Nocne kluby i dyskoteki. Tak imprezowano w latach 90.

Opinie do artykułu: Nocne kluby i dyskoteki. Tak imprezowano w latach 90..

Ostatnio pisaliśmy o hucznych imprezach w gdańskim Cristalu, dziś rozwiniemy temat i pokażemy, jak na początku lat 90. prezentowały się najpopularniejsze trójmiejskie nocne kluby i dyskoteki.

Po przełomie w roku 89., kiedy w Polsce mocno poluźnił się obyczajowy gorset, kluby dla dorosłych powstawały jak grzyby po deszczu. Nie wszystkie uchodziły za te "niegrzeczne" - zdarzało się, że zwyczajna dyskoteka była tak nazywana, choć urządzano w niej głównie potańcówki.

Romantica ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziennikarstwo schodzi na psy

Nie wiem co ostatnio dzieje sie z waszymi dziennikarzami ale powoli juz nie maja co pisac, co powoduje wysyp takich jak ta historii. Niestety Pani Alicja to juz bije ich wszystkich na glowe. Jak nie artykol o zaprzyjaznionym lekarzu to jakis masakryczny chlam o latach 90 trzymacie mnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 48

Imprezy lat 90

A pamiętacie zabawy w "STERZE", "ŻAKU" to są piękne wspomnienia. Pozdrawiam wszystkich z tamtego okresu.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hehe. Prawda w oczy kole ??
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ciągnęły przez papierek??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Arnet

Pewnie że pamiętam to było zarąbiste pozdrawiać znajomych na żywo w radiu i bawić się na parkiecie
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fakt. Atrium , Sekwoja , Balladyna , Wysepka w akademikach , Cyganeria etc. Zreszta wtedy było ich pare i blisko siebie. Na dobra sprawę to w ciagu nocy można było być w każdej na chwile i czasu wystarczyło i kasy tez. A teraz? Żenada. Pozostał Uniqe albo jak kto woli.... Faltom.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

babciami..?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeszcze Relax i Sambia na Stogach :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kawiareton

a kto pamięta KAWIARETON? ostatnia prawdziwa kawiarnia (i pub) w Sopocie?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzieżby....

...w domu....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w Kwadratowej bywałem na początku lat 80

może inaczej się nazywała..?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pamiętam jak ją wybudowali.

Tadek miał na imię właściciel o ile pamiętam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To byly czasy

Wrzeszcz pod kominkiem,akwarium,muza na zywo
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ważny świadek historie

Bo Kosycarz robił zdjęcia nie tylko przy okazji ważnych wydarzeń, ale fotografował codzienne życie. Gdyby nie Jego archiwum bylibyśmy o wiele ubożsi. Cieszny się, że go mieliśmy (zdjęcia są od Kosycarza ojca). Teraz kazdy pstryka 50 fotek na gidzinę i za pól roku nie pamięta gdzie je ma - czy w starym telefonie, czy na komputerze...wtedy klisza była cenna i każde zdjęcie było przemyslane, nikt nie fotografował odbicia d..py w lustrze, albo butów
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

wystarczyło poczęstować marlboro i postawić krem sułtański xD
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak leciała Gorączka Sobotniej Nocy to lokale taneczne / dyskoteki były już od dawna.

Forty, Kaponiera, Żak, Stodoła, Kameralna, Helicon, Cyganeria, Baladyna, Rudy Kot, Palowa Dominkańska, Wenus, Atrium, Amazonka, Ed, TIP TOP, Romantica, Rondo, Jachtowa, Rybacka, Morska, Złota Podkowa, Marysieńka, Z 10 dancingów i wiele wiele innych od Morenki po Camenę na Przeróbce... Plus kluby studenckie ze sławnym Medykiem czy Kwadratową na czele:-)

Z własnej roboty Victoria Club na Slavatorze:-)
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma.

Ostatni poległ Crystal.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja ja ja .....!!!!!!!!!!!!!

to moje tereny!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

i kwadratowa szczeka .........

:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0