjąć nie damy rady. Przynajmniej nie w tym roku. Pozdrawiam.

No proszę, coraz więcej znajomych pojawia się na liście chętnych do wzięcia udziału w Kieracie! Panie Andrzeju na pewno dacie sobie radę ze wszystkimi. Pozdrawiam!