Nowa stronka GER

Jak sie Wam podoba design i funkcjonalnosc nowej stronki GER ? http://rowery.gda.pl

Jedyny zal to ze cala spuscizna przeszlosci jest nie do odzyskania, forum i bazy danych. Zreszta strona nabrala ludzacego podobienstwa do innej popularnej obecnie stronki... w sensie merytoryczno-funkcjonalnym.

A jakie jest Wasze zdanie ?
Tak z ciekawosi.

sot, mozesz nie zabierac zdania w tym watku, dziekuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nowa stronka GER

stary design byl fajniejszy znacznie. obecnie nie ma zadnego designu.

Przyznaję, ze design jest "delikatny" i kilka rzeczy można poprawić, ale funkcjonalność tej strony jest dalece większa niż starej. Duże brawa, bo jest za co

Słabym punktem jest nowe forum, jednak to jak i kilka innych rzeczy myślę, że zostanie jeszcze poprawione i na pewno będzie lepiej niż jest, a czy strona dorówna/pokona poprzednią stronę... zobaczymy...

sympatyk napisał(a):

> Jak sie Wam podoba design i funkcjonalnosc nowej stronki GER ?

z przykrością dzisiaj go odkryłem ;-) Zbieżność rzeczywiście rzuca się w oczy :-)
Design designem, najważniejsza jest treść - jak już trochę jej przybędzie, to można pooceniać

pozdr

Cześć,

Fajnie, że pojawił się taki wątek. Jestem adminem tej strony i z chęcią wysłucham wszelkich opinii

Jeśli więc macie jakieś uwagi odnośnie zawartości modułów i komponentów to proszę o kontakt.

Czy uważacie, że "dziennik treningowy" jest dobrym pomysłem i warto z czegoś takiego korzystać przez WWW? O ile wiem nikt jeszcze tego nie stosuje w wortalach rowerowych.

Kolejne moje pytanie: czy linkować więcej wiadomości RSS?

Czy warto dodać czat umożliwiający rozmowę aktualnie zalogowanych ludzi (np. umawianie się na rajdy itp.)

Czy dodawać więcej tras rowerowych za pomocą http://tinygps.net ?

Proszę o komentarz.

ps. o jakich podobieństwach mówicie? serio, nie kumam. Zrobiłem stronę od podstaw aczkolwiek korzystałem z gotowych komponentów.

sympatyk napisał(a):

> A jakie jest Wasze zdanie ?
> Tak z ciekawosi.
>
> sot, mozesz nie zabierac zdania w tym watku, dziekuje.

i co zaspokoiłeś swoją ciekawość?

jedyne co zauwazylem to w sumie lepidarne odpowiedzi. Jak zwykle brak zainteresowania daje do myslenia.

Co coz, czekamy na dalsze zmiany i moze ktos tam wpadnie na pomysl jak z oracla przeniesc baze do mysqla :) i bedzie cala historia :)

No to zycze powodzenie w dzialaniu, czekam na dalsze aktualizacje do wersji finalnej.

Do zobaczenie na szlaku.

sympatyk napisał(a):

> jedyne co zauwazylem to w sumie lepidarne odpowiedzi. Jak
> zwykle brak zainteresowania daje do myslenia.
>
> Co coz, czekamy na dalsze zmiany i moze ktos tam wpadnie na
> pomysl jak z oracla przeniesc baze do mysqla :) i bedzie cala
> historia :)
>
> No to zycze powodzenie w dzialaniu, czekam na dalsze
> aktualizacje do wersji finalnej.

Do sympatyka
Nie przejmuj się brakiem zainteresowania, te maile które napływają do mnie to odzwierciedlają zupełnie co innego o czym Ty oczywiście nie wiesz i nie będziesz wiedzieć :)
Czy uważasz, że nasz administrator jest amatorem? to jesteś w wielkim błędzie!
Wiem kim jesteś i jak widzę złośliwości Ci nie brakuje. Przyjedz na rajd to wówczas podyskutujemy jeżeli będzie o czym.
Po za tym jest taka zasada za nim tu wejdziesz to najpierw należy się przedstawić, nie uważasz?
Na temat stronki to powiem krótko: jest bardzo funkcjonalna i o to nam chodziło. Wygląd to sprawa drugorzędna.

Niestety prawda jest taka, że im bardziej się starasz aby zrobić coś dobrego, za darmo, dla innych, tym bardziej dostajesz po tyłku od ludzi którzy chcieliby zrobić na tym samym biznes. Tak, to do Ciebie "sympatyk" :)

wlasnie dla powyzszych odpowiedzi prosilem sota/mbut o nie zabieranie dyskusji w tym watku.

Nie jest to zadna zlosliwosc z mojej strony. Na rajd nie przyjade bo za daleko mam, moze kiedys jak bede nad morzem na wakacjach.
Dlatego "sympatyk".

To tak przy okazji. Mam nadzieje ze niesprawilem nikomu przykrosci swoim watkiem, jezeli tak to przepraszam, nie mialem tego celu a jedynie poznanie opinii innych, niezwiazanych ze strona ludzi.

Pozdrawiam z Bydgoszczy
Sympatyk Artur

sympatyk napisał(a):

> Jak sie Wam podoba ......

Żal, smutek i rozpacz, to pierwsze wrażenie i postanowienie: nigdy więcej tam nie zaglądać !!!

Później refleksja: podobieństwo do innej strony jest wprost
I R Y T U J Ą C E !!!

A na koniec: przecież poznaję te "chwyty szefa" od 2002 i powinienem się wcale nie dziwić. Dziwię się tylko, po jaką cholerę piszę ten komentarz ?

Żałobnik

ile złośliwości w tym "cmentarniku", czlowiekowi nie dogodzi.
Stronka jest rewelacyjna!!!

A może ktoś w końcu zdradzi o jaką stronę chodzi? Czy to tak wieeeeelka tajemnica?

Fora na phpBB też wzajemnie oskarżacie o plagiaty?

zekker napisał(a):

> A może ktoś w końcu zdradzi o jaką stronę chodzi? Czy to tak
> wieeeeelka tajemnica?
>
> Fora na phpBB też wzajemnie oskarżacie o plagiaty?

to nie jest tajemnica www.rowery.gda.pl

Eeee... www.rowery.gda.pl podobna do www.rowery.gda.pl?
Coś tu się nie trzyma kupy.

Spokojnie, my dokładnie wiemy komu się nie podoba nasza strona. Ten ktoś o nicku "sympatyk" wcale nie jest z Bydgoszczy (adres IP można sprawdzić na kilka ciekawych sposobów o których nie wszyscy wiedzą).

Strona GER powstała aby ułatwić wymianę informacji pomiędzy uczestnikami rajdów GER. Robimy to z pasji bo lubimy jeździć (i dłubać przy kompie)

Niestety kilka osób widzi w tym biznes i już niedługo zapewne każą sobie płacić np. za wyświetlenie trasy fajnego szlaku rowerowego na mapie. ŻENADA! Nic więc dziwnego, że strona rowery.gda.pl wraz z tinygps.net jest dla nich bardzo niewygodna.

Parę słów od admina: walę to. Robię to za free dla wszystkich moich znajomych i prawdziwych sympatyków. Jeśli jednak złapię za rękę przy robieniu czarnego PR to sklepię maskę. Nie muszę się starać o klientów bo nie mam zamiaru na tym zarabiać. Zależy mi tylko na przyjaciołach, znajomych i sympatykach, którzy lubią jeździć na rowerze. GER zawsze zostanie darmowy i dla każdego kto zechce z nami jeździć.
EOT.

widze adminie.... ze kultura nie grzeszysz.

Żałobnik napisał(a):

> (...)

Frans, po co te anonimy, przecież wszyscy wiedzą, że to Ty :/

Żałobnik napisał(a):

> sympatyk napisał(a):
>
> > Jak sie Wam podoba ......
>
> Żal, smutek i rozpacz, to pierwsze wrażenie i postanowienie:
> nigdy więcej tam nie zaglądać !!!
>
> Później refleksja: podobieństwo do innej strony jest wprost
> I R Y T U J Ą C E !!!
>
> A na koniec: przecież poznaję te "chwyty szefa" od 2002 i
> powinienem się wcale nie dziwić. Dziwię się tylko, po jaką
> cholerę piszę ten komentarz

nikt Cię nie prosi abyś wchodził na tę stronę.....widzę, że bawisz się w anonima. Nie krytykuj wszystkich tylko weź się za jeżdzenie, bo z kondycją u Ciebie to nędznie:)

biker napisał(a):

> ile złośliwości w tym "cmentarniku", czlowiekowi nie dogodzi.
> Stronka jest rewelacyjna!!!

kolarz napisał(a):

> Żałobnik napisał(a):
>
> > sympatyk napisał(a):
> >
> > > Jak sie Wam podoba ......
> >
> > Żal, smutek i rozpacz, to pierwsze wrażenie i postanowienie:
> > nigdy więcej tam nie zaglądać !!!
> >
> > Później refleksja: podobieństwo do innej strony jest wprost
> > I R Y T U J Ą C E !!!
> >
> > A na koniec: przecież poznaję te "chwyty szefa" od 2002 i
> > powinienem się wcale nie dziwić. Dziwię się tylko, po jaką
> > cholerę piszę ten komentarz
>
> nikt Cię nie prosi abyś wchodził na tę stronę.....widzę, że
> bawisz się w anonima. Nie krytykuj wszystkich tylko weź się za
> jeżdzenie, bo z kondycją u Ciebie to nędznie:)

kolarz: a właśnie, że prosił !!! - a kręcę na rowerq jak do tej pory, nie tylko z GER-em

biker: nie odróżniasz uczucia żalu, od złośliwych uczynków i dlatego boję się wendety ze strony fundamentalistów GER-u tak samo rozumiejących świat - mimo, iż potrafią dobrze jeździć na rowerq, to brakuje im symetrii w zasadach moralnych z otoczeniem

"admin" : zapowiadasz bicie i choś nie chwytam twego "grypsu" to boję się, że mnie złapiesz

Flash: pudło, Frans jest odważniejsy niż ja i wątpię, aby krył się kiedykolwiek za anonimem !

Rzadko biorę udział w takich internetowych przepychankach, jednak ta "dyskusja" wyjątkowo mnie zniesmaczyła. Fundamentaliści GERu, wendeta, "symetria w zasadach moralnych z otoczeniem" (nb. - nawet jeśli słowo symetria zinterpretujemy jako harmonię, to i tak to ostatnie wyrażenie jest pod względem frazeologicznym gwałtem na języku polskim).

Obawiam się, że autor sam nie do końca wie, co ma na myśli. Może jednak sie mylę. Autorze, powiedz mi, na czym polega "brak symetrii w zasadach moralnych z otoczeniem"?

to brakuje im symetrii w zasadach moralnych z otoczeniem

czyli:

to brakuje im pedałów w kompletach korb z suportem ??

:)

ach te nowe słowniki ;)

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...