Norwegia

Witam, poszukuje ludzi ktorzy wczesniej jezdzili do pracy do Norwegii na sezon.
Mam pomysl, zeby jechac "na pałe" i na miejscu czegos szukac.
Byle co: zbior owocow, sprzatanie ulic, malowanie domow.
Zalezy mi na bardzo szybkim i pewnym zarobku.
Angielski znam biegle, wiec moge pomoc z jezykiem.
Nie chce jechac sam, wiec chetnie bym sie zabral z kims kto sie wybiera i juz wczesniej pracowal w Norwegii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Norwegia

Ja gdzieś słyszałam że nie można sobie od tak pojechać do Norwegii do pracy. Trzeba mieć wcześniej pracę załatwioną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mozna chyba ale do trzech miesiecy.
Wiem bo kiedys mialem znajomego ktory jezdzil wlasnie w ten sposob, na okres wakacji.

Norwegia jest za droga, żeby zbyt długo tam siedzieć bez roboty. Aczkolwiek zielonego pojęcia nie mam, gdzie szukać pracy w Norwegii z Polski.

latam co rok na wakacje do Alesund do pracy,więc problemu z siedzeniem tam bez roboty nie ma Ps.Na koniec czerwca znowu wylatuje

poszukuję pracy w branży stoczniowej w norwegi ale bez znajomości języka jak macie jakieś namiary to proszę o namiar

dajcie namiar na jakąś pracę :O

Namiar na pracę w Norwegii jest cenny jak góra złota. Chyba nie myślisz że ktoś się bezinteresownie podzieli robiąc sobie konkurencję ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

No poIaczek na pewno sie nie podzieli, jeszcze bedzie chcial zaplate ze (niepewny) namiar.
Łotysz, Bułgar, Słowak od razu informuje znajomych, próbuje ich ściągnąc do siebie (nieważne czy to UK, Norwegia, czy USA) - krewni, znajomi są na pierwszym miejscu.
A poIaczki wiadomo, kto żył/żyje na emigraci ten wie, że tylko rodak cię wydyma bez wazeliny w ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

polaczek sie podzieli ;) ,ale jak wyjedziesz i nie sprawdzisz sie poniesiesz koszty i znowu polaczecz spie....lil i wje...al go w koszty . Do siebie ciebie nie wezme bo mieszkamy we 4 i placimy 2,750 zl mce za pokoj plus zarcie paliwo i takie tam

Własnie dlatego kraje powinny zamykać granice na imigrantów. Bo są jak karaluchy, jak pojawi się jeden to zaraz cała rodzina sie zwala. I nie mozna już nawet do Norwegii pojechać, żeby nie natknąć się na pijane polactwo

a czy moglbys napisac na maila do mnie?
napisac co to za praca itd?

Rok temu tak pojechalismy i ciezko bylo. Coraz wiecej polakow i obcokrajowcow jest tam w sezonie do pracy. Mozesz pracy szukac ale to juz w styczniu. Teraz to szkoda czasu. Chyba ze chcesz szukac i zwiedzac to polecam ale nie licz ze zarobisz;)

dobrze jest się skontaktować z Polakami mieszkającymi w norwegii. Odwiedz jakąs strone Polonii w Norwegii (np: http://stavanger.pl , http://eoslo.pl , bergen24.pl ) i napisz że szukasz pracy...mojemu koledze pomogli.

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...