Nocne kluby i dyskoteki. Tak imprezowano w latach 90.

Opinie do artykułu: Nocne kluby i dyskoteki. Tak imprezowano w latach 90..

Ostatnio pisaliśmy o hucznych imprezach w gdańskim Cristalu, dziś rozwiniemy temat i pokażemy, jak na początku lat 90. prezentowały się najpopularniejsze trójmiejskie nocne kluby i dyskoteki.

Po przełomie w roku 89., kiedy w Polsce mocno poluźnił się obyczajowy gorset, kluby dla dorosłych powstawały jak grzyby po deszczu. Nie wszystkie uchodziły za te "niegrzeczne" - zdarzało się, że zwyczajna dyskoteka była tak nazywana, choć urządzano w niej głównie potańcówki.

Romantica ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To byly czasy

Wrzeszcz pod kominkiem,akwarium,muza na zywo
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ważny świadek historie

Bo Kosycarz robił zdjęcia nie tylko przy okazji ważnych wydarzeń, ale fotografował codzienne życie. Gdyby nie Jego archiwum bylibyśmy o wiele ubożsi. Cieszny się, że go mieliśmy (zdjęcia są od Kosycarza ojca). Teraz kazdy pstryka 50 fotek na gidzinę i za pól roku nie pamięta gdzie je ma - czy w starym telefonie, czy na komputerze...wtedy klisza była cenna i każde zdjęcie było przemyslane, nikt nie fotografował odbicia d..py w lustrze, albo butów
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

wystarczyło poczęstować marlboro i postawić krem sułtański xD
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak leciała Gorączka Sobotniej Nocy to lokale taneczne / dyskoteki były już od dawna.

Forty, Kaponiera, Żak, Stodoła, Kameralna, Helicon, Cyganeria, Baladyna, Rudy Kot, Palowa Dominkańska, Wenus, Atrium, Amazonka, Ed, TIP TOP, Romantica, Rondo, Jachtowa, Rybacka, Morska, Złota Podkowa, Marysieńka, Z 10 dancingów i wiele wiele innych od Morenki po Camenę na Przeróbce... Plus kluby studenckie ze sławnym Medykiem czy Kwadratową na czele:-)

Z własnej roboty Victoria Club na Slavatorze:-)
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma.

Ostatni poległ Crystal.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja ja ja .....!!!!!!!!!!!!!

to moje tereny!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

i kwadratowa szczeka .........

:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kapeć......

Kaponiera..to był lokal ,super miejsce ,piwnice normalna fortyfikacja i setki uśmiechniętych ludzi i jakoś nikt nikogo nie zadeptał przez panikę..
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kto pamięta na przeróbce Kamenę albo karczme ?? ;)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Były dyskoteki....

już w latach 70tych powstało ich kilka. To po sukcesie filmu GORĄCZKA SOBOTNIEJ NOCY. Travolta na ekranie kina tańczył na podświetlanej podłodze.
A potem w MORENCE ja tańczyłem na podświetlanej podłodze.

A teraz powstają małe barki, tam można tylko jeść, ale tańców nie ma.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

A pamietacie prywatke z radiem Arnet.

Tam byly imprezy i mozna bylo w radiu na zywo pozdrowionka przesylac.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 2

Były dyskoteki....

A dzisiaj tylko jadłodajnie. Małe bary z cienkim jedzeniem. Jest ich coraz więcej....
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cisowianka to była klasyka !
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ktoś pamięta paradis w brzeźnie i balladyne, cyganerie? Ech działo się, mimo tego, że pracowało się wtedy w soboty.W piątek impreza do rana, potem prysznic, kawa i do pracy. A wieczorem znowu na parkiet. Źyło się tak wesoło, a dzisiaj? Źal tych lat i tego co minęło.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 1

i kobiety były wtedy zgrabne, szczupłe i mniamusne

nie te dzisiejsze grubasy po smieciowym zarciu
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 10

Lokale lat 90

Wspomne jeszcze o barze caro w grand hotelu ;;;bungalow pierwsza knajpa co dostala pozwolenie do godziny 6 bawilismy sie nie raz do 9 ;cala gastronomia z calego trojmiasta zjezdzala o 4 na impreze i sie dzialo ;;
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lokale lat 90

A kto pamieta extra hotel marine i jego gosci ;;oczywiscie o rokim w lazienkach polnocnych nikt nie wspomnial bo tam chodzili arabowie i nasze dziewczyny niestety
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gorączka Sobotniej Nocy...

to film z Travoltą. Po nim zaczęły powstawać dyskoteki jak grzyby po deszczu.
MORENKA jako pierwsza miała podświetlaną podłogę, jak w kultowym filmie.
To było około 1979 roku, może trochę później ?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fantom Sopot :)
A kto pamięta dyskoteki na Stogach ?
SAMBIA, RELAX, JACHTOWA ?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1