Nocny "KOWAL"

Czy ktoś wie,gdzie,z której strony dochodzą wieczorno-nocne stukania !? Brzmi to jak kafar bijący pale!
Na Zalesiu słucham tej kołysanki już od kilku tygodni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie o to samo chciałem zapytać :) w dzień cisza a wieczór i noc stukanie. Może w Porcie DCT ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też dzisiaj to słyszałam na ul. Rozłogi o godz. 3 w nocy. Dziwne to jakieś. To na pewno nie jest z dct. gdzieś bliżej.

Damen po drugiej stronie Wisly.

Mieszkam w bloku naprzeciw Damen-u i to raczej nie to.. Dźwięk dochozi z północy, od strony morza. Ale może się myle :)

Może ruskie coś ćwiczą
tszaby Antoniego spytać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To może wbijają pale pod nowe inwestycje w porcie. Teren grząstki to by się zgadzało
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez mam takie wrazenie.

Tylko dlaczego w nocy? To jest zakłócanie nocnej ciszy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rano też często słychać w godzinach 5-7 dziś również chociaż, już nie tak głośno

Halasy dochodzą od strony ul. Kontenerowej gdzie są budowane hale przemysłowe. Hale te mają być budowane na całym terenie tzw. pól irygacyjnych w kierunku wschodnim aż po skraj lasu. Hałasy które obecnie dochodzą 24.godz. na dobę to już jest skandal ale co będzie, gdy budowa hal zacznie się przesuwać w kierunku wschodnim w stronę zabudowy mieszkalnej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nocny "KOWAL"

W dct. Jest to odgłos odkladania na kei przez suwnicę nabrzeżową (sts) klap ładowni statku. Hałas jest taki jakby klapa była zrzucana z 30 metrów a w rzeczywistości jest odkładana,, delikatnie " bo nie można jej uszkodzić. Dźwięk jest taki ponieważ jest to kilkadziesiąt ton.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

krawcowa (4 odpowiedzi)

Witam, czy na naszej dzielnicy jest krawcowa? sprawa dotyczy : skrócenia nogawek w spodniach typu...

stogi (16 odpowiedzi)

Stogi to wspaniała dzielnica!!!!