Nowa ścieżka rowerowa - Bulwar Nadmorski w Gdyni

Temat dostępny też na forum: Sport
Niestety już została opanowana przez szalejących z zawrotnymi prędkościami ROLKARZY !

Zapewne jest to część przegoniona ze ścieżki na Brzeźnie...

Oprócz nich, spotkać tam można spacerujących z psami, spacerujących szukających cienia oraz dzieci w wypożyczonych przy Contrast'cie pojazdach.

Zapowiadało się tak pięknie :( !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Nowa ścieżka rowerowa - Bulwar Nadmorski w Gdyni

więc jeździj na terenie sopotu, biedny rowerzysto. tam jest tak z*******a kostka, ze na rolkach się nie da jeździć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo inteligentna propozycja - jeździj w sopocie bo tam się nie da...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

sciezka dla wszystkich... ,wiecej kultury,mniej chamstwa a nie bedzie wypadkow i wszyscy beda zadowleni,sama smigam raz na rowerze ,raz na rolkach jakos mi inni uzytkownicy nie przeszkadzaja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt nasz z Brzeżna nie przegania mamy ścieżkę z prawdziwego zdarzenia a nie namiastkę ścieżki jaka jest w Gdyni .A rowerzyści myślicie ze wszystko kręci wokół was więcej zrozumienia dla innych a będzie się lepiej nam żyło.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cóż rolkarzu/rolkarko - o ile rzeczywiście nim/nią jesteś, nie masz pojęcia niestety co piszesz.

1) "To jest droga rowerowa,prosze z niej zjechać" - cytat, który wylatuje wprost z megafonu policji na ścieżce ROWEROWEJ w Brzeźnie
12 czerwca 2011

2) 17.06.2011 policja "nawoływała do porządku" (żeby nie powtarzać poprzedniego zwrotu)

To, że na Ciebie nie trafili, nie znaczy, że ich nie ma.

I teraz kluczowe zdanie - Nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania.

Ja powiem tak - rowerem można jeździć naprawdę wszędzie - i po asfalcie, i po błocie, lesie, łąkach, szosach, szutrach.
Rolki tego nie wytrzymają, potrzebują gładkiej powierzchni - jest naprawdę mało, tym bardziej w Gdyni, miejsc gdzie można pojeździć.
Miejmy więc wyrozumiałość dla rolkarzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rolkarze jeszzcze przejdą, ale jak widzę ludzi którzy jadą slalomem tymi kładzikami to mnie krew zalew.
Takich ludzi trzeba bluzgać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pamiętajcie że nie można traktować równo rowerzysty i rolkarza.
W wątku niżej ludzie piszą że rowerzysta i rolkarz ma równe prawa. W takim razie zachęcam rolkarzy na jazdę po ulicy tak jak robią to rowerzyści. Droga ROWEROWA jest dla rowerzystów koniec i kropka.
Jak jadę na zatłoczonej drodze rowerowej i widzę na przeciwko rolkarza to jadę prosto i ani myslę żeby zjechać na bok. Co z nim się stanie to już jego problem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

baran :)

pajac!

To się kiedyś spotkam. JA 100 kg w ochraniaczach i kasku z głową 1,5m nad ziemią Ty-bez niczego i 2,5 m nad ziemią.. ciekawe jaki będzie efekt jak przywalisz lotem koszącym w asfalt swoją przemądrzałą łepetyną?.. kilku takich bohaterów już widziałem więc przemyśl to dobrze..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdynia Centrum (Międzytorze) - opinie i oceny (11 odpowiedzi)

Semeko Grupa Inwestycyjna S.A. wspólnie z należącą do grupy PKP S.A. spółką Xcity Investment...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...