Nowe Kolibki

Nowe Kolibki powstają pomiędzy Gdynią a Sopotem, w miejscu które znajduje się blisko głównej arterii komunikacyjnej Trójmiasta, ale jednocześnie otoczone jest ciszą i spokojem jak na przedmieściu. Zaledwie kilka kroków jest stąd do lasu pełnego tras pieszych i rowerowych, niewiele dalej jest na plażę. Nieopodal powstającego osiedla znajduje się także rozbudowana galeria handlowa oraz ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najwyższa klasa

budownictwo bez zarzutu, każdy element wykończony starannie. Okolic też przyjemna: zielona, spokojna... naprawdę daje wytchnienie (szczególnie po trudnym tygodniu w pracy).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak oglądałem projekty, to nie zauważyłem aby miały być ekrany. Ale można samemu zweryfikować w poniższym linku; na dole załączniki z rysunkami

https://bip.um.gdynia.pl/roboty-budowlane,6434/budowa-odcinka-ulicy-spoldzielczej-wraz-z-rozbudowa-ulicy-bernadowskiej-w-gdyni,559144
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś co wie

Czy podczas remontu Bernadowskiej będą ustawiać ekrany dźwiękoszczelne przy torach?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zazdroszczę zapału albo wypłaty

mnie by się nie chciało wałkować w kółko tego samego tematu widząc te wszystkie heheszki :D chyba że dobrze płacą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Masz racje

rzesze niezadowolonych mieszkańców nie napisały żadnego komentarza o mieszkaniach za to kilkadzesiąt o Bosaku i strzelnicy? faktycznie dziwne. komuś ewidentnie zależy na tym żeby opluć okolicę trójmiejskiego parku, może to warszawka?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pociągi trochę słychać (z oddali) ale to nie jest żaden problem. W każdym razie pociągi nie są uciążliwe. Przebudowa drogi w zasadzie już się zaczęła. Wycięto drzewa i wytyczono trasę aż do CH Klif. Ale koniec tej przebudowy to pewnie dopiero za rok lub dwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś mi śmierdzi z tą strzelnicą

sama mieszkam na tym osiedlu i wiem, że nie mamy przez nią problemów. Nienaturalnie dużo komentarzy dotyczących strzelania i polityków ktoś tu napisał... Wydaje mi się że to konkurencja bo o ile strzelnica stoi to Bosak na pewno u nas nie mieszka. :D Wiedziałabym pierwsza, serio.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

A jak wyglada kwestia z pociągami? Bardzo często przejeżdzają w dzień i nocy? Wiadomo kiedy będzie planowany remont Bernadowskiej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

2021-04-19 09:28:38
Kilkanaście komentarzy z absolutną ściemą na temat hałasu. Powinni takich ludzi karać
Karać to można za pisanie nieprawdy. Uciążliwe odgłosy strzałów na Bernadowskiej to niestety przykra codzienność - powie ci to każdy, kto tu mieszka lub często bywa. Niestety wydaje się że deweloper nie interweniuje w tej sprawie w UM Gdynia, choć powinien w swoim dobrze pojętym interesie (apele i prośby mieszkańców władze Gdyni mają w nosie). Może, mimo uciążliwości strzelnicy mieszkania sprzedają się wystarczająco dobrze. Szkoda, że nikomu do tej pory nie udało się skutecznie zablokować działalności strzelnicy bo Bernadowska to jedno z najfajniejszych miejsc do mieszkania w Trójmieście a osiedle jest piękne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe, która firma stosuje takie metody

Kilkanaście komentarzy z absolutną ściemą na temat hałasu. Powinni takich ludzi karać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Spokojnie,nowi sąsiedzi się wprowadzają i będziemy wytrwali w dążeniu do ciszy i spokoju w okolicy :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również pozdrawiam przyszłych sąsiadów.Spokojnie,będziemy wytrwali i damy sobie radę ze strzelnicą.Nie ma takiej opcji żeby takie kuriozum funkcjonowało dalej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to może tvn uwaga w sprawie strzelnicy?

Jeśli UM nie potrafi sobie z tym problemem poradzić (lub raczej - nie chce).Ja również kupiłem tam mieszkanie i uważam że ta strzelnica to jakieś nieporozumienie.Kto na to pozwolił?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chodźcie wszyscy

zdemaskujmy Janusza od komentarzy o strzelnicy :D z konkurencji Górskiego podejrzewam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Konkurencja na 100%

wystarczy zobaczyć w jakim tempie i ilości pojawiają się odpowiedzi... Janusze deweloperki ewidentnie obserwują to forum kilkanaście razy dziennie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przez ostatnie dni faktycznie jest cicho - być może lockdown/słaba pogoda i może strzelnica nie działa, ale nie zawsze tak jest. Mieszkam w NK już trochę czasu, wychodzę kilka razy dziennie z psem albo siedzę w ogrodzie i kiedy strzelają (bo jasne, że nie 24h/dobę), to zdecydowanie słychać. Wkurzające. A jak się pójdzie głębiej w las w stronę rezerwatu, to jest tylko głośniej i ma się ochotę wracać.
Natomiast jeśli ktoś siedzi w mieszkaniu z zamkniętymi oknami (okna, przyznaję, dość solidne), a wychodzi tylko poprzez wyjazd autem z garażu, to faktycznie może nie zauważyć.
Mam nadzieję, że jak będzie w końcu jakieś spotkanie wspólnoty, to przyjdzie mieszkańcom podyskutować o tej sprawie.

słuchajcie mam pytanie

Jaki deweloper/osiedle konkuruje z nowymi kolibkami i wypisuje te komentarze o strzelnicy? Bo to jest totalna bzdura, każdy kto tam mieszka wie, że jest cicho. Zastanawiam się, kto odwala taką brudną robotę na tym forum.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Maciarewicz?

jakie strzały słyszysz? Tu jest cicho jak na wsi. Trudno uwierzyć, że to miasto.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

jestem za pozwem, mysle ze smialo mozna przylaczyc wspolnoty z bernadowa, tez slychac ta nieszczesna strzelinice, tym bardziej to dziwna sprawa ze obok jest rezerwat przyrody..

Fatalny pomysł na spacer w tej okolicy. Co jakiś czas słychać głośne strzały. Po kilka, kilkanaście w serii. Odradzam tę okolicę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Solano (19 odpowiedzi)

Kompleks powstanie w dobrze skomunikowanym miejscu Gdyni. Sąsiedztwo ulicy Wielkopolskiej...

Dragon City Cheats 2020 (3 odpowiedzi)

just grab dragon city resources! we know you donвЂt want to spend your money on a...

Perła Księcia Kiejstuta - opinie i oceny (7 odpowiedzi)

Perła Księcia Kiejstuta powstaje w dolnej części Małego Kacka - blisko głównej osi komunikacyjnej...