Nocne kluby i dyskoteki. Tak imprezowano w latach 90.

Opinie do artykułu: Nocne kluby i dyskoteki. Tak imprezowano w latach 90..

Ostatnio pisaliśmy o hucznych imprezach w gdańskim Cristalu, dziś rozwiniemy temat i pokażemy, jak na początku lat 90. prezentowały się najpopularniejsze trójmiejskie nocne kluby i dyskoteki.

Po przełomie w roku 89., kiedy w Polsce mocno poluźnił się obyczajowy gorset, kluby dla dorosłych powstawały jak grzyby po deszczu. Nie wszystkie uchodziły za te "niegrzeczne" - zdarzało się, że zwyczajna dyskoteka była tak nazywana, choć urządzano w niej głównie potańcówki.

Romantica ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawrocony

A kto za was Pamieta Carevelle u Nikosia Skotarczaka w Jelitkowie.Hades w Posejdonie Sinbada takze Maxima w Gdynii.Oczywiscie Atrium u P. Aszyk

POZDR,
Byly Gangsta z Jelitkowa/80-89 ktory po wyjezdzie za Weilka wode wzial sie do Uczciwej roboty
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

afrodyta

Wspomnienie lat 80 !! rok 1984 23 pazdziernika zatanczylismy tylko raz milosc mojego zycia stracilismy kontakt na 30 lat w tej chwili mamy 53 i 59 lat jedyne nasze marzenie jechac do Sopot i zobaczyc miejsce gdzie stala Afrodyta . przezyc te noc jeszcze raz i love you so much , baby
Basia
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiłaś

Trabanta turbo 4×4
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakoś mało tych lokali

widać autor albo za młody, albo po dobranocce siedział w domku... Bywałam we wszystkich wymienionych plus jeszcze chyba w 30+ więcej działających w latach 90tych od Faltoma zaczynając przez Nikiego w Sopocie a kończąc na... tu właśnie mam dylemat... ;))
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

alga nocny klub sopot

To byly czasy,w latach 80 ,podczas dyskoteki miedzy 17-21.00 na telewizorach wtedy lecial film z vhs supermenka ,chyba z mloda aktorka Kim cattral,czesto w trakcie dyskoteki w tych godzinach wpadal na rozrobe (bolo) z ulicy bieruta,obecnie haffnera.Wtedy premiere w polsce w tym klubie miala piosenka diany ross(eaten alive)-swiezo przywieziona z berlina Zach.na singly.To byly czasy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

nocny klub i dyskoteka akwarium w latach 80(gdansk wrzeszcz)

To byly czasy,podloga podswietlona,szklana,kolumny glosnikowe niecale 05m.nad glowa.Miejsca do siedzenia wokol podlogi szklanej(ala wneki-intymne).Jak ktos zginal w tym klubie pod koniec lat 80,to klub znajdujacy s is przy glownej ulicy .grunwaldzkiej w gdansku wrzeszczu.To zamkneli I juz wiecej nie otworzyli(bardzo dobry klub I dyskoteka w tamtych latach.Ocena klubu od 1-6.Dalem 5.Nostalgia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trops Gdańsk

Piękne czasy. Najpierw bilardzik i disko w Tropsie w Oliwie, potem o 2 w nocy do Balladyny, a o 4 do Maxa we Wrzeszczu. I tak co weekend. To było życie, a nie teraz jakieś twarzoksiążki czy inne instagówna ;)
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

In da club w letniewie na szklance:)))
To były balety:)
Pozdro dla bywalców:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hehh prywatka z radiem arnet...mała byłam,ale nagrywałam na kasety magnetofonowe najnowsze hity:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

żak

tylko Zak na Długiej!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

domki szwedzkie

A z bungalowa szlo się do domkow szwedzkich z laskami nie opodal teraz to tam trawa rosnie i nic wiecej fajny hotel był
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

do Wenusa ?

pamiętam :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taa

Cieplym w 124
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Stodoła" na Chełmie dla małolatów, a starsi potem szli do "Kosmosu" na ul.Worcella. Ktoś pamięta ?

Koniec lat 80-tych.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0