Nowa porodowka. UCK. Opinie

Witam, prosiłabym o opinię kobiety które urodziły w nowej porodówce. Najfajniej by było gdzy np wypowiedziała się mamusia która rodziła w "starej" i "nowej klinicznej". Rodzilam dwa razy na Zaspie. Trzecie też tam chciałam ale przyznam że kusi mnie trochę wysoki standard i miałabym ciut bliżej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy duży jest ruch na porodówce? Nie było problemu z przyjęciem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie wróciłam z UCK i zarówno opieka położniczo-lekarska jak i warunki - bardzo dobre. Jedyne, co mi przeszkadzało, to szum klimatyzacji, w nocy dość mocno słyszalny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

W jakim języku Ty w ogóle piszesz? Tępe płata figla, odczytane ciężarne? Masz palce grube jak serdele i nie trafiasz?
Do pisania w internecie powinien być krótki egzamin wstępny do odsiania przychlastów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

To trzymam kciuki żeby jak najdłużej było ok :-D, a pozniej luzik z miejscem ;-)
Powodzenia i dawaj znać :-)

38 tc +2 dni, cukrzyca ciążowa na insulinie, dlatego muszę być szybciej w szpitalu, ale na szczęście na razie jest wszystko ok :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przerazajace o___o
A który TC jesteś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brak miejsc. Przełożyli mi przyjęcie o tydzień, bo mam dobre wyniki i stwierdzili, że bez sensu, żebym tyle w szpitalu czekała na poród. Nawet mnie to ucieszyło, tylko boję się,żeby za tydzień nie było takiej samej sytuacji, bo wtedy już będzie bardzo blisko terminu, a nie mogę mieć "przenoszonej" ciąży.

Kilka dni temu i z uck i z zaspy odsyłali, takie oblozenie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jak, przyjęta? Możesz powiedzieć, czy są dziś miejsca na patologii?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warunki na patologii są bardzo dobre. Sale są jedno lub dwuosobowe z samodzielnymi łazienkami. Jest też pomieszczenie kuchenne z czajnikiem, małą lodówką i mikrofalą.
Położne bardzo ok, z reguły miłe i pomocne, lekarze raczej też.

Re: Nowa porodowka. UCK. Opinie

A czy ktoś wie, jakie warunki są na patologii ciąży? :) W środę mam planowe przyjęcie i jestem ciekawa jak jest na oddziale. Ile osobowe sale? Jak z personelem? Etc.

"odczytane" xD
Weź się już nie kompromituj więcej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

To chyba rozsądne jechać najbliżej...nawet w "łatwej" ciąży.

Ja rodziłam w lutym i po porodzie leżałam z małym 10 dni przeszłam chyba cały personel i nie mam żadnych uwag na porodówce też przeszłam kilka położnych i też nie mam do czego się przyczepić. jak najbardziej polecam uck
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat mam bardzo podatek doświadczenia z różnymi szpitalami.
Jak ktoś potrzebuje pomocy to szuka jej najszybciej i najbliżej a nie blokuje miejsc innym miejscowym rodzacym. Jeżeli ciąża nie jest powikłana
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak, jeśli zrobi Ci się lepiej.... Czasami tępe płata figla, Pani się to pewnie nie zdarza... Cóż za odczytane ciężarne na tym forum.. Fiu fiu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

"Mam nadzieje że nie załapie się Pani na znieczulenie"??? Co to za tekst? Jeśli komuś życzysz czegoś takiego to od razu widać, że jesteś zwykłą kurką bez szkoły z kompleksami

Ps. Skórcze :DDDDD
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja rodziłam naturalnie, mąż dostał 14 dni opieki na mnie od lekarza rodzinnego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każda osoba ma prawo do przeżywania emocji na swój sposób, logiczne że przed porodem jest stres, jak przed każdym ważnym wydarzeniem, zwłaszcza że w całym kraju są problemy na porodówkach, kobiety odsyłane.
Jestem w szoku jak czytam taki komentarz o zes*** czy nadzieii aby rodząca nie załapała się na znieczulenie, jak można tak się zachować, szok. Nie jestem matką i nigdy nie będę, ale w życiu nie spodziewałabym się tak chamskiego tekstu ze strony osoby która sama rodziła. Oby życie nie pokazało Tobie środkowego palca gdy będziesz szukać pomocy w szpitalu spanikowana. Pamiętaj nie życz drugiemu, co Tobie nie miłe.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mieszkam w Gdansku, a rodzilam w Gdyni i byly oczywiscie pytania, dlaczego nie Gdansk. Tam mialam akurat najblizej (ok. 10 km obwodnica), a do szpitali w Gdansku ponad 17 km przez miasto, wiec bez porownania, szczegolnie w godzinach szczytu.

Inne tematy z forum

Dowód dla dziecka czy paszport w krajach UE?? (24 odpowiedzi)

Dla dziecka 1,5 letniego potrzebny jest dowód czy paszport podróżując po UE?? Niby nie ma nic -...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (175 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (115 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...