To płatne parkowanie to kpina z mieszkańców. Czasem sm waliła mandaty i blokady za parkowanie na chodniku i brak 1,5 m przy Orłowskiej koło IX LO, a dziś postawili tam znaki Parking płatny. Chodnik oczywiście się nie poszerzył, a miejsca nie są oznaczone,
niestety to prawda...jeden wielki syf z tym parkowaniem.
Na całym Wzgórzu brakuje znaków itp. Są ulice gdzie na początku parkomat działa a na drugim końcu już nie...to płacić czy nie?
wszystko na ostatnia chwilę zupełnie jak cały rząd PIS
Wyprowadzam się z Gdyni. Bez żalu. Tu już nie daje się mieszkać. Teren zielony? Zabetonować. Ktoś ma samochód? Cyk płatna strefa. Jakieś sensowne inwestycje? Wystarczy farba.
opłaty za parkowanie, mało żłobków i przedszkoli, dziurawe jednopasmówki np. na wiczlino itp, najdroższe mieszkania, ciągłe podwyżki, brak skm na północ miasta, fenomenalna estakada i mega lotnisko
gratuluje,
dobrze, że sie wyprowadzam!
Brawo Panie prezydencie . Zamiast wybudować kilka parkingów to woli Pan sprzedać za grube miliony działki deweloperom. A parkingi bardzo by się przydały. Ale niestety w urzędzie miasta jest taka korupcja takie smarowanie siana pod stołem ze lepsze to niż zadbać o dobro mieszkańców. A mieszkańcy zapamiętają to i na wyborach wybiorą odpowiednio Inn władze.
Wniosek o abonament na haracz złożony elektronicznie 23 czerwca, wcześniej nie przyjmowali daniny za parkowanie bo dali sobie tylko dwa tygodnie. 40 połączeń nikt nie odbiera w ZDZ, ciekawe jaką kolejka przed. Pewnie będę musiał kupić bilet w parkometrze na cały dzień żeby kupić abonament.
Kontroler ma obowiazek nałożyć karę, czyli niedopełniania swoich podstawowych obowiązków służbowych co jest podstawą do zwolnienia, zgłaszajcie to i nagrywajcie
Większość miejsc postojowych nie jest prawidłowo oznaczona znakami poziomymi, czyli faktycznie opłaty za postój się nie należą! Ludzie nie płaćcie tam gdzie nie musicie!
Tylko od prawidłowo oznaczonych miejsc postojowych można pobierać opłaty. Znaki pionowe też nie wszędzie są ustawione, a jeszcze dzisiaj były częściowo zaklejone.
Jestem osobą zameldowaną i rozliczającą się w Gdyni, samochodu użycza mi rodzic - ale nie mogę wykupić abonamentu bo samochód nie jest na mnie :D Chyba do mieszkania będę wracać po 20 a wychodzić przed 8, aby zmieścić się w tym przedziale czasowym. To jest Kpina. W ogóle dlaczego ściągają Ci Państwo opłatę od mieszkańców danych ulic. Rozumiem, że można zawnioskować o legitymację, aby wrzucić ją za szybę i parkować do 200 metrów od miejsca zamieszkania. A jak już się wyjedzie poza ten obręb to się płaci - to jest dla mnie logiczne. Jednak bardziej niż 15 złotych miesięcznie to boli mnie fakt że nie mogę takiego abonamentu uzyskać. A gdzie ew. są płatne dobowe parkingi w Gdyni ? Gdzie mam parkować? Może za te pieniądze zrobicie jakieś płatne, chronione parkingi rowerowe?
Ale dlaczego miałbym jechać do Gdyni? Mieszkałem tu, wyprowadziłem się na bliską wioskę i wolę jechać do Sopotu czy Gdańska albo gdziekolwiek indziej... Przecież jak się porówna co można zwiedzać lub robić w Trójmieście, to Gdynia oferuje tylko oglądanie Daru Młodzieży (i to nie zawsze :-)), bo o akwarium, budach na Skwerze i reszcie badziewia nie ma co wspominać...
Tak więc zupełnie nie rozumiem 70% ludzi, którzy głosowali na szczura i nie zauważyli panującego tutaj od 10 lat marazmu ideowego i inwestycyjnego.
Bardzo dobrze
Pozbędziemy się wraków z małych miasteczek które zalegają miesiącami na Ul Warszawskiej i dzikim parkingu.
Ludzie nie zdają sobie sprawy ze tam jest strefa B .
Jak posypią się mandaty to będzie można spokojnie zaparkować ale misi się ich nazbierać
A potem odholowanie