Nowa porodowka. UCK. Opinie

Witam, prosiłabym o opinię kobiety które urodziły w nowej porodówce. Najfajniej by było gdzy np wypowiedziała się mamusia która rodziła w "starej" i "nowej klinicznej". Rodzilam dwa razy na Zaspie. Trzecie też tam chciałam ale przyznam że kusi mnie trochę wysoki standard i miałabym ciut bliżej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Właśnie jestem po porodzie w UCK. W kilku słowach: opieka na patologii ciąży na wysokim poziomie. Zdarzyła się jedna paskudna pani doktor i jedna niezbyt przyjemna położna, ale co do reszty - nie mam nic do zarzucenia. Cesarskie cięcie w bardzo przyjaznej i wspierającej atmosferze, zarówno położnik, anastezjolog, pani pielęgniarka no i pediatrzy - fantastyczni. Opieka na oddziale poporodowym - w części dla pacjentek po cesarce - równie fantastyczna. Położne cudowne, bardzo pomocne. Polecam każdemu ten szpital. W porównaniu do klinicznej (2,5 roku temu)- część personelu (położne) wymieniona. I to bardzo pozytywna zmiana, bo pamiętam wredotę niektórych na klinicznej właśnie. Może miałam szczęście i tak dobrze teraz trafiłam, ale mam nadzieję że wysoki standard opieki jest w UCK normą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nowa porodowka. UCK. Opinie

Jak jest teraz na Zaspie i UCK?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nowa porodowka. UCK. Opinie

Jestem bardzo zadowolona z opieki położniczej w UCK. Nie mam zastrzeżeń do żadnej z pracujących tam osób. Wszystkie położne były bardzo pomocne. Na szczególną pochwałę zasługuje Pani Kinga Stawowa. Poświęciła mi najwięcej czasu przy moich problemach z laktacją. Bardzo zaangażowała się w edukowanie mnie, jak poradzić sobie z trudnościami. Dzięki jej pomocy wyszłam ze szpitala bez obaw o to, czy poradzę sobie z karmieniem piersią. Pani Kinga ma ogromną wiedzę i wielkie serce. Życzę każdej rodzącej, żeby znalazła się pod tak fachową opieką.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uważaj na to rozwolnienie bo u mnie w sobotę tak się zaczął poród :D dopiero przy którym napadzie bólu brzucha mąż stwierdził, że może trzeba zacząć liczyć czas :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie pocieszasz... Mnie już z nerwów przed poniedziałkiem zaczyna brzuch boleć jak na rozwolnienie... Daj znać czy udało się gdzieś dostać dziś miejsce

Ja byłam dzisiaj na wywolaniu 9 dni po terminie na zaspie i niestety mimo szczerych chęci pani doktor nie udało się znaleźć miejsca nigdzie w Trójmieście jedynie Kartuzy albo Tczew , że z dzieckiem wszystko w porządku zdecydowałam się poczekać do jutra może się coś zmieni... Ale nie było miejsca w uck, na zaspie, w wojewódzkim ani w
Redlowie.. Jakaś masakra to co się dzieje teraz na porodówkach...

Rodziłam pod koniec kwietnia. Oczywiście braki kadrowe są zauważalne, ale nie mogę nic złego powiedzieć o tych, którzy tam pracują obecnie, bo bardzo się starają. Sama porodówka bardzo spoko, Panie pomagają jak.mogą, regularnie przychodzą sprawdzać postępy, podpowiadają co może pomóc przyśpieszyć poród, jak oddychać itp. Wadą porodówki jest prawie totalny brak zasięgu w telefonie. Oddział położniczy jest podzielony na zielony (ciąże i porody bez powikłań) i pomarańczowy. Ja leżalam na pomarańczowym i trochę im dałam w kość, bo miałam problemy z karmieniem i regularnie coś od nich chciałam. Położna Pani Sylwia i Pani Ola najlepsze na świecie, dzięki nim karmię naturalnie. Opieka bardzo dobra, jedzenie także, chociaż mogłyby być troszkę większe porcje. Byłam tam z tydzień i nikogo nie wyrzucali. Rodziłam drugie dziecko i z trzecim też na pewno wybiorę UCK.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

podejrzewam,że nie bo minęło już 5 lat od ostatniego porodu. A teraz przy nowych przepisach to pewnie każą sn przynajmniej spróbować. Powiem szczerze,że boję się i tego i tego...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drugie cc?

Mnie również wypisali po 3 dobach po porodzie z kompilacjami i nagłej CC. Więc zaczynam podejrzewać,że po prostu to jest standard. Ale żeby popędzać kobietę po tak ciężkich przeżyciach i operacji to już cios poniżej pasa. Bardzo współczuję. Ja na dniach rodzę swoje drugie dziecko, bardzo chciałam do UCK ale jednak chyba wybiorę Zaspę, skoro takie cyrki się dzieją. Pozdrawiam :)

oooo no to grubo.... ja już po terminie... w poniedziałek mam się zgłosić do szpitala, jeżeli nic się nie zacznie i chciałam jechać do UCK... rewelacja czytać coś takiego....a to moje pierwsze dziecko i panika jaka mnie otacza jest wielka...widzę, że małe szanse na dostanie miejsca w szpitalu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodziłam w sobotę. Obecnie jest tam jakiś Sajgon. Mnie wywalili do domu we wtorek mimo porodu z komplikacjami zakończonego cc. Dali mi pół godziny na opuszczenie pokoju stwierdzając, że na moje miejsce jest kolejka. W ciągu tego czasu 2x przyszła położna, raz lekarz i raz pani sprzątająca żeby mnie pogonić. Z noworodkiem i torbą, w piżamie czekałam na wypisy w pokoju odwiedzin 2h. Bez dostępu do np. przewijaka. Mały miał robione badania do książeczki już po tym jak nas wywalili z sali. Oczywiście jak już opuściłam salę to przestali się śpieszyć z wydaniem dokumentacji. Ogólnie to co tam się dzieje to jakiś skandal, brak personelu, nikt nie pomaga w laktacji - każda położna miała swoje zdanie na temat tego jak przystawić małego i czemu nie je. Doradcy laktacyjnego nie widziałam przez cały pobyt mimo, że położne wiedziały o problemach z karmieniem i że chciałabym się widzieć z doradcą. Po wyjściu ze szpitala okazało się, że mały ma za krótkie wędzidełko ale oczywiście nikt tego nie sprawdził podczas pobytu. Gdybym miała teraz wybierać to na pewno bym tam nie pojechała.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy są tu Panie ktore rodzily w maju/czerwcu w UCK? czy cos sie zmienilo jesli chodzi o "odsylanie z kwitkiem"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rodziłam w Wojewódzkim i opieka była na najwyższym poziomie, przemiły personel i bardzo fachowy, a socjal może nie powala, ale o niebo lepiej niż w samochodzie ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwukrotnie rodziłam w wojewódzkim i z całego serca polecam. Poród jak i opieka po porodzie bez zastrzeżeń.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się zgłaszałem po terminie ale na Zaspę, nie miałam żadnego skierowania tylko kartę ciąży i wszystkie dokumenty potrzebne do szpitala.
Do UCK chyba też możesz jechać, ciąża po terminie jednak jest jakąś nieprawidłowością nie powinni raczej robić problemów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem po terminie,w sobote mam zglosic sie do szpitala jesli do tego czasu nie urodze. Dr przekazala ,ze jesli ciaza jest po terminie to skierowanie ie jest potrzebne. Czy w takiej sytuacji zostane przyjeta do uck? Ktos zglaszal sje bedac po terminie?

Dzięki dziewczyny za Wasze historie :) To naprawdę pomaga w wyborze.
A powiedzcie jeszcze proszę jakie warunki panują na Zaspie? Ile dziewczyn w pokoju? Łazienka w pokoju czy na korytarzu? Mąż może wejść pomóc przy dziecku czy tylko w pokoju odwiedzin można się widzieć? Jak wygląda sala porodowa? Jakieś udogodnienia typu piłka, prysznic, mata? Jedna położna przypisana do porodu, na którą można liczyć przez cały czas jego trwania?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wiecie może jak UCK podchodzi do decyzji szczepienia dziecka w późniejszym terminie niż w pierwszych dniach życia? Chciałabym szczepić, ale po wykluczeniu przeciwwskazań, ponieważ ja oraz jedno dziecko mamy choroby, które maluch również może posiadać.
Dostanie się do specjalistów trwa i raczej nie załatwię tego bezpośrednio po porodzie. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji i wie jak to jest.
Będę wdzięczna za pomoc. :-)

A możesz napisać jakie rzeczy brałaś ze sobą do szpitala?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

jakie perfumy polecacie? (71 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...