Noc Księgarń z Anią Shirley

Temat dostępny też na forum: Noc Księgarń z Anią Shirley
Jakże się cieszę, że żyję na świecie, w którym istnieje październik! - mówi Ania Shirley, bohaterka znanego na całym świecie cyklu o "Ani z Zielonego Wzgórza" (również "Anne z Zielonych Szczytów" w najnowszym tłumaczeniu Anny Bańkowskiej). My także kochamy miesiąc złotych liści i dojrzewających winogron - m.in. za długie wieczory z kubkiem herbaty i ulubioną książką w dłoni. Nieprzypadkowo, bo ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W dzień nie kupisz niczego poważnego więc po co jeszcze tłuc się po nocach. 90% pozycji w księgarniach to zwykłe śmieci nie warte wyciągnięcia ręki. To poziom "pisactwa" z ostatnich 8 lat.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Niestety, mam takie samo zdanie odnośnie współczesnej literatury

Ania Shilrley była moja idolką w czasach dziecięcych i mieszkam w Gdańsku. Dla mnie Gdynia jest zbyt daleko. Poza tym mam identyczne zdanie odnośnie wydawanej ostatnio literatury co Ty. Można się pogubić wśród zalewie tandetnej literatury gdy szuka się czegoś wartościowego. I tak jest od dawna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Wav.Forms: Solomun (8 odpowiedzi)

Solomun to międzynarodowo uznany i wielokrotnie nagradzany DJ oraz producent pochodzący z...

Wisłoujście 2024 (8 odpowiedzi)

Festiwal Wisłoujście to największe polskie wydarzenie poświęcone rodzimej scenie muzyki...

Wernisaż wystawy rzeźby Andy Kov Moments (10 odpowiedzi)

Zapraszamy na wystawę rzeźby Andy Kov - Moments na Skwerze orzy Stawie Subisława, róg ul. Kupały...